Da China Developer ROM ima engleski jezik.
Anyway, marshmallow ROM (MIUI 8) je u fazi testiranja.
Da China Developer ROM ima engleski jezik.
Anyway, marshmallow ROM (MIUI 8) je u fazi testiranja.
bootloader se zaključa ako idete primjerice na cm13 koji ima fingerprint (sad već svaki ima), twrp će ostat i dalje, otključavanje možete odradit i na cm-u kolko god puta želite. uglavnom koristite alka recovery i uvijek kod prelaska na marshmallow prethodno napravit full backup (jako važno)
radi, provjerio...
Bok ekipa,
Imam pitanje vezano za Xiami Redmi Note 3 Pro, nikako ne mogu namjestiti Password&Fingerprint pod SCREEN LOCK opcijom, čim uđem unutra samo me baci van na home screen settingsa.
Ima tko kakvo rješenje?
Verzija je MIUI 7.1.9.0.0 Stable.
Bok ekipa,
Imam pitanje vezano za Xiami Redmi Note 3 Pro, nikako ne mogu namjestiti Password&Fingerprint pod SCREEN LOCK opcijom, čim uđem unutra samo me baci van na home screen settingsa.
Ima tko kakvo rješenje?
Kako je kolega rekao, samo sto ja ne mislim nego znam da je to kuhani rom, ako mozes izbrisi i snimi original rom.
jesi narucio sa aliexpressa od topone? Ja sam tamo narucio i dosao mi je taj rom, pa sam mjenjao.
Bok ekipa,
Ima tko kakvo rješenje?
Kako je kolega rekao, samo sto ja ne mislim nego znam da je to kuhani rom, ako mozes izbrisi i snimi original rom.
jesi narucio sa aliexpressa od topone? Ja sam tamo narucio i dosao mi je taj rom, pa sam mjenjao.
Kupljen je jučer u Netrinu, od kolegice je mob, imate kakav guide kako promijeniti ROM, jer nisam to nikada radio?
Imam isti problem, također sam sve pokušao i ne radi
Za Snapdragon verziju: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html
Za Mediatek verziju: http://en.miui.com/thread-193681-1-1.html
danas apdejtao na 7.3.6 (global stable official ROM za Snapdragon) preko OTA
čini se da je kamera bolja, manje je šuma u fotkama kad je slabije osvijetljenje (vjerojatno vrijedi i za bolje osvijetljenje)
dosta oštro ali ne preoštro kao u prvim verzijama rom-a
svaki rom je sve bolji i bolji barem ovih zadnjih par.
zasad nisam otkrio bugove
pod novostima se navode upravo ispravke bugova
Da, ali je 7.3.5 bio katastrofa po pitanju potrošnje baterije. I ja sam danas stavio 7.3.6 i nadam se da su to ispravili...
Bok svima,kratko pitanje laik sam u ovome pa da mi netko objasni samo.
Kupio sam Xiaomi Redmi Note 3,danas stigao i sve je u redu osim sto,kada je npr. mobitel zakljucan,ja ga povucem da se otkljuca mi piše "just a second" i onda ga ucitava sekundu dvije svaki put pa tek onda otkljuca.
Malo me to iritira s obzirom da je novi mob,pa pretpostavljam da ga treba flash-ti ili software podignuti ponovno( ne da mi update) ili mozda nesto trece je u pitanju?
Pa da li je moguce da to sam napravim (flash) ukoliko je to problem,posto mi traze 150kn za to,i da li se moze nesto drugo zeznuti na mobitelu sa flashanjem pa da li mi se to isplati napraviti uopce?
Hvala unaprijed na odgovoru :) :)
Pozdrav... Jel ima zainteresiranih koji žele kupiti bijeli Redmi Note 3?
Da, ali je 7.3.5 bio katastrofa po pitanju potrošnje baterije. I ja sam danas stavio 7.3.6 i nadam se da su to ispravili...
ne bih rekao da je katastrofa jer je bolji od nekih verzija prije te 7.3.5. ali je kod mene varirao battery life, od 4-5 sati (uz 2 dana koristenja moba, preko noci uvijek automatski stavim da se uključi airplane mod) pa do 8 sati (mjerio sam s otprilike istim nacinom koristenja, surfanje uz ukljucen wifi i 4g (kad sam doma wifi, kad sam vani 4g), iste postavke svjetline.
s novim 7.3.6. dobijam zasad najbolji battery life, za 17 minuta surfanja (wifi) i cackanja po mobu potrosio je svega 1%, no imam podesenu svjetlinu na cca 25%, sto mi je vise nego dovoljno u svjetlosnim uvjetima u zatvorenom prostoru.
tako da ovaj rom dosta obecava, mogao bi bit dosad uvjerljivo najbolji rom jer mi se cini i da je kamera (algoritam) poboljsana. btw, bilo bi dobro imati mogucnost fotkanja u .raw formatu kad smo vec kod toga...
btw, možda netko ne zna, pa savjet kad punite, punite i neko vrijeme nakon što vam pokaže razinu od 100% jer baterija jos nije puna tada. ja koristim ampere app i čekam da mi pokaže da je full napunjena baterija u tom appu. Pretpostavljam da je to bitnije za prvih par punjenja, ali nastojim to raditi stalno.
po meni ovaj mob bi trebao imati SOT od cca 7-8 sati uz postavke svjetline kakve ja imam (i umjereno koristenje a to znaci uglavnom bez igranja igara), sve ispod toga je malo za bateriju od 4000 mah (i te postavke).
nisam gledao koliko SOT-a ima, i radio neka posebna mjerenja, ali prije sam punio mob svaki drugi dan a nakon 7.3.5 varijante svaki dan. U stanju mirovanja je puno trošio i tu je najveća razlika u potrošnji u odnosu na prethodnu varijantu, a nadam se i u odnosu na ovu zadnju, 7.3.6.
nisam gledao koliko SOT-a ima, i radio neka posebna mjerenja, ali prije sam punio mob svaki drugi dan a nakon 7.3.5 varijante svaki dan. U stanju mirovanja je puno trošio i tu je najveća razlika u potrošnji u odnosu na prethodnu varijantu, a nadam se i u odnosu na ovu zadnju, 7.3.6.
ne znam, meni je trosio 1-2% u stanju mirovanja i sa 7.3.5. a sa ovim romom ce to bit tu negdje vjerojatno, mozda 1%
s tim da mi je mob upaljen preko noci (obicno su to dvije noći) ali u airplane modu, pa to isto treba uzet u obzir.
bitno je kako mjeris, jer nije isto mjerit bateriju sa 3 sata SOT-a i 6 sati SOT-a (makar tih 6 sati bilo u 1 danu, a ovih 3 u 1.5 pol ili 2 dana)
za pravu usporedbu SOT bi trebao bit sličan u oba mjerenja i sa istim postavkama svjetline jer to je ono sto najvise (uz ukupno trajanje koristenja) utjece na battery life.
da imam sot 1-2 sata baterija bi trajala mozda i 3 dana. kuzis sto hocu rec.
ne znam, meni je trosio 1-2% u stanju mirovanja i sa 7.3.5. a sa ovim romom ce to bit tu negdje vjerojatno, mozda 1%
s tim da mi je mob upaljen preko noci (obicno su to dvije noći) ali u airplane modu, pa to isto treba uzet u obzir.
bitno je kako mjeris, jer nije isto mjerit bateriju sa 3 sata SOT-a i 6 sati SOT-a (makar tih 6 sati bilo u 1 danu, a ovih 3 u 1.5 pol ili 2 dana)
za pravu usporedbu SOT bi trebao bit sličan u oba mjerenja i sa istim postavkama svjetline jer to je ono sto najvise (uz ukupno trajanje koristenja) utjece na battery life.
da imam sot 1-2 sata baterija bi trajala mozda i 3 dana. kuzis sto hocu rec.
kažem, nisam precizno mjerio, slično korištenje i navike a rezultat u mom slučaju potpuno drugačiji. I kažem samo u stanju mirovanja sam primjetio pojačano trošenje (vjerojatno i kod korištenja ali nije tako bilo izraženo). Sličan problem sam imao i sa verzijom 7.1.8. (ako se dobro sijećam) s time da kada sam napravio ponovni update na taj isti rom stanje se popravilo. to sam probao i sa 7.3.5. ali nije pomoglo. Prvi dojam za 7.3.6 je da se smanjila potrošnja u mirovanju i nadam se da će biti OK.