Vidim da ima samo za NFC i za F3 pa da otvorim novu posebnu temu za ovaj uređaj jer mi se cini da koliko god da su slicni toliko su i razliciti.
Usporedba sva tri.
Imao sam rn2,mi 5s, rn4x, rn5 pro pa sam upoznat sa svime kod xiaomija. Nevjerojatno je da sam prije par godina kupio redmi note 2 za nekih 1600 kn, a pored ovog mobitela se moze samo sakriti. Ovog sam platio isto toliko.
Koristim ga nekih 2 tjedna.
Bio sam skeptican oko velicine i tezine, rn5 pro mi je stvarno vec bio maximum sta sam mogao prihvatiti od velicine, ali evo ne osjecam da je nesto veci i tezi od njega.
Mogu reci da je uređaj stvarno prebrz, fluidan, nema nekih zastajkivanja u romu. Koristim cijelo vrijeme 60hz mod, sa 120hz bi sigurno bilo brze.
Zvučnici su mi super. zvucnik za razgovor isto tako, ne cuje se preglasno kao sto je netko tu za jedan xiaomijev mobitel napisao da ga svi u uredu cuju
Za kameru isto imam rijeci hvale, koristim gcam i jos isprobavam confige/gcamove, ali mogu reci da za ove novce ne mogu dati nekakvu primjedbu.
Vecinom koristim main kameru, ostale wide i macro ne bas, cak niti selfie cameru tako da nisam relevantan oko toga. Malo jesam sa ultrawide par slika poslikao, ali nista posebno.
Ekran, po meni je okej. Nekad kao da ima neki flicker na sekundu, tj kao da promijeni osvijetljenje, cudno malo, mozda je i bug u softveru.
Baterija, ima cca 5000mah, no meni je na romu koji je dosao sa mobitelom - znaci stable od xiaomija bila losa, dosta losija od ocekivanog. Ajde mozda zbog puno stand by-a.
Otkljucao sam bootloader i stavio xiaomi.eu rom pa mi se baterija cini boljom trenutno.
Ne znam sta da jos nadodam, mozda probam neki custom rom tipa aosp/pixel experience, ali mi super radi na xiaomi.eu pa ne znam da li cu mijenjati nesto..
Za ove novce sa ovim chipsetom je ovaj mobitel po meni best buy.
E da, to sto ima micro sd slot, 3.5 mm jack mislim da isto donosi jedan veliki plus.
Ako vas sta zanima slobodno pitajte :D
edit:
fingerprint
brz je, odlican. nekad stvarno mi je malo bezveze jer ocu ici samo stisnuti tipku da vidim koliko je sati pa ocita fingerprint od kaziprsta