XP & Vista - jedan komp.

poruka: 9
|
čitano: 2.734
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
XP & Vista - jedan komp.

Kao sto naslov kaze.. mogucnost oba operativna sustava na jednom PC-u..

E sad prije nego kazem na sto tocno mislim, htjeo sam rec da nisam bas prevelika noobcina i razumijem se dosta u XP i Vistu al me jedan podatak muci koji sam nacuo na forum.hr davno...

Opcenito me zanima ta opcije XP i Viste na jednom kompu.

I razumijem da je jedna mogucnost dual-boot (evo neke informacije za koje ne znaju - http://apcmag.com/how_to_dualboot_vista_with_xp__stepbystep_guide_with_screenshots.htm

E sad za to sto sam cuo od nekog lika da je napravio ovo...

Kupio 2 HDD od 500GB i na jednog usnimio XP a na drugi Vistu, glavni windows koji uvijek koristi su XP ali kako kaze da mu zatreba Vista(recimo mozda za DirectX 10 igre ili jednostavno kad zeli imat Vistu). Samo zamjeni drugi HDD i ima Vistu i moze da igra DX10 igre.

E sad da mi netko kaze dal je to moguce i dal se isplati. Jer kad sam cuo od njega to, razmislio sam si posto kupujem uskoro novi komp. pa da probam to.

Znam da se ne mucim mogu si nabavit 7-icu. Al proci ce mozda jos dosta vremena dok ne dodje prava verzija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2009 2:46 (Magger).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
XP & Vista - jedan komp.

da pa normalno

nema tu nikaj čudno ni neizvedivo

lijepo sve pospajaš

pukneš instalciju xp-a i sve drivere, staviš gore kaj već misliš i to je to...

onda izvadiš taj hard (il ga samo odspojiš, ušarafi u kućište oba dva harda pa samo prespajaš po želji)

spoji/stavi drugi hard

pukni gore vistu i sve drivere koji trebaju...i voila imaš vistu

sad imaš xp i vistu na 2 različita harda potpuno funkcionalna

nikakvih problema ne bi smio imati...

kad želiš vistu prekopčiš hard, tak isto za xp...

uživaj

P.S. iskreno...fakat nemam pojma kog će ti vraga oboje

stavi vistu i miran si 2 godine dok se 7-ica ne ustabilji

www.ddoxy.blogspot.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: XP & Vista - jedan komp.
doxy kaže...

da pa normalno

nema tu nikaj čudno ni neizvedivo

lijepo sve pospajaš

pukneš instalciju xp-a i sve drivere, staviš gore kaj već misliš i to je to...

onda izvadiš taj hard (il ga samo odspojiš, ušarafi u kućište oba dva harda pa samo prespajaš po želji)

spoji/stavi drugi hard

pukni gore vistu i sve drivere koji trebaju...i voila imaš vistu

sad imaš xp i vistu na 2 različita harda potpuno funkcionalna

nikakvih problema ne bi smio imati...

kad želiš vistu prekopčiš hard, tak isto za xp...

uživaj

P.S. iskreno...fakat nemam pojma kog će ti vraga oboje

stavi vistu i miran si 2 godine dok se 7-ica ne ustabilji

Kao prvo nije mi jasno zašto bi trebao odspajati hard jer prilikom instalacije viste sam odabireš na koji češ ju hard ili particiju instalirati.
Kao drugo možeš na jednom hardu imati oba osa, naravno na zasebnim particijama ( npr na c XP na d Vistu).

To je sva mudrost, prilikom uključenja računala odabireš u koji os češ uć .
AMD Duron 800 Mhz, 128 Mb SDRAM, GeForce2 32 Mb, WIN 98 .... Crysis neradi, da je možda problem u konfi, al ja mislim kad bi gore stavio Vistu da bi sve radilo...
17 godina
protjeran
XP & Vista - jedan komp.

tak sma reko jer je on tak pitanje postavio...

kolko sam shvatio ne želi se petljat u dual boot i te fore

www.ddoxy.blogspot.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Magger kaže...
...

Kupio 2 HDD od 500GB i na jednog usnimio XP a na drugi Vistu, glavni windows koji uvijek koristi su XP ali kako kaze da mu zatreba Vista(recimo mozda za DirectX 10 igre ili jednostavno kad zeli imat Vistu). Samo zamjeni drugi HDD i ima Vistu i moze da igra DX10 igre.

E sad da mi netko kaze dal je to moguce i dal se isplati...

-možeš imati neograničen broj diskova na ovaj način -mijenjajući ih, ali je to ne praktično. Zato se i radi dual boot (i tri-4-5...). Nemora biti više fizičkih diskova, samo podijeljen na particije i logičke diskove. Ako ima npr dva diska, praktično je jedan postaviti kao sys/programski (windowsi,1/2-... i linux) a drugi za podatke (MyDocuments, muzika itd.). Na taj način u slučaju problema jednostavno format/reinstal OSa, dok podatci ostaju na sigurnom (a može im se pristupiti iz drugog -dualboot OSa).. -to je velika prednost kad se ima dva diska.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
XP & Vista - jedan komp.

Ja sam svojevremeno razmišljao o tome - na jedan disk puknuti XP a na drugi Vistu jer sam imao strašnih problema sa nekompatibilnošću Hitachija i Seagatea, no na kraju sam odustao od XP-a i stavio samo Vistu jer sam zaključio da bi bilo previše zamrno otvarati kućište svako malo i prekopčavati kablove a tu je onda i optički pa bih mijenjao slave & master... već me od same pomisli zaboli glava

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XP & Vista - jedan komp.

Moze da mi netko kratko objasni taj princim uzimanja memorije za Vistu..

Znaci ako vista treba od 1gb do 1.5gb memorija za normalan rad onda igre na njoj bas i ne rade dobro!!

Imao sam Vistu na laptopu al nisam nista na njoj igrao nikad, pa ne znam kako se igra krecu na njoj..

Dobro i dual-boot izgleda da napravim al i ovaj princim sa 2 HDD je ok. Tako da mi je sve jedno..

Razmisljao sam o tome jer sam si planirao uzet 1TB HDD, pa su mi rekli da nije dobar potez. Bolje da uzmem 2 od 500 ili 640GB za svaki slucaj ako jedan crkne(mada su male sanse da crkne)

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2009 17:42 (Magger).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Magger kaže...

Moze da mi netko kratko objasni taj princim uzimanja memorije za Vistu..

Znaci ako vista treba od 1gb do 1.5gb memorija za normalan rad onda igre na njoj bas i ne rade dobro!!

Imao sam Vistu na laptopu al nisam nista na njoj igrao nikad, pa ne znam kako se igra krecu na njoj..

Dobro i dual-boot izgleda da napravim al i ovaj princim sa 2 HDD je ok. Tako da mi je sve jedno..

Razmisljao sam o tome jer sam si planirao uzet 1TB HDD, pa su mi rekli da nije dobar potez. Bolje da uzmem 2 od 500 ili 640GB za svaki slucaj ako jedan crkne(mada su male sanse da crkne)

idu dobro
RAM memorija je jeftina
pukni 3-4 GB na komp i uživaj u OS-u bolje, jačem, ljepšeg i bržem od xpa
peace
www.ddoxy.blogspot.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2009 17:44 (doxy).
17 godina
neaktivan
XP & Vista - jedan komp.

pa radit ce sa 1gb sve igre, kojima je 1gb dosta. Nema bas veze xp ili vista, ionak neces moc GTAIV igrat ni na jednom (primjer).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice