Windowsi se smrznu kod shutting downa

poruka: 14
|
čitano: 2.292
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Društvo drago bugovsko, trebao bi vašu pomoć :)

Reinstalirao sam windowsa xp pri čemu sam formatirao particiju na kojoj su se nalazili prijašnji (C particija), uspješno sam ih pokrenuo i instalirao drivere za latpop (star manje od godinu dana, HP Probook vc436ea), no pojavio se problem.

Kod svakog resetiranja ili pokušaja gašenja kompa na "shutting down" kompjuter se počne gasiti, no smrzne se u fazi kada je ekran plav s windows logom i kad je prisutan natpis shutting down. Laptop jednimo mogu ugasiti tako da ga fizički isključim na tipku.  Kada to učinim, ponovno ga upalim, svi instalirani programi nakon kojih sam pokušavao resetirati komp rade.

Molim vas za pomoć :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sve je ok, ali ništa nije ok pa  bi preporučio da reinstaliraš winse.Najvjerojatnije si radio više instalacija odjednom, npr win-update+instalacija nekih drivera+instalacija nekog programa (mozilla, njeni addonsi, ili bilo što drugo) i nisi napravio restart kada te pitao. Sve to nije pravilno "leglo" i onda što bi se reklo "lebdi" negdje u laptopu. I još ga na silu gasiš. Već viđeno. Probaj sa CCleanerom očistiti

I pitanje je odgovor
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Neka proba sa ovim program hrvatskih autora Brzi ShutDown : Download

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala na preporukama, probam pa javim rezultat :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

OK

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Formatirao sam disk, instalirao ponovno windowse i pojavljuju mi se isti problemi, kod resetiranja kop mi se smrzne s natpisom shutting down na ekranu.

Čini mi se da se ovaj problem javlja samo ako sam instalirao neki progrma/driver, a ako ga resetiram bez da instalacija to traži nema ovakvih problem....

trebam li neku opciju u BIOS-u uključiti/isključiti?

Potpuno sam zbunjen pa vas molim za pomoć

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a dokle si došao sa instaliranjem ..jesu li samo windowsi i driveri ili si još nešto stavlja??

jesu driveri orginal s cd ili sa weba; jeli šteka reset  pri instalaciji drivera?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Windowsi se smrznu kod shutting downa

počne štekati pri resetiranju kod instalacij drivera. driveri su s neta. Službene stranice HP-a.

Prbao sam maknuti CCleanerom po jednoj od preporuka, al nema koristi, sve je isto....

15 godina
neaktivan

Ma koji XP imaš{#}? SP2, SP3?  Ja bi ti preporučio da nabaviš win7 pa vidi onda. Razgovaraj s nekime radi flasha biosa. Još na njemu je prvotno(tvornički){#} bio LINUX, ali to nema veze

I pitanje je odgovor
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam Windows xp originalan, pa nakon instalacija sam skida zakrpe s neta. Zasad nisam sklon sedmici jer imam xp originale pami se čini kao bolje i stabilnije rješenje, premda više nisam tako siguran:)

Vezano za tvorničke postavke BIOS-a, ne znam jel šta mjenjano. Dobio sam ga s Linuxom

15 godina
neaktivan
malldawi kaže...

Imam Windows xp originalan, pa nakon instalacija sam skida zakrpe s neta. Zasad nisam sklon sedmici jer imam xp originale pami se čini kao bolje i stabilnije rješenje, premda više nisam tako siguran:)

Vezano za tvorničke postavke BIOS-a, ne znam jel šta mjenjano. Dobio sam ga s Linuxom

Dali si riješio ovo sa zamrzavanjem kod gašenja?
Imao sam isti problem na laptopu Probook, obriši kameru, i onda će ti se normalno gasiti, tako je meni bilo :) 

http://www.drazen-online.net84.net Web Dizajn i Hosting!
15 godina
neaktivan

Probat ću, hvala! :)

15 godina
neaktivan

Deinstalirao sam webcam, komp radi bez problema....:)

Hvala na informaciji.

Je....m ti driver koje probleme mi je stvarao, a skinuo sam ga sa službenih stranica HP-a, za očekivati je da bi trebao funkcionirati ili barem ne stvarati štetu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
malldawi kaže...

Deinstalirao sam webcam, komp radi bez problema....:)

Hvala na informaciji.

Je....m ti driver koje probleme mi je stvarao, a skinuo sam ga sa službenih stranica HP-a, za očekivati je da bi trebao funkcionirati ili barem ne stvarati štetu

heh, bitno je da si riješio problem, tako je i meni bilo pa sa webcam deinstalirao, da sa službene stranice, izgleda da ima neki bug u driveru!
{#} 

http://www.drazen-online.net84.net Web Dizajn i Hosting!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice