A1 Mobilni Internet - problemi

poruka: 479
|
čitano: 317.904
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Vip Mobilni Internet - problemi

lte odasiljac moze pokrit sa ultra signalom u kojem prenosis HD konferencijski video..cca 25 km (kilometara),a da nema pada u kvaliteti signala.

za to pokrit sa 3g-om, koliko je trebalo stanica?  5 slepera.  lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Vip Mobilni Internet - problemi
Oldy kaže...

eh da kod mene je obrnuto vip je bolji bar 5 puta od t-mobilea, nisu baš najsretnije to pokrivali,

nadam se da će s tim lte to konačno pokriti kako je već trebalo i taj nesretni 3G :)

jurluk kaže...

ja baš suprotno mislim. ako nisu mogli sve pokriti sa 3g-om, kako će tek onda sa lte-om. jer to je valjda naprednija, skuplja tehnologija i sve to... Neodlucan

Obojica nema veze ko šta bolji sa signalom ali svaka mjesto ima drukčiji mobilni odašiljač koji šalje signale ako je jedan udaljen odašiljač recimo Vip onda su slabije hvata ak je drugi mobilni odašiljač bliže npr t-mobile tad se bolje pokriva.  Evo kod mene bolje pokriven samo T-mobile oko 80 % a Vip mreže malo slabija iako pokriva oko 60%. Šuma, drveće i veči objekti isto utjeće u gubitku signala. Ako je pogled čist onda je signal bolji.

16 godina
torrente kaže...

lte odasiljac moze pokrit sa ultra signalom u kojem prenosis HD konferencijski video..cca 25 km (kilometara),a da nema pada u kvaliteti signala.

Točno, lte puno dalje odašilje sama po sebi na prodornijoj frekvenciji, ne uspoređujte 3G i LTE

bug caruje, um klade valja
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...
torrente kaže...

Točno, lte puno dalje odašilje sama po sebi na prodornijoj frekvenciji, ne uspoređujte 3G i LTE

Mislim da će samo pokriva samo GRAD dok na selu upitno. A ko će ga znat.

17 godina

nije upitno jer 800mhz je stari analogni tv signal.  kako si hvatao stari tv signal,tako ces ovo.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Nello kaže...
Oldy kaže...
torrente kaže...

Mislim da će samo pokriva samo GRAD dok na selu upitno. A ko će ga znat.

Ma pokriva se sve sa 800Mhz što se tiče ruralnog dijela zemlje, napisao ti je na 800Mhz je bila analogna tv nekada

tj. konkretno vip to van gradova pokriva na 800Mhz ne znam za ostale ali meni i treba vip

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 17:52 (Oldy).
16 godina

Eto, počni gledati ako ne cijeli video, počni gledati od 8:00, pa ćeš vidjeti što danas pokriva 3G a što će pokrivati LTE

0 0 hvala 1
16 godina

C/P sa forum.hr-a

Ponovno zvao Vip, i tražio objašnjenje zbog čega nije navedeno da se prelaskom na noćnu opciju ako već ne sa prelaskom na nove tarife ograničava brzina, mada to nigdje nije navedeno a trebalo bi, a većina ekipe to niti ne shvati jer imaju stickove za do 7.2Mbs, dobio sam odgovor već po drugi puta da to nije istina da ona to nigdje ne vidi da je nekakvo ograničenje, znači reko nije istina? ja sam si malo popio i udarila me vrućina u glavu pa baljezgam gluposti? kaže ona to nisam rekla, reko ili maknite ograničenje ili službeno objavite da je ograničenje i koliko je, i da ću kontaktirati HAKOM ili koga već treba...

sad ću vidjeti koga i kako pa ćemo i to rasčistiti

Potpuno isto mjesto, doma, korišteni uređaj ZTE K4505-z, vremenski razmak toliki da zamjenim kartice i da se ponovno spojim

Pretplatna kartica sa ukljućenom opcijom noć

http://www.speedtest.net/result/1446328617.png

Prepaid kartica sa uključenom internet dan

http://www.speedtest.net/result/1446332823.png

takve brzine sam imao na pretplatnoj prije 1.8. i prelaska na novu tarifu uz aktivaciju noćnog flata iliti noćne

a Vama da znate da toga ima ako Vam isto skinu brzine mada to rade šutke, nigdje nisu naveli službeno, i ono što ja tvrdim, to za njih nije istina ja sam glup

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 16:41 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina

svasta se tu dogadja. ja trenutno svako peti dan trebam 24sata taj prepaid stick.  mogu reci da sam prezadovoljan.  na tom odredistu hvata 3 crtice HSDPA i ide download 450kbps...ili ti ga klasicni adsl od doma,a bome upload 55kbps...duplo od klasike adsl.

kresnes 10kn za 24h 1gb. 

veza u komadu drzi po sest sati. i na kraju iz dosade, da ispucam promet, odoh uploadat na sugarsync...bez problema 350MB prebaci bez trzaja.  moja iskustva su za sada cista petica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

C/P sa forum.hr-a

Ponovno zvao Vip, i tražio objašnjenje zbog čega nije navedeno da se prelaskom na noćnu opciju ako već ne sa prelaskom na nove tarife ograničava brzina, mada to nigdje nije navedeno a trebalo bi, a većina ekipe to niti ne shvati jer imaju stickove za do 7.2Mbs, dobio sam odgovor već po drugi puta da to nije istina da ona to nigdje ne vidi da je nekakvo ograničenje, znači reko nije istina? ja sam si malo popio i udarila me vrućina u glavu pa baljezgam gluposti? kaže ona to nisam rekla, reko ili maknite ograničenje ili službeno objavite da je ograničenje i koliko je, i da ću kontaktirati HAKOM ili koga već treba...

sad ću vidjeti koga i kako pa ćemo i to rasčistiti

Potpuno isto mjesto, doma, korišteni uređaj ZTE K4505-z, vremenski razmak toliki da zamjenim kartice i da se ponovno spojim

Pretplatna kartica sa ukljućenom opcijom noć

http://www.speedtest.net/result/1446328617.png

Prepaid kartica sa uključenom internet dan

http://www.speedtest.net/result/1446332823.png

takve brzine sam imao na pretplatnoj prije 1.8. i prelaska na novu tarifu uz aktivaciju noćnog flata iliti noćne

a Vama da znate da toga ima ako Vam isto skinu brzine mada to rade šutke, nigdje nisu naveli službeno, i ono što ja tvrdim, to za njih nije istina ja sam glup

To što govorite o brzinama skidanja sve ovisi koliki je težak file a download se ovisi otkuda skineš tako da a recimo ti skineš jedan film a drugi korisnik nemre do iste baze pa se idu na obilazno mjesto i dođedo baze. Dakle ako je u pitanju laptop onda je druga priča, ako se nosa nekad se znam smanjit jer svako mjesto nije isti signal pa se varira rast i padove signala. Ja sam s laptop testirao na pola sata da vidim kako reagira signal i di ja stoji jače ako se maknem na 5 metra naprijed tad se oslabi i čak oslabi kod downloada.

Ako dnevna tarifa 24sata koji dođe 10kn za 1gb, ako si potrošio preko 1gb  a nije ni prošao jedan dan tad ti smanjen brzine na 56kbs. Dnevna tarifa neisplati se pa se svaki dan moraš dat 10kn a mj dana bi bio 310kn, a ima 1gb dođe 65kn, te za  65kn za 1gb najbolja ako se samo surfa uz Bug forumu, facebooka i email tad je dostatno za mjesec dana a kod skidanja, slušanje youtube tad treba jača tarifa kao što flat ali nemaju na bonove a ima samo dnevna tarifu tako teško razmislit što najviše ispalti.

Od 01.08. promjenili su sve nove tarife. Koliko se sječanm kad sam surfao na bonove a znao je za 1gb koštao samo 55kn a danas 65kn i meni bezveze što samo mjenja cijenu i tarifu. a bilo bi dobro da su stavili tarifu 5gb za 100kn na bonove onda bi bio super. To je samo moja mišljenja.

17 godina

prosli tjedan bio u splitu par dana. na netbooku UMTS dvije crtice...download 180-200kbps.. skype video poziv (obe strane) puna dva sata. ko podmazano. okruglo 400MB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

O Bože ma ne radi se skidanju nego su skinuli brzine, OGRANIČILI BRZINU na pretplati nakon prelaska na novu tarifu sa opcijom noćna

jel vidiš razliku između pretplate i bonova na potpumo istom mjestu? a nisu uz opciju naveli da postoji brzinsko ograničenje i tvrde da ne postoji a vidi se da postoji, trebaju to onda službeno i navesti kod dotične opcije a ne se praviti blesavi

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 19:13 (Oldy).

2 0 hvala 0
14 godina

na nocnoj ne bi smjelo biti smanjena brzina..

nego htio sam pitat ima li itko da koristi onaj novi stick Lte dual carrier...isplati li se uzimat taj stick?? iz ST-a sam...

0 0 hvala 0
16 godina

Misliš da ne bi smijela biti smanjena ili znaš da nije smanjena sa aktivacijom noćne?? koristiš je? iskustva? ja bih rekao da je smanjena na 7.2Mbs u downloadu a 1.4Mbs u uploadu, a to što moj stick može malo više to je zato što inače ima limit na 21/5.76Mbs

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 1:13 (Oldy).

1 0 hvala 0
14 godina
Oldy kaže...

Misliš da ne bi smijela biti smanjena ili znaš da nije smanjena sa aktivacijom noćne?? koristiš je? iskustva? ja bih rekao da je smanjena na 7.2Mbs u downloadu a 1.4Mbs u uploadu, a to što moj stick može malo više to je zato što inače ima limit na 21/5.76Mbs

mislim da sam vidio da ne bi trebala biti ista... 

koji stick koristis?

16 godina

K4505-z

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bok ljudi, imam jedno pitanje.

Uskoro selim u Split i planiram uzeti taj Vipov USB stick. S onim nekim studentskim popustom, plaćao bi 64 kn mjesečno za paket od 5 GB. I taj dio mi odgovara.

Međutim, na njihovoj stranici baš i nema nekih pravih informacija o tome... (http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobile-carnet). Pa možete li mi reći par stvari,

Kolika je stvarna brzina interneta? Spominje se 7,2 MB, ali znam da je to previše da bi imalo smisla.

HSDPA, UMTS, EDGE - može ukratko pojašnjenje zašto spominju ove tri mreže? Koja će me od njih dopasti ako se budem spajao laptopom? Treba li nekako odabrati jednu od njih, ili kako to ide? Oprostite što sam ovako zbunjen {#}

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
16 godina

pošto ideš u split, vjerujem da ćeš tamo hvatat 3g signal, odnosno umts/hsdpa, pa ćeš imati i dobre brzine. teoretski ide do 7.2 mbps, ali sve ovisi o zagušenosti mreže, kvaliteti signala itd. tako da će realno bit više-manje 3-4 mbps. ako imaš nekoga u splitu da već koristi vip mobilni net pitaj ga da testira brzinu na speedtest.net pa ćeš vidit oko kolko se otprilike kreću

edge je 2g mreža, a max brzina je do 220 kbps. ali ko što sam reko, siguran sam da ćeš u splitu hvatat 3g

morat ćeš instalirat vodafone mobile connect, pa ćeš se preko njega spajat. on će ti i odabrat najbolju mrežu koju hvata, a to će sigurno bit hsdpa. tako da to ne treba brinut

i morat ćeš u postavkama vmc-a podesit da ideš preko carneta

Atomska bubamara
16 godina
neaktivan

Ta brzina je prva liga, imat ću brži internet nego što ga sad doma imam. A za duplo manje novca. Samo da ne bude problema (a vidim, kod vas ih je bilo).

Hvala na detaljnom objašnjenju. Malo sam čitao sticky teme u ovom podforumu i pokopčao dosta toga o mobilnim mrežama {#} Ali imam još jedno pitanje.

Moj mobitel (Samsung Galaxy 5) ima mogućnost spajanja na 3G veze. Hoću li moći s njim na internet, recimo uz pomoć nekakve Vipove aplikacije u koju se upiše username i password od Carneta i na taj način pristupiti internetu?

Jer mobitel vjerojatno ima hardver za spajanje na 3G mreže, isti onaj koji se nalazi u tom USB sticku. Ili?

0 0 hvala 0
16 godina

bilo je problema, ali zato što sam tada bio na selu, a tamo nije bilo 3g signala

moći ćeš se spojiti, samo ćeš negdje u postavkama veze na mobitelu morat namjestit sve postavke kao i na kompu: apn, username i pass itd. ali ja to ne bih radio, jer tako ne znaš koliko prometa trošiš. jer imaš samo 5 gb, pa na kompu možeš sa networxom ili sličnim programom pratit promet. jedino ako ima takvo šta za galaxy

Atomska bubamara
16 godina
neaktivan
Znači imati ću internet praktički uvijek i svugdje? Hell yeah!

Nisam očekivao da ću ovako dobro proći.

Na Androidu ima svega i svačega pa tako ima i mjerača prometa: http://www.appbrain.com/app/network-monitor/com.aob.android.mnm
Ovo bi moglo poslužiti kao zamjena Networxu.

I još jedno pitanje, kakva je situacija sa konkurencijom?
T-Mobile, Tele2... Vrijedi li se informirati o njima?

0 0 hvala 0
16 godina
betmen kaže...
Na Androidu ima svega i svačega pa tako ima i mjerača prometa: http://www.appbrain.com/app/network-monitor/com.aob.android.mnm
Ovo bi moglo poslužiti kao zamjena Networxu.

da, samo što taj mjeri promet samo na mobitelu, a networx ili neki drugi samo na laptopu. pa ćeš morati zbrajati ta dva prometa da vidiš koliko još imaš do 5 gb

betmen kaže...
I još jedno pitanje, kakva je situacija sa konkurencijom?
T-Mobile, Tele2... Vrijedi li se informirati o njima?

e to ne znam... možda još netko nudi nešto sa carnetom, a da je možda i jeftinije ili je možda uključeno više od 5 gb prometa, pogledaj malo sam...

Atomska bubamara
16 godina
neaktivan

Evo kratki pregled situacije:

Tele2

20 GB - 100 kn

20 GB - 180 kn (bez ugovora)

- zvuči OK, ali niža cijena vrijedi samo uz potpis ugovora na 2 godine.

T-Mobile

3 GB - 125 kn  62 kn

20 GB - 200 kn 100 kn

- također zanimljivo. Imaju ugovor s Carnetom pa i oni nude 50% popusta.

Tomato

5 kn po potrošenom megabajtu.

- katastrofa van konkurencije, vjerojatno imaju samo GPRS.

T-Mobile mi zvuči najzanimljivije, 4x više prometa od Vipa za 2x cijenu, ali ipak ću za početak uzeti Vip 5 GB. Ako to ne bude dosta, znam da imam drugih opcija {#}

Hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
16 godina
betmen kaže...
... Ako to ne bude dosta, znam da imam drugih opcija {#}

heh, samo što ćeš za "druge opcije" morati čekati da istekne ugovor sa vipom, a on traje 24 mjeseca. jedino ako ne misliš platiti penale, odnosno 100 kn puta broj mjeseci kolko je ostalo do isteka ugovora ;))

Atomska bubamara
16 godina
neaktivan

Jesi siguran? Jer gle što piše na njihovoj stranici:

"Mobile CARNet promocija sama po sebi ne nosi obvezno trajanje ugovora. Svaka aktivacija podatkovne tarife nosi obvezno trajanje ugovora od 3 mjeseca."

Frend je već uzeo ovaj internet, i koliko se sjećam što je pričao, ugovor stvarno traje samo 3 mjeseca.

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
jurluk kaže...

heh, samo što ćeš za "druge opcije" morati čekati da istekne ugovor sa vipom, a on traje 24 mjeseca. jedino ako ne misliš platiti penale, odnosno 100 kn puta broj mjeseci kolko je ostalo do isteka ugovora ;))

ako uzme samo karticu na pretplatu bez uređaja može uzet bez ugovora na 2 godine i raskinut ga nakon 3 mjeseca bez naknade

a uređaj može uzet preko oglasnika ili kod njih onaj što je na bonove (mislim da dođe 200 kn)

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
15 godina
neaktivan
betmen kaže...

Evo kratki pregled situacije:

Tele2

20 GB - 100 kn

20 GB - 180 kn (bez ugovora)

- zvuči OK, ali niža cijena vrijedi samo uz potpis ugovora na 2 godine.

T-Mobile

3 GB - 125 kn 62 kn

20 GB - 200 kn100 kn

- također zanimljivo. Imaju ugovor s Carnetom pa i oni nude 50% popusta.

Tomato

5 kn po potrošenom megabajtu.

- katastrofa van konkurencije, vjerojatno imaju samo GPRS.

T-Mobile mi zvuči najzanimljivije, 4x više prometa od Vipa za 2x cijenu, ali ipak ću za početak uzeti Vip 5 GB. Ako to ne bude dosta, znam da imam drugih opcija {#}

Hvala na pomoći.

Od ove što sam odznačio nije točna cijena za pretplatu jer tamo piše 3gb = 120kn a 20gb = 200kn. Vidi na linku

15 godina
moderator
Nello kaže...

Od ove što sam odznačio nije točna cijena za pretplatu jer tamo piše 3gb = 120kn a 20gb = 200kn. Vidi na linku

točne su cijene

ovo je kad ide preko carneta sa 50% popusta

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

ako uzme samo karticu na pretplatu bez uređaja može uzet bez ugovora na 2 godine i raskinut ga nakon 3 mjeseca bez naknade

a uređaj može uzet preko oglasnika ili kod njih onaj što je na bonove (mislim da dođe 200 kn)

Možeš mi ovo objasniti?

Frend je uzeo za sebe taj stick, platio ga 200 kn (umjesto 9 kao što piše na njihovoj stranici), i znači on sad ima taj 2-godišnji ugovor koji ne smije prekinuti?

Ako nabavim stick preko njuškala ili sl., onda ga mogu raskinuti bilo kad nakon prva tri mjeseca - jel dobro kopčam?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 19:29 (betmen).
15 godina
moderator
betmen kaže...

Možeš mi ovo objasniti?

Frend je uzeo za sebe taj stick, platio ga 200 kn (umjesto 9 kao što piše na njihovoj stranici), i znači on sad ima taj 2-godišnji ugovor koji ne smije prekinuti?

Ako nabavim stick preko njuškala ili sl., onda ga mogu raskinuti bilo kad nakon prva tri mjeseca - jel dobro kopčam?

upravo zato što je platio stick 200kn smije prekinut ugovor nakon 3 mjeseca, tako i ti možeš uzet

imaš 2 mogućnosti:

uzmeš stick na pretplatu 24 mjeseca i dobiješ ga za 9 kuna ili možeš uzet pretplatu i kupit stick kod njih (ili gdje hoćeš) po punoj cijeni pa raskineš pretplatu kad želiš bez nadoknade jer nisi iskoristio nikakve pogodnosti (moraš samo prva 3 mjeseca platit)

isto je ko što možeš i mobitel uzet

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice