Xiaomi Redmi Note 3
- poruka: 5.327
- |
- čitano: 897.758
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
moze li mi netko preporucit dobar rom za pro verziju ?
Na drugoj slici najveći problem je uzrokovan time što ti se tresla ruka, a manje fokusom.
Rekao bih da ti je fokusiran vjetrobran...
Po meni ti je problemn to sto koristis hdr kod slikanja nefiksnih objekata tj u voznji plus vjetrobran.. mada kamera nije nesto ali nije ni katastrofa. I dalje bolja od skoro svih telefona u tom cjenovnom rangu..

Ako imaš uključen HDR, ruka mora biti jako mirna.
Pogotovo ako je low-light situacija.
Dupla
Vjeruj mi, u oba slučaja su mi se ruke jednako "tresle". Problem kod low lighta je fokus kojem treba, rekao bi minimalno 5 sekundi da fokusira na nešto što se u međuvremenu pomaknulo, dok u day light to čini gotovo trenutno (čak je i znak za tunel uhvatio pri 70 km/h)
HDR je upaljen jer je automatski upaljen kad se kamera otvori i ovo je bilo brzinski. Ja sam osobno zapanjen dnevnim slikama bio HDR upaljen ili ne, kod low lighta je najveći problem to duuugo fokusiranje.
EDIT: Potrudio sam se malo po slikati za usporedbu low light HDR on i off na statičkim slikama. Ugl. low light je do neke mjere dobar u HDR modu uz mirnu ruku i nadu da nešto ne uleti kroz kadar u tih 5-10 sekundi. Dinamičnu scenu nisam uspio uhvatiti kako spada.
Eto sutra si i ja naručujem sa TopOne. Samo da pitam kako ste vi naručivali, sealed box ili ste pustili njima da flashaju rom? Također me zanima kako ste plaćali na TopOne, jel se može PayPalom ili samo karticom?
Koji si imao rom gore ?
Koju si točno proceduru koristio za flash i koji točno brojkom si imao rom ?
Koliko je vremena otrpilike trebalo da vam stigne mobitel sa TopOne?
Ja bi ga curi uzeo s Honorbuy-a. Jel se dobije global rom i dali su google aplikacije instalirane ili moram tražit po njihovom store-u?
5 dana
5 dana
Meni 11 :/
Imam pitanje za korisnike Xiaomi redmi note 3 pro koji su vec ovo radili.
Prije mijesec dana telefon mi je ponudio update i prebacio me sa "Stable" na "Developer" verziju softvera. napravio sam vec nekoliko nadogradnji od tada ali nikako da mi ponudi stabilnu verziju. Probao sam i skinuti sa njihove stranice ROM, kao i softver i opet nisam uspio.
Pa ako je neko radio prebacivanje sa Developer na Stable verziju, molio bih ga da ovdi napise detaljne upute kako je to uradio.
PS molio bih bez youtube tutorijala sto je tamo neko radio... sve sam vec probao i nestima. triba mi bas ko je to radio na svom telefonu.
trenutna verzija softvera MIUI 8 Global 6.8.11 beta
Tio bih odmah da se zahvalim na izdvojenom vrimenu dok pisete ove upute za mene... Hvala
1. Koja je razlika u verzijama Snapdragon VS MTK Helio (vidim da su prodavaniji sa snapdragon-om) ?
2. Može netko objasniti kako do popusta na TopOne-u?
Bolji je SD zato što je noviji, i s boljim performansama. Popust ide brijem na kupon koji dobiš sa nečim valjda.
Za popust na top one potrebno je postaviti narudzbu i ne platiti, nego poslati order number kolegi na drugom forumu koji proslijeduje ovima u top one.. Nez jel smijem stavljat ime foruma, pa se nek oglase moderatori sa dozvolom ili zabranom, a do onda se slobodno javite na pm pa vam posaljem ime foruma i username korisnika koji posluje sa top one
pozdrav
danas sam na redmi note 3 uradio update na 8.0.1.0 verziju,.. sve ok radi osim aplikacije facebook u kojoj mi uopće ne prikaziva slova č,ć, š, ... Npr. ime i prezime ili neki naslov ako ima jedno od navedenih slova, to slovo nedostaje u njemu. Ima li itko još ovakav problem?
e sad se treba vratit na 7.3.3. :(
Je li neko isprobao 6.8.18 ? MM port od kate (redmi note 3 special edition).
Kakve su perfomanse i baterija?
Ne mogu se načuditi kako ovakav mobitel može imati tako kriminalno lošu kameru u low light uvjetima. Imam osjećaj da čim sat otkuca 21:00 da se kamera pretvara u govno. Sa flashom još i mogu proći slike ako ima nekog osvjetljenja, ali uhvatiti nešto u pokretu (i to ne mislim pticu u letu nego npr. spontana slika neke osobe) je nemoguće po mraku. Fokusu treba dobrih par sekunda iako i onda fokusira na ne znam šta pa bude svejedno mutno. Nažalost nemam ni jednu sliku da ju priložim jer kad uđem u galeriju automatski ih obrišem kad vidim kakva je "kvaliteta" (probat ću ovih dana još malo slikati pa postavim).
Ovaj komentar sa miui foruma daje tračak nade da će stvari biti bolje:
"Camera sensor on Redmi note 3 Pro is Samsung Isocell s5kp3 which is a updated version of the same sensor that is used in galaxy s6 and s6 edge. Please do note that s6 ans s6 edge comes with both sony and samsung sensors and both are equally good. So the s5kp3 is better camera sensor than s6 but the problem lies with xiaomi whose optimisation of the camera is giving very bad pictures and simce they didn't release the source codes other developers also.are not able to improve the camera."
Da ne bi ispalo da sam došao pljuvati po mobitelu, nisam!
Mobitel je čudo, u tjedan dana korištenja nisam imao ama baš nikakvih problem s njim (osim kamere ), igrice rade bez problema, baterija je nešto najbolje s čime sam se susreo u zadnjih par godina u prijenosnim uređajima, otisak prsta mi je od sada must have na svakom mobitelu...
Eto, samo se nadam da će xiaomi popraviti kameru sa softverske strane jer sam uvjeren da je senzor i više nego dobar.
taj senzor je vrlo mali tako da je veličina piksela mala i posljedično to ne zvuči obećavajuće za fotke u low lightu.
što se tiče optimizacije, ne znam, kamera je ok za shareanje na socijalnim mrežama (fotke po danjem svjetlu), a logično je i to da kamera sporije fokusira u uvjetima slabog osvijetljenja, to je tako čak i kod dosta DSLR-ova, od dslrova srednjeg ranga tek ovi novi dslrovi fokusiraju vrlo brzo i u low lightu (80 d recimo na razini osvijetljenja od -3EV).
Shvatite ljudi da kamere u mobitelima nikad neće biti na razini malo boljih dslrova (danas nisu jos uvijek na razini i najjeftinijih dslrova), barem dokle god je veličina senzora manja od velilčine senzora u fotićima s aps-c senzorima npr.
Čak i kad takvi mobiteli izađu (to će biti super ali i ultra skupo), svejedno optika neće biti na razini čak i kit objektiva, a kamoli objektiva kao canonovih i nikonovih prajmova. Zakon fizike i veličine objektiva.. bit će ok, pogotovo Zeiss leće, ali postojat će ograničenja (fiksna žarišna koja će uglavnom bit široki kut)
ali s druge strane te se nesavršenosti ne vide na smanjenim fotkama za društvene mreže.
ja se zasad drzim zato kombinacije dslr (i objektivi) + mob. na mob rijetko kad fotkam nešto, pogotovo s ovakvom kamerom, iako fotke smanjene za fb sasvim ok izgledaju, problem je u tome što ih se teško može obradit u softveru kao Lightroom (mob ne snima u .raw formatu niti fotke imaju dobar dinamički raspon)...
To se može riješiti ako ti je mob rootan, u build.prop aktiviraš Camera2 API i onda može slikati u RAW s nekom od aplikacija koje to podržavaju(Manual Camera, Camera FV-5, Camera ZOOM...). Uz to dobiješ i manualnu kontrolu nad svim postavkama, rezultati mogu biti dosta dobri ako se imaš vremena igrati sa postavkama.