Uglavnom, naručio sam si Xiaomi Mi4c s Honorbuya, trebao bi stići kroz dan-dva. Doći će s kineskim Rom-om. Ono što bi ja vas zamolio, ako bi netko bio tako ljubazan, da mi kao malom djetetu objasnite što bi sve trebao napraviti da mob optimalno radi.
Npr. ne znam baš šta točno znači flešanje, a šta rootanje, te šta se time dobiva :D Na temelju pročitanoga po netu, kontam da je flešanje stavljanje drugog ROM-a na mob, a rootanje je proces kojim si dajemo sve ovlasti? Vidio sam još da se spominje CyanogenMod i Gapps, Libra ROM, Flashify, šta je to i da li mi to treba?
Dosta sam proučavao ovaj i neke druge forume zadnjih tjedana, neke stvari sam polovio, znam da bi trebao staviti EU rom i TWRP, ali generalno se ne kuzim baš, a koliko sam skužio, nužno je obaviti te stvari kako bi mob dobro šljakao, a i volio bi to naučiti za ubuduće.
Ja ću u nastavku "pobacat" ono što sam ja polovio, a zamolio bi nekog tko ima volje da mi objasni šta napravit, ili linka ako negdje postoji korak po korak.
Našao sam ovaj video:
Da li je dovoljno samo korak po korak pratit upute iz videa i samo to napravit? Otkud mogu skinut taj najnoviji EU ROM, otkud mogu skinut TWRP i još neki software, ako mi je potreban?
Ovdje sam naletio ne neke druge upute: http://forum.xda-developers.com/mi-4c/help/how-to-flash-mi4c-weekly-rom-using-twrp-t3221432/post63226794#post63226794
Naletio sam i na ove postove koji nešto objašnjavaju:
Tocan je : 7.5.10.8... Nasao sam video tutorial na youtubeu.
1. Instalirao xiaomi MI4c USB driver
2. Stavio twrp, rom, i libra rom, te flashify na u folder download na mobitelu
3. Instalirao rom pomocu "update" aplikacije u toolsima
4. Instalirao flashify
5. od tamo podigao twrp
6.iz twrp-a istalirao libra rom
To je to. Radi superbrzo i imam sve od googlea a kine nema, kako sam rekao.
Evo postupak kako sam ja išao:
1) Prvo na mobitelu omogućiti developer mode (postavke>o uređaju i stisnuti par puta na miui verzija dok ne dođe poruka you are now a developer).
2) Skinuti dev.rom sa xiaomi.com (razlog jer dolazi sa root pristupom).
3) Prebaciti zip file na mobitel, pod downloads ili negdje drugdje, nije bitno i instalirati preko update aplikacije ili mi recoverya (Ja sam preko upd.apk: alati>updater>3točkice na vrhu desno>odaberite paket ažuriranja i odabrati taj skinuti rom).
4) Skinuo libra rom, aplikaciju flashify i twrp iz opisa gornjeg videa (prebacio sve na mobitel) i onda samo pratiš po njemu i to je to (od 02:56). Twrp skinuo preko mega linka i raspakirani stavit u mobitel, ne u zip file-u.
Kao što vidite dosta sam istraživao, ali zbrka mi je totalna u glavi i sad bi nekog zamolio da mi pomogne to sve posložit u jednu smislenu cjelinu.