Migracija 2008 R2 na 2012 Enterprise

poruka: 7
|
čitano: 8.258
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Migracija 2008 R2 na 2012 Enterprise ukratko

Pozdrav,

može li mi netko u kratim crtama objasniti migraciju od WS 2008 R2 na 2012 Enterprise verziju?

Radim u labu test, i na netu su takve biblije napisane (znam da je komplicirano zato i tražim kraću verziju da se mogu snaći) da je to za ne vjerovat, pripremi migration toolse, pa ne rade bez .net Framworka, pa se isti instalira evo već 20min.Baš me neide večeras pa sam i frustriran, toliko se hvale da su sve poboljšali da je sve streamlined kad ono...

Vidim da se često mješa (ili se samo meni mješa) upgrade i migracija sa jednog na drugi server OS.

Moj cilj je preselit SVE (znači i role i features pa i ikone na desktopu) na čisti novi Server 2012, upgrade me non interesa.

Neka mi netko objasni doslovno u crtama pa ću se ja dalje sam snalaziti. Da je lako mogao bih svako!

Edit: uspio sa .net Framework 3.5 - trebalo mu je reći i alternate path zato jer nezna skinut sa neta instalaciju nego mu i treba sa dvd podaci.

Hvala,

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 20:38 (Atomic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Migracija 2008 R2 na 2012 Enterprise

Pa koje role i servise imaš?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Migracija 2008 R2 na 2012 Enterprise ukratko
Atomic kaže...

Pozdrav,

može li mi netko u kratim crtama objasniti migraciju od WS 2008 R2 na 2012 Enterprise verziju?

Radim u labu test, i na netu su takve biblije napisane (znam da je komplicirano zato i tražim kraću verziju da se mogu snaći) da je to za ne vjerovat, pripremi migration toolse, pa ne rade bez .net Framworka, pa se isti instalira evo već 20min.Baš me neide večeras pa sam i frustriran, toliko se hvale da su sve poboljšali da je sve streamlined kad ono...

Vidim da se često mješa (ili se samo meni mješa) upgrade i migracija sa jednog na drugi server OS.

Moj cilj je preselit SVE (znači i role i features pa i ikone na desktopu) na čisti novi Server 2012, upgrade me non interesa.

Neka mi netko objasni doslovno u crtama pa ću se ja dalje sam snalaziti. Da je lako mogao bih svako!

Edit: uspio sa .net Framework 3.5 - trebalo mu je reći i alternate path zato jer nezna skinut sa neta instalaciju nego mu i treba sa dvd podaci.

Hvala,

- pogrešan pristup. Razmisli što želiš (učiti ili dobiti rješenje?).

- Ako ti je teško učiti, tad nemoj učiti, bavi se drugim poslom. Prečice nisu učenje, pogotovo razumijevanje. QuickFix možeš tražiti kasnije u radu, da što prije osposobiš sistem, ne za vrijeme učenja-testiranja. Konstantno dolaze nove stvari, konstantno ih moraš prihvaćati, to čak ne ovisi o tvojim željama, to određuje struka.

- par prijedloga, ako želiš učiti, trebaš znati sve ili barem što više, dal te interesira je sporedno. Migracija i nadogradnja su dvije različite riječi, u pravilu opisuju različite pojave... migracijom migriraš (preseljavaš) nešto (u ovom slučaju servise, podatke, OS..) dok nadogradnjom ne preseljavaš nego nadograđuješ. Oboje ti je potrebno znati ako misliš biti u toj branši. Ako ti se to neda, 'next' ... tad tema je besmislena, jer 'sutra' ćeš ti možda biti ta osoba koja mora smisliti rješenje, kojeg nećeš naći googlajući... ili nisi sys.admin.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Re: Migracija 2008 R2 na 2012 Enterprise

Pozdrav,

role koje su gore su standardno labovske, znači AD i DNS.

17 godina
Re: Migracija 2008 R2 na 2012 Enterprise ukratko

Pozdrav,

reci mi molim te, gdje si ti pročitao i još bolje zaključio da ja ne želim učiti? Ti nikad nisi bio frustriran da po x put nešto ne radi a trebalo bi raditi iz prve (druge)?

Vadiš stvari iz konteksta i prosipaš svoje veliko znanje na mene "nekoga kome se neda učiti", dali me poznaješ možda?

Hvala ti na pojašnjenju migracije i nadogradnje, ali nisi odgovorio apsolutno ništa konstruktivno.

Admin još nisam ali znam da mi je to cilj bez obzira što si ti neke stvari posložio drukčije u vezi mene.

Ne zamjeri ali svi mrze pametovanje, ili napiši nešto da pomogneš ili idi dalje, barem u vezi mojih postova.

Sretno,

16 godina
neaktivan
Atomic kaže...

Pozdrav,

role koje su gore su standardno labovske, znači AD i DNS.

http://www.msserverpro.com/migrating-active-directory-domain-controller-from-windows-server-2008-r2-to-windows-server-2012/

Good luck!

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina

Pozdrav,

To je to, puno ti hvala, sad lijepo imam čitav vikend za testiranje.

Sretno

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice