Čuda moderne kompresije

poruka: 49
|
čitano: 7.073
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Čuda moderne kompresije

pa sigurno 

kada se ciljalo na tak mali filesize mogao je smanjit rezoluciju barem bi licilo na nesto onda

a postavke su genericke isto prilagođeno nicemu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Čuda moderne kompresije
Arnold Layne kaže...

btw evo vam vase cudo 

http://slikice.info/images/SeOwk.png

i sad mi ovaj koji je otvorio temu kaze da on nebi primjetio bolju kvalitetu ,eh provjeri si naocale onda stari 

to ko da je netko tetris igro LOL 

digo sam malo kontrast da lakse uocite probleme :)

evo jos jedna slika nadam se da cete uocit preotici problem :)

http://slikice.info/images/XWfO1.png

nebo izgleda kao u super mariu

http://slikice.info/images/IjNLD.png

ista slika sa dignutim kontrastom

Stari moj ja ne znam šta si ti skino ali ovo nije ono šta sam ja gledao, ni izdaleka. A moj vid je sasvim u redu.

Ovo šta ti pokazuješ izgleda stvarno loše, makar si ti to dodatno istakao velikim screenshotovima i povećanjem kontrasta, ali verzija koju sam ja gledao nema ni traga od artefakata koji se primjećuju ovdje.

Arnold Layne kaže...

ALI SAMO MALO gledaje zvuk

Format/Info : Advanced Audio Codec 

Format profile : HE-AAC / LC 

Codec ID : 40 

Duration : 1h 30mn 

Bit rate mode : Variable 

Bit rate : 32.0 Kbps 

Maximum bit rate : 55.8 Kbps 

Channel(s) : 2 channels 

Channel positions : Front: L R 

Sampling rate : 48.0 KHz / 24.0 KHz 

Compression mode : Lossy

Šta se zvuka tiče zbilja nisam gleda koliki bitrate ovo ima, ali uvijek primijetim po lošoj kvaliteti zvuka bilo koji audio kad ima 64 ili 48 kbps a kamoli 32 kbps, ovo sigurno ima daleko, daleko više.

Arnold Layne kaže...
pa tko je tu LUD

Hmmm, pa na to pitanje ima mnogo odgovora, ovisi na koji način i u kojoj situaciji, ali ovdje bih rekao :

1. Onaj ko ne kuži uopće šta je topic threada ? Prvih nekoliko postova su bili o tome kako se modernim standardima za kodiranje videa može stisnuti ista kvaliteta videa u manju veličinu filea zahvaljujući većoj efikasnosti kodiranja.

A onda ste ti i Rambo počeli na 10-ak postova totalno off-topic-ariti sa raspravljanjem o tome kolika je veličina potrebna za zadoljavajuću kvalitetu videa, što je ionako potpuno besmislena rasprava jer je to čisto pitanje osobnih kriterija, neki su zadovoljni i sa najmutnijim cam sa zvukom kao iz tunela, a neki oće fileove od 10 GB !

2. Onaj ko ne samo pogrešno shvati temu nego još onda sve shvati osobno pa krene žestoko i emocionalno braniti svoj ego i svoje veleumno znanje, iako niko nije ni doveo te stvari u pitanje ? Onaj kome je iznad svega najvažnije na javnom forumu dokazati da on sve zna najbolje i da je onaj drugi neuki neznalica ? Poanta javnih foruma bi trebalo biti korisna rasprava ili pomaganje jedni drugima, a ne neko kur*enje radi ega... A na pitanje o problemima sa bojom koliko vidim još niko nije pametno odgovorio, valjda jer se tu ne može lako dokazati vlastitu veličanstvenost i mudrost.

Anyway ovaj thread je već davno otišao u offtopic i besmislenost, predlažem ako koji mod ovo čita da se locka... S temom threada smo već odavno završili...

13 godina
odjavljen
Enkidu kaže...

Hmmm, pa na to pitanje ima mnogo odgovora, ovisi na koji način i u kojoj situaciji, ali ovdje bih rekao :

1. Onaj ko ne kuži uopće šta je topic threada ? Prvih nekoliko postova su bili o tome kako se modernim standardima za kodiranje videa može stisnuti ista kvaliteta videa u manju veličinu filea zahvaljujući većoj efikasnosti kodiranja.

A onda ste ti i Rambo počeli na 10-ak postova totalno off-topic-ariti sa raspravljanjem o tome kolika je veličina potrebna za zadoljavajuću kvalitetu videa, što je ionako potpuno besmislena rasprava jer je to čisto pitanje osobnih kriterija, neki su zadovoljni i sa najmutnijim cam sa zvukom kao iz tunela, a neki oće fileove od 10 GB !

2. Onaj ko ne samo pogrešno shvati temu nego još onda sve shvati osobno pa krene žestoko i emocionalno braniti svoj ego i svoje veleumno znanje, iako niko nije ni doveo te stvari u pitanje ? Onaj kome je iznad svega najvažnije na javnom forumu dokazati da on sve zna najbolje i da je onaj drugi neuki neznalica ? Poanta javnih foruma bi trebalo biti korisna rasprava ili pomaganje jedni drugima, a ne neko kur*enje radi ega... A na pitanje o problemima sa bojom koliko vidim još niko nije pametno odgovorio, valjda jer se tu ne može lako dokazati vlastitu veličanstvenost i mudrost.

Anyway ovaj thread je već davno otišao u offtopic i besmislenost, predlažem ako koji mod ovo čita da se locka... S temom threada smo već odavno završili...

We're on the internet, deal with it.

Katawa Shoujo - GOTY 2012
16 godina
@OP Yify a?
Ontopic : High@L5.1 = Placebo level = par dana enkodiranja na hexa coreu :O
BTW, pogledajte Harold and Kumar Christmas-8ax na TPBu, imam 5.1 Zvuk i 720P u 1.27GB i slika je prilicno dobra :)
420chan.org // 7chan.org
13 godina
odjavljen
8ax kaže...
@OP Yify a?
BTW, pogledajte Harold and Kumar Christmas-8ax na TPBu, imam 5.1 Zvuk i 720P u 1.27GB i slika je prilicno dobra :)

Ili ne. Neznam sto si koristio da ti treba par dana.

13 godina
odjavljen
Enkidu kaže...

pa daj onda svoje slike i informacije o video kaj je to tak tesko ?

ako neznas slikat samo reci koji player koristis odma ti pojasnim :)

Ja imam tu verziju od 550mb koju mi je poslao rambox

8ax kaže...
@OP Yify a? 

WTF lol 

nemoj se glupirat L5.1 sam po sebi ne uspori nista nego ref framovi ,a ovo kaj si napiso je pretjerivanje

stavi si postavku me=tesa :) pa onda enkodiraj :P

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 20:37 (Arnold Layne).
17 godina
Arnold Layne kaže...
Enkidu kaže...

pa daj onda svoje slike i informacije o video kaj je to tak tesko ?

ako neznas slikat samo reci koji player koristis odma ti pojasnim :)

Ja imam tu verziju od 550mb koju mi je poslao rambox

On je fino rekel da je skinul verziju od 550mb, tak da se zna nema tu mučkarije na internetu postoje još dvije slične Čumez verzije po veličini. Jedna je od 537mb a druga je od 525mb, normalno u rezolucijii 1280-544 ili 720p uglavno ista priča približne datoteke isti bezvezni rezultat.{#}

Znači ne može imat ništ drugo jel problem je u tome, kaj je on spomenul da je taj 720p film gledal na 17 ekranu 4-3 rezolucije fučkaj ga a kaj to znači valjda je jasno i bez objašnjenja.{#}{#}

Usput taj film Puss In Boots se može pogledat, i u 1080p verziji veličine 841mb no oko toga se nema kaj raspravljet normalno.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

I dalje ne shvaćam što je tvorac te tablice htio reći s dvd-om na 1080, ali dobro..

Malo mi je bedasto složena ta tablica, neću reći da ne stoji, ali.. Za bluray bi trebao kao prvo odrediti minimalan i maksimalan IDR, tj. broj frameova u gop-u. Svaki gop počinje s I frameom koji je referenca za P i B frameove. Tada su to referentni frameovi. Obzirom da B frame može maksimalno biti referenca za 2 framea u budućnosti, ne stoji varijanta s 4 framea. Stoji u varijanti playbacka, tada je maksimalan broj 4 reference B framea pri 'motion searchu'. (sve hr riječi) Valjda su to mislili, samo su to nekako bedasto napisali..

13 godina
odjavljen
bed kaže...
Arnold Layne kaže...

I dalje ne shvaćam što je tvorac te tablice htio reći s dvd-om na 1080, ali dobro..

Malo mi je bedasto složena ta tablica, neću reći da ne stoji, ali.. Za bluray bi trebao kao prvo odrediti minimalan i maksimalan IDR, tj. broj frameova u gop-u. Svaki gop počinje s I frameom koji je referenca za P i B frameove. Tada su to referentni frameovi. Obzirom da B frame može maksimalno biti referenca za 2 framea u budućnosti, ne stoji varijanta s 4 framea. Stoji u varijanti playbacka, tada je maksimalan broj 4 reference B framea pri 'motion searchu'. (sve hr riječi) Valjda su to mislili, samo su to nekako bedasto napisali..

Ista stvar je i na wikiju.

http://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC#Levels

DVD je vjerojatno samo tipfeler neke vrste.

17 godina
bed kaže...

chromadef kaže...

Ista stvar je i na wikiju.

http://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC#Levels

DVD je vjerojatno samo tipfeler neke vrste.

A HD video se može snimiti ISKLJUČIVO na BR diskove?

Naravno da se može snimiti i na DVD. Napraviti ista struktura kao i na BR disku.

Za neupućene, postojao je format DVDa na CDu, mislim da se neslužbeno zvao miniDVD - isti FS, ista struktura, samo je, naravno, minutaža manja.

Problem sa DVDom jest taj što je brzina čitanja podataka sa njega limitirana samim medijem, i iznosi oko 9,6 Mb/sec. Kad se ubaci DVD medij u DVD player ili BR player, oni ga vrte jednom konstantnom brzinom, stoga je brzina čitanja limitirana. Zato standardni DVDovi imaju max 8 mbit mpeg2 video gore (plus audio), i zato je limit na DVDu 8 Mb.

I was only mostly dead, try finding that option on government paperwork!
16 godina
Mpeg2 je nazalost sra.nje nad sra.njima.
Da su DVD-Playeri malo jaci, trebao bi se stavljat 5 mbit H264 (na SD se ne vidi razlika izmedju 5 i 8 mbps) i vise dodatnog sadrzaja.
420chan.org // 7chan.org
17 godina
8ax kaže...
Mpeg2 je nazalost sra.nje nad sra.njima.
Da su DVD-Playeri malo jaci, trebao bi se stavljat 5 mbit H264 (na SD se ne vidi razlika izmedju 5 i 8 mbps) i vise dodatnog sadrzaja.

A koliko ti godina imaš, 12?

16 godina
Jel to provokacija? :)
420chan.org // 7chan.org
17 godina
Čuda moderne kompresije

Nije provokacija, nego ozbiljno pitam, a ako si bio ozbiljan, onda imaš sa moje strane čuđenje o nepoznavanju materije.

I jedan i drugi codec su u stanju kvalitetno kodirati sliku, bez da bude vizualnih razlika; razlika je jedino u tome što je mp4 codecu potreban niži bitrate da bi postigao prividno istu kvalitetu slike originala, mp2 treba viši bitrate.
To je sve.

5-8 Mb je dovoljno za mpeg2 i SD materijale - 3-5 je dovoljan za mpeg4, a tu pričamo o jednoprolaznom kodiranju u broadcastingu.

Ako koristiš dvoprolazno kodiranje, bitrate može ići i niže.

BTW, postoje "malo jači" DVD playeri, zovu se BR playeri.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 8:54 (Father_Dougal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Znam da postoje Bluray playeri, ali govorim o DVD playerima.
Pa znam da treba nizi bitrate, o tome i govorim.
BTW MP4 je container, a H264 je codec.
420chan.org // 7chan.org
17 godina
8ax kaže...
Znam da postoje Bluray playeri, ali govorim o DVD playerima.
Pa znam da treba nizi bitrate, o tome i govorim.
BTW MP4 je container, a H264 je codec.

Oh, oprosti, zvijezdo, što mi se nije dalo pisati mpeg4 i mpeg2, mislim da je razumljivo na što mislim iz konteksta.

Uostalom, mnogi DVD playeri mogu dekodirati mpeg4, to su oni koji imaju podršku za xvid i divx, jes da nije high profile mpeg4 codec, ali je mpeg4.

No reći za produkcijski, broadcast codec da je sranje samo zato jer je razvijen prije kojih 15 godina, i koji je i dan-danas u širokoj upotrebi, nije nešto što bi jedna osoba koja poznaje tehnologiju smjela reći. Da preferiraš mpeg4 zbog toga jer ti treba manji bitrate, OK, ali da je codec sranje, to je izrazito glupo.

17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

, a tu pričamo o jednoprolaznom kodiranju u broadcastingu.

A koji to broadcasting koristi dvoprolazno kodiranje?

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
17 godina
Lazarus Long kaže...
Father_Dougal kaže...

, a tu pričamo o jednoprolaznom kodiranju u broadcastingu.

A gdje sam ja to napisao da se dvoprolazno kodiranje koristi u broadcastingu?

16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
A HD video se može snimiti ISKLJUČIVO na BR diskove?

Problem sa DVDom jest taj što je brzina čitanja podataka sa njega limitirana samim medijem, i iznosi oko 9,6 Mb/sec. Kad se ubaci DVD medij u DVD player ili BR player, oni ga vrte jednom konstantnom brzinom, stoga je brzina čitanja limitirana. Zato standardni DVDovi imaju max 8 mbit mpeg2 video gore (plus audio), i zato je limit na DVDu 8 Mb.

Pogledaj tablicu, kaže 15 Mbit. Ne štima kako god okreneš..

Lazarus Long kaže...

Pa, koriste.. Konkretno - siguran sam za jedan (doduše ip broadcast) telekom. Evo njihovih zahtjeva s postavkama za sd video;

•    Stream

Stream Type: MPEG-2 Transport Stream
PCR PID value equal to Video PID value

•    Video

Size    : 720x576
Frame rate: 25

•    Bitrate

Birate Mode: CBR
Number of passes: 2 pass
Video Bitrate: 2000 kbps

•    H.264 Encoder Settings

Profile: High
Level: 3
Size of Coded Video Sequence (GOP length): 13
Number of B-frames: 3

Encoding Mode: CABAC

•    Audio compression

AAC or MPEG-1 layer II
Sample rate 48000

Ne bih razvlačio kao je moguće imati CBR i dva prolaza, tj. kakva je korist od toga, ali program ima tu opciju i oni tako žele - rade..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice