Misliš na ove već gotove ritmove?
Njih bi trebalo biti u FL-u po defaultu (kod mene ih ima dosta, bez da sam dodavao ikakve zvukove, pluginove ili VSTi-je).
Imam jedan problem sa zvukom, znaci to mi vec dugo tako : kad Play-am neki pad ili slicno zvuk nije cist cuje se neko pucketanje. u cemu je problem?
Imam jedan problem sa zvukom, znaci to mi vec dugo tako : kad Play-am neki pad ili slicno zvuk nije cist cuje se neko pucketanje. u cemu je problem?
Koristiš ASIO?
Odi u Options > Audio Options i namjesti Buffer length kako ti odgovara.
Probaj se igrati s tim dok ne bude zvučalo normalno.
Odi u Options > Audio Options i namjesti Buffer length kako ti odgovara.
Probaj se igrati s tim dok ne bude zvučalo normalno.
kad sam stavio na asio nije mi dava zvuk , a kad na buffer stavim vise od 3000 onda mi laggira (znaci stisnem tipku i nakon jako malo zvuk pocne ..)
kad sam stavio na asio nije mi dava zvuk , a kad na buffer stavim vise od 3000 onda mi laggira (znaci stisnem tipku i nakon jako malo zvuk pocne ..)
Veći buffer = veća kvaliteta = veći delay. Moraš pronaći dobar omjer kvaliteta/delay.
Veći buffer = veća kvaliteta = veći delay. Moraš pronaći dobar omjer kvaliteta/delay.
ok a sta sa onim asio ?
Ako koristiš ASIO onda i FL-u moraš "reći" da koristi ASIO kao drajver. Pod postavkama ćeš to pronaći, nakon toga opet moraš podesiti ASIO buffer. Malo ćeš se morati s time natezati dok ne dobiješ sve kak treba.
Ako koristiš ASIO onda i FL-u moraš "reći" da koristi ASIO kao drajver. Pod postavkama ćeš to pronaći, nakon toga opet moraš podesiti ASIO buffer. Malo ćeš se morati s time natezati dok ne dobiješ sve kak treba.
sve u svemu jel bolje imat asio ili onaj obicni ?
Ne znam iskreno. Meni je ASIO bio bolja solucija dok sam se malo zafrkavao sa FL-om, Audition-om i tak... Uvijek sam uspio podesiti dobru kvalitetu uz mali delay. Mislim da to uvelike ovisi i o zvučnoj kartici ili još gore, ako koristiš integrirani zvuk.
sve u svemu jel bolje imat asio ili onaj obicni ?
ASIO je dobar kad imaš puno kanala koji sviraju istovremeno, jer kad odabereš primary sound card zvuk pucketa. Mislim da je stvar do zvučne kartice i procesora. Probaj upaliti neki projekt iz foldera cool stuff, pa vidi oče li ti pucketati, ako ne, ne brini, ako pucketa, opet nema brige kod eksportiranja projekta, samo smeta u izradi mjuze.
Evo moj pokusaj tetris melodije...
Odlično je!
Evo moj pokusaj tetris melodije...
Odlično je!
Slažem se
Ako je original,tvoje, dobro je.
Pucketanja zna biti ako smanjiš previše latencije u asio 2 driveru.
Asio podesi na min 8 do 10 m/s i nećeš ni čuti kašnjenje a pucketanja neće biti.
Sad sve to ovisi i o CPU-u i količini memorije itd.
Asio driver ti primarno služi da ti npr odsviraš nešto na klavijaturi, snimiš to, poslije pustiš tu frazu i želiš dosnimiti nešto novo.
E sad kad ne bi imao asio driver zvuk koji želiš dosnimiti preko prvog snimka bi jako teško sinkronizirao jer bi ovaj kojeg želiš snimiti stalno kasnio i teško bi išta snimio.
Asio driver omogućava smanjenje kašnjenja zvuka a i kartica ga mora podržavati.
Pucketanja zna biti ako smanjiš previše latencije u asio 2 driveru.
Asio podesi na min 8 do 10 m/s i nećeš ni čuti kašnjenje a pucketanja neće biti.
Sad sve to ovisi i o CPU-u i količini memorije itd.
Asio driver ti primarno služi da ti npr odsviraš nešto na klavijaturi, snimiš to, poslije pustiš tu frazu i želiš dosnimiti nešto novo.
E sad kad ne bi imao asio driver zvuk koji želiš dosnimiti preko prvog snimka bi jako teško sinkronizirao jer bi ovaj kojeg želiš snimiti stalno kasnio i teško bi išta snimio.
Asio driver omogućava smanjenje kašnjenja zvuka a i kartica ga mora podržavati.
Uspio sam sve mi radi super Hvala !
evo poceo sam radit u fl-u. Program je extra.. ali zahtjeva dosta truda
Volio bi kad bi objavljivaali ovde korisne tutove i dijelili iskustva ..
evo poceo sam radit u fl-u. Program je extra.. ali zahtjeva dosta truda
Volio bi kad bi objavljivaali ovde korisne tutove i dijelili iskustva ..
Odma si skini Nexus plugin i VEC2 pack, trebat će ti :D
A valjda je nexus,poigrao se i s kompresorima i slično...imaš puno tutorijala na jutjubu, upisi youtube fruity loops ...
i ako neko ima ove sampleove da mi posalje link.
evo ti tut za takvu vrstu glazbe pa radi ;) :D
Jel ima tko iskustva ili zna možda neke koji imaju profita od dobrog skladanja,primjerice da dade oglas da nudi usluge skladanja melodija u ovom programu?
jedan od boljih hip hop producenata 9th wonder je počinjao u fruity loops 4. bitovi su mu prejaki. šteta kaj se ja nemam živaca naučit radit u fl-u... XD
može neki tutorial za tu vrstu glazbe... al ne ovaj novi stil hip hopa nego za old school bitove..