DVD Authoring Software

poruka: 9
|
čitano: 4.065
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DVD Authoring Software

Zanimaju me vaša iskustva sa programima poput Cyberlink PowerProducer, Corel DVD MovieFactory, Convert XtoDVD,... Primarna zadaća konverzija videa raznih formata te snimanje na DVD kako bi bili kompatibilni sa običnim DVD player-om.

Sa Convert XtoDVD sam se već susretala i koristim ga neko vrijeme zajedno sa besplatnim DVDFlick-om tako da o njima znam dovoljno. O ostalima (i onima nenavedenima u postu) zanima me kratki osvrt sa sljedećim elementima:

- ovisnost o sistemskim codecima (potreba za K-lite i sl.)

- brzina konverzije

- poznati bugovi

- podržani formati

- kvaliteta proizvedenog

Kao što sam rekla, slobodno nadodajte programe koji nisu navedi, a imate iskustva s njima.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
DVD Authoring Software

to isto ti radi i Nero...

lijepo odabereš format (mpeg2), rezu (720x576) bitrate (što veći to bolji, meni zadovoljava i 4000), zvuk (mp3), 16:9 ili 4:3 i dalje te vodi sam, izgled menija i tako..

ako je izvor neki divX ili takvo sranje, slika će bit prilično loša pogotovo ak se gleda na Full HD ili HD ready plazmi ili LCDu.

ako ide iz .mkv ili m2ts onda je sve 5.

nema tu neke nauke..

brzina ovisi o tvom CPU.

svi programi rade istu stvar. ja koristim i "Any DVD converter" i nikakve razlike nema u odnosu na Nero ako su iste postavke i isti materijal u pitanju.

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 22:33 (smirnoff).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
DVD Authoring Software

Zahvaljujem iako su neke od gore navedenih smjernica preskočene.

Shvaćam da kvaliteta finalnog proizvoda ovisi o polaznom materijalu. To me ne brine. No brzine i konačna kvaliteta svejedno ne ovise samo o procesoru. Od dva proizvoda koja sam do sada koristila XtoDVD je znatno brži od DVDflicka, no drugi daje bolje rezultate (možda subjektivno, no ipak uspoređujući nekoliko DVD-a izrađenih na ovaj način vidi se razlika u kvaliteti slike). Stoga molim da se otprilike držite onih detalja koji me zanimaju.

Nisam upućena u navedene Nero mogućnosti jer ga ne koristim dosta dugo (jedno kratko vrijeme samo Burning Rom dok nije CDburnerXP proradio) pa me zanima ovaj detalj s codecima. Nero je malo bloat u zadnjih par verzija pa pretpostavljam da natrpa svega, a poučena iskustvom Nero Kwik-a vjerovatno i sama instalacija ima određene zahtjeve.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
DVD Authoring Software
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2011 23:49 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Re: DVD Authoring Software

Preskočiti ću i ja smjernice jer se mora..

Svi ovi programi koje spominješ i tražiš su home varijanta. Malo bolji (profi) programi nemaju kodere u sebi, parsiraju gotove pripremljene file-ove. Što će reći da su ovi programi za po doma nekakav spoj jednostavnosti, brzine i 'zadovoljavajuće' kvalitete za široko pučanstvo. Što ne znači da ne može bolje. Radi se o tome da su postavke kodera, a često i sama kvaliteta kodera slabe kod takvih programa. Ali sve se obavlja jednim ili dva klika. S druge strane ako koristiš zaseban koder za audio i video, uz dobre postavke sigurno ćeš dobiti kvalitetniji sadržaj nego s ovim home programima. Naravno na uštrb vremena. Za dvd video (m2v) to su CCE, Procoder, Tmpgenc; za dvd audio Sonic ac3 encoder. Bilo bi bolje/kvalitetnije kada bi već kodirane/pripremljene file-ove koristila u tim programima na način da ih program ne obrađuje - kodira. Što se tiče 'logike', tj. samog authoringa dvd-a, odnosno kreiranja smislene cjeline dvd videa s meni-jima i logikom prikazivanja, otprilike je slična stvar. Ovi home programi to rade jednim klikom, ali su i mogućnosti takve. Nasuprot tome 'profi' programi imaju sve mogućnosti dvd standarda, samo je rad daleko kompliciraniji i zahtjeva nešto znanja. To su Sonic Scenarist, Dvd Maestro i navodno Sony dvd arhitect pro, za pc (nisam probao ovaj zadnji). Naravno pitanje je ima li to uopće smisla za po doma, jer bi izgubila poprilično vremena da uhvatiš smisao takvih programa, pogotovo za Sonic koji nema abstract layer, pa je još kompliciraniji. A i košta sve to.. Ali ako nabaviš neki od boljih standalone kodera pa sav materijal pripremiš prije korištenja ovih 'home' programa, već si napravila puno za kvalitetu. A pretpostavljam da niti nemaš neke specijalne zahtjeve za authoring, ono play, chapteri i to..

Uglavnom, tako stvari stoje, čisto da imaš bolje smjernice..

16 godina
GigaGirl kaže...

Zanimaju me vaša iskustva sa programima poput Cyberlink PowerProducer, Corel DVD MovieFactory, Convert XtoDVD,... Primarna zadaća konverzija videa raznih formata te snimanje na DVD kako bi bili kompatibilni sa običnim DVD player-om.

Sa Convert XtoDVD sam se već susretala i koristim ga neko vrijeme zajedno sa besplatnim DVDFlick-om tako da o njima znam dovoljno. O ostalima (i onima nenavedenima u postu) zanima me kratki osvrt sa sljedećim elementima:

- ovisnost o sistemskim codecima (potreba za K-lite i sl.)

- brzina konverzije

- poznati bugovi

- podržani formati

- kvaliteta proizvedenog

Kao što sam rekla, slobodno nadodajte programe koji nisu navedi, a imate iskustva s njima.

Hvala

- Corel, Sony, Adobe.. uz poneki dio Canpusa i to je to.

Bivši Ulead (Video Studio i hrpa drugih alata..) su sad pod Corelom, vrlo zgodan (praktičan) DVDauthoring za kućne korisnike (PowerDirector je samo za najjednostavnije stari, usporedivo kao neki divx konverter..).

- Pinacle (koji je korsitio Video Studio) je sad Sony, koji je zmixao Avid i Pinacle kao brand, možda malo 'profesionalniji', malo bolji..

- Adobe s Premierom i Afterom je već dugo tu. AE je odličan, Premiere je vrlo dobar. Ipak prednost Avidu, osim u kombinaciji CS-paket, tad je Adobe u prednosti.

- Canopus nije soft igrač, nego HW, ali ima i kvalitetne codece, encodere, profesionalne alate, kao i Edius. Teško se naviknuti u odnosu na Video studio, ... nakon navikavanja godinama ne mijenjaš jer radi savršeno (naravno u kombinaciji s odgovarajućim HWom).

-Brzina nikad nije bila pretjerano soft stvar (misli se na HQ materijale, ne divx klasu), koliko sirove snage CPUa. Obavezan intel-CPU, brzi diskovi u RAIDu, par GB RAMa i razumijevanje osnovnih pravila, standarda.

Pošto se u posljednje vrijeme i GPU može iskoristiti... recimo nVidia i CUDA, može se taj dio posla prebaviti na GPU, problem što ipak mora biti vrlo jaka VGA i još više sam software za to, tj čekanje da proizvođači navedenog softwarea uključe podršku u svoj paket za GPU acc.

Problem je samo što soft za transkodiranje kao BadaBooM, ne nudi dovoljno opcija, kvalitetu.. (možda se popravi).

-Sve to je na MSovim codecima, netko koristi ffdshow ili čisti MSov, dok je Klite i sl. bolje izbjegavati. (sve potrebno je već u softwareu ili hardwareu).

-Linux je vrlo dobar za takve potrebe, ipak se osjeća kašnjenje (recimo s GPU transkoderima). Dosta alata je komercialno, ali je malo bolja situacija s licencama za codece. ... -ali to nije sasvim sigurno.

Konverteri-transkoderi.. pošto se govori o authoringu su sporedni. Ipak, danas više nije potrebno raditi npr DVD-Video (PAL), može biti neki .mpeg, divix.. mkv ili AVCHD, većina uređaja će ga reproducirati (prje je bio potreban standardni DVD, pa onda divx..). Tako da sam authoring soft postaje višak. Ali je još uvjek malo kvalitetniji ili potreban za editiranje videa (ne toliko za izradu medija-mastera).

Kvaliteta? Teoretski svaki soft može dati identičan (željeni) rezultat. Ipak potrebno je dosta vremena dok sve podesiš. Usporedba s profi obrađenim hollywodskim filmom za koji se ne postavlja kriterij vrijeme enkodiranja, će uvjek dati bolji rezultat nego klikanje na 'next' i par sati rada. Profi produkcija ima skupu HW opremu, koja radi manje-više istu stvar (jer je sve na kraju software), ali to radi glatko.

možda bi bio dobar primjer neki fotoaparat, sve usporedbe vrijede, dok je za jeftikanere samo bitno koliko megapixela piše na kutiji. Cijena direktno govori koja je klasa, ne broj pixela. Ili za primjer automobil, čips, majica.. sve je to isto, pa opet različito. ;-)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 0:42 (ihush).
15 godina
neaktivan
DVD Authoring Software

Zahvale svima na pojašnjenju teorije.

No mene zanimaju konkretni programi, a ne how-to vodiči. Ipak cijenim trud svih koji su sudjelovali, no ipak ću se koliko vidim baciti na isprobavanje na virtualcu jer od ovoga nemam baš puno koristi.{#}

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
GigaGirl kaže...

Zahvale svima na pojašnjenju teorije.

No mene zanimaju konkretni programi, a ne how-to vodiči. Ipak cijenim trud svih koji su sudjelovali, no ipak ću se koliko vidim baciti na isprobavanje na virtualcu jer od ovoga nemam baš puno koristi.{#}

jebote...ljudi se raspišu a ti tako lagani odjeb...

naveli su ti ljudi i programe...samo treba čitati sa razumijevanjem,...

Rossvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
15 godina
neaktivan
cassini kaže...

jebote...ljudi se raspišu a ti tako lagani odjeb...

naveli su ti ljudi i programe...samo treba čitati sa razumijevanjem,...

Ljudi su se raspisali i svima sam udarila HVALA na tome. Ukoliko sa razumijevanjem  pročitaš moj prvi post shvatit ćeš zašto nisam u potpunosti zadovoljna.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice