Windows Server 2008

poruka: 188
|
čitano: 98.369
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Windows Server 2008
Exploder kaže...

Bilo bi dobro da napišeš kako je problem riješen da i ostali sudionici možda mogu naučiti iz tvog iskustva.

Naravno ako smiješ pričati o tome tj. ne kršiš neke zabrane u firmi.

Pravo da ti kažem, nisam još završio to jer ne stižem sada to raditi zbog drugih obaveza, ali kontam kada popišem sve radne stanice, kabl koji ostane u switch-u mora biti server. Kada završim, pisaču kako i šta sam uradio.

Znam puno, ali ne i dovoljno...
12 godina
neaktivan
Windows Server 2008

pozdrav,

evo ovako jedno brzopotezno.

digo sam na win7 hostu dvije virtualke unutar vmware workstationa, server 2008 R2 i win 7 klijenta. prvu mreznu servera sam spojio u NAT, te su njene postavke manuelano odredjene i glase:

IP: 10.0.0.2

SM: 255.255.255.0

DG: 10.0.0.1 ( to je gateway odredjen u vmware NAT ocijama)

DNS: 127.0.0.1

postavke druge mrezne kojoj DHCP dodjeljuje adrese su:

IP: 192.168.100.10

SM: 255.255.255.0

DG: (prazno) - da li tu trebam navesti 192.168.100.10 ???

DNS: 127.0.0.1

za klijente sam napravio scope od .20 - .100.

Znaci nemam dva servera, jedan EDGE kao defalut gateway, te drugi s AD, DHCP, DNS rolama, već je sve na istom. kako mi klijent nema pristupa internetu, negdje grijesim. s klijenta mogu pingat ime servera, ime domene, IP 192.168.100.10, ali drugu mreznu 10.0.0.2, te dalje od tog nejde. U scope options - configure options sam ubacio Router s IPjem 192.168.100.10, ali svejedno ne radi. 

je li potrebno instalirati RRAS rolu i konfiguritati je? ili upaliti onaj ICS (internet connectio sharing) na serveru ??

hvala na odgvorima!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
trebaš rras rolu za rutanje prometa između vanjske (to je valjda ova 10.x.x.x) i privatne mreže
12 godina
neaktivan
Windows Server 2008

aha skuzio sam u cem je fora pa da objasnim.

hvala na savjetu za rolu RRAS. u ovom slucaju ju je potretno instalirati jer na server se fala bogu spaja i vise klijenata osim (trenutno) jednog. zasto to govorim? zato sto je moguce i to izvesti i ICS-om, ali jedino ako zelimo samo jednom racunalu samo proslijediti Internet, znaci za nekakve kucne potrebe je to korisno. kao na videu ispod.

cim je u igri server i dhcp i domena, simte tamte, treba se s RRAS-om zaigrati.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows Server 2008

Pozdrav svima!

Evo ja bih Vas zamolio za pomoć. Ove godine moram napraviti maturalni (završni) rad. Izabrao sam temu Instalacija i konfiguracija Windows Servera 2012.

Ja bih vas zamolio da ako imate nekakvu literaturu u vezi toga, ali da je na hrvatskom jeziku, ja sam našao dosta knjiga u digitalnom obliku, ali sve su naravno na engleskom.

Unaprijed se zahvaljujem svima i lijepi pozdrav!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
B3Arf00t kaže...

Pozdrav svima!

Evo ja bih Vas zamolio za pomoć. Ove godine moram napraviti maturalni (završni) rad. Izabrao sam temu Instalacija i konfiguracija Windows Servera 2012.

Ja bih vas zamolio da ako imate nekakvu literaturu u vezi toga, ali da je na hrvatskom jeziku, ja sam našao dosta knjiga u digitalnom obliku, ali sve su naravno na engleskom.

Unaprijed se zahvaljujem svima i lijepi pozdrav!!!

ha ... knjige za ispite 70-410, 70-411, 70-412, 70-413, 70-414, 70-415 ... jos nisu sve izasle na engleskom a ti trazis literaturu na hrvatskom? ... mislim ak ti je engleska literatura za ovo problem ... mozda da se ostavis toga jer ... hrvatske literature nema niti za server 2008 kak spada .. podrazumjeva se ako ces se time baviti da s engleskim nemas problema ili njemackim taljanskim ... spanjolskim i slicnim jezicima na kojima ima literatura za windows servere ... 

16 godina
Windows Server 2008

Da ne otvaram novu temu postavit ću pitanje ovdje.

Imam windows 2008 r2 podignut server (dignuta je domena)i na njega je zakačeno oko 10 računala uglavnom windows 7 i par xp-ova.

Sve ide odlično samo imam jedan problem, na kompjutorima gdje je instaliran win 7 userima ne dozvoljava da sami raspakiraju npr rar fajlove. Kada pokušaju traži im admin lozinku.

Vjerojatno je problem u group user policy managament postavkama ali ja ne pronalazim?

Može li netko pomoći?

0 0 hvala 0
14 godina

Ne bi trebao biti problem u group policy, nego je vjerojatno problem u pravima nad mapama u kojima se nalaze te datoteke odnosno gdje se trebaju otpakirati. Najbolje je provjeriti u security tabu da li postoje Domain users sa full pravom pristupa.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice