Windows xp

poruka: 35
|
čitano: 10.460
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Windows xp

Pozdrav,

možda ko zna da li postoje windowsi xp koji rada cc kao W7(XP with extended drivers support ili kako bi se zvali), instaliraju drivere automatski za grafičku,zvučnu,mrežnu itd...jer mi cura ima stari komp pak neznam koja je kartica nutra itd...a za W7 je slab komp...hvala unaprijed..

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows xp
tido35 kaže...

Pozdrav,

možda ko zna da li postoje windowsi xp koji rada cc kao W7(XP with extended drivers support ili kako bi se zvali), instaliraju drivere automatski za grafičku,zvučnu,mrežnu itd...jer mi cura ima stari komp pak neznam koja je kartica nutra itd...a za W7 je slab komp...hvala unaprijed..

Everest? Pogledaš s njime komponente koje su i skineš s neta drivere.

sve što me trebate javite se na evilmage007@gmail.com PM mi nešto šteka. HVALA na razumijevanju
14 godina

ej,

hvala ti, znam za to...ali neda mi se s time zafrkavat...radije bi ja nešto tipa da samo instalira drivere kao w7...mislim da postoje xp takvi jer mi je nešto bratić pitao...ali ako nejde morat ću sa everestom..hvala ti

15 godina
Windows xp

ali to su sve generički driveri i bilo bi puno bolje da ih sam skineš s neta i istaliraš. pogotovo zato što je to stari komp.

1 0 hvala 0
14 godina

aha...ok hvala...a šta bi mi sve trebalo...driveri za grafičku,zvučnu,matičnu  i mrežnu...i to je to..?

15 godina
neaktivan
tido35 kaže...

aha...ok hvala...a šta bi mi sve trebalo...driveri za grafičku,zvučnu,matičnu   i mrežnu...i to je to..?

Pa u glavnom da.

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
14 godina

ej,nego da još pitam...imam jedan svoj disk....sad da windowse nasnimam na taj disk i sve potrebne drivere...oče li net odma radit ili moram opet sve postavke promijeniti na router...

mislim nasnimam drivere za lan i on se odma priključi na router ili...opet sve postavke moram ispočetka raditi

15 godina
neaktivan
tido35 kaže...

ej,nego da još pitam...imam jedan svoj disk....sad da windowse nasnimam na taj disk i sve potrebne drivere...oče li net odma radit ili moram opet sve postavke promijeniti na router...

mislim nasnimam drivere za lan i on se odma priključi na router ili...opet sve postavke moram ispočetka raditi

pretpostavljam da imaš lan kabal i ruter i da se tako kačiš na net. Kada instaliraš xp, samo se poji kablom u ruter, uglavnom radi iz prve i odmah si spojen, ali, ako ne radi, pokreni everest kao što ti je gore rečeno, i pogledaj koji ti je model mrežne LAN kartice, skini driver sa tim imenom, i instaliraj ga na taj komp, onda se možeš spojiti na net i normalno skidati ostale drivere. tj. lakše

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
14 godina

aha dakle nikakve postavke na novo ne moram raditi...sve ostaje od prije na routeru...sam instaliram drivere za mrežnu zaštekam kabel od routera v kučište na mrežnu i to je to...i odma se spoji?

ej hvala ti puno

15 godina
neaktivan
tido35 kaže...

sam instaliram drivere za mrežnu zaštekam kabel od routera v kučište na mrežnu i to je to...i odma se spoji?

Tako je.

14 godina

ok...uspio, hvala vam.....nego sad kad sam tu da vas pita,,,ovako...

prije par dana mi se laptop malo izgubio, ne mogu se nigdje spojit na net...niti doma ni nigdje..nađe mrežu pokazuje sgnal,bla,bla,bla...a kad se probam spojiti piše da kao veza nije dostupna(baci error) pa ako ko zna...

i da napomenem da su mi sve ip adrrese 0.0.0.0 to odjednum nemam pojima zašto...pa da li je možda stvar u karitcu možda je riknula ili windosi ili šta-....hvala

15 godina
neaktivan
Windows xp

da li je to sa svim računalima koji su u mreži? da se niti jedan ne može spojiti? Nažalost nemam xp, pa ne mogu provjeriti, ali onda nazovi službu za korisnike, i njih gnjavi kako trebaš postaviti IP adrese, jer možda moraš ručno

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...

0 0 hvala 0
14 godina

Ne ovako...stolno računalo se pojiti normalno...ali preko laptopa ne mogu...ni doma ni nigdje drugdje sa laptopom...možda otišla mreža u laptopu...ali ne kužim zašto onda nađe mrežu i signal i brizina piše 54, a neće se spojtii jer javljda sa ne ne može spojit...probam sa kablom direkt na router i isto ne želi...

15 godina
neaktivan
tido35 kaže...

Ne ovako...stolno računalo se pojiti normalno...ali preko laptopa ne mogu...ni doma ni nigdje drugdje sa laptopom...možda otišla mreža u laptopu...ali ne kužim zašto onda nađe mrežu i signal i brizina piše 54, a neće se spojtii jer javljda sa ne ne može spojit...probam sa kablom direkt na router i isto ne želi...

da, to se ponekada događa na xp-u, bar meni je. Ja sam to riješio da sam pobrisao sve mreže iz wireless networks / properties ili settings, nisam siguran, nemam xp, ali znam da na jednom mjestu imaš popis svih mreža, sa kratkim opisom, i passwordom. I onda sam ponovo pokrenuo wizard za dodavanje nove mreže (isto iz control panela) i onda sam ponovo dodao potrebnu mrežu. i to bi trebalo raditi, ali ponavljam, možda da najbollje nazoveš službu za korisnikei njih daviše za IP adrese, sigurno će ti bolje objasniti nego ja

14 godina

da prijatelju sve 5 razumijem te...negde ću naći...ali to je samo na laptopu...mislim da nema veze sa tim...jer on se spaja na lan bezično...ali ok...nešto ću smislit...ako se sjetiš gdje ima toga javi..

hvala

pozdrav

14 godina

izbrisao sam...i probao opet...utipkam key-a za lan..spoji se i paketi stoje samo...dok idem na vezu pakteti send i recive piše 5... i nejdu nikamo..idem na firefox i piše vezu nije moguće uspostaviti...idem na ipconfig i adresa i subnet mi je 0.0.0.0...možda zbog toga?

16 godina
protjeran

A da probas banalnu stvar?Provjeri Firewall iskljuci pa probaj onda.

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
16 godina
odjavljen
tido35 kaže...

izbrisao sam...i probao opet...utipkam key-a za lan..spoji se i paketi stoje samo...dok idem na vezu pakteti send i recive piše 5... i nejdu nikamo..idem na firefox i piše vezu nije moguće uspostaviti...idem na ipconfig i adresa i subnet mi je 0.0.0.0...možda zbog toga?

Nemam XP pri ruci ali ide otprilike ovako:

Control Panel - Network - adapter koji koristiš (kartica, USB, integrirani kontroler) - desni klik - propeties - IPv4 propeties.

Stavi na automatic i resetiraj komp. Ako i dalje neće, isključen je DHCP na ruteru. Natrag u IPv4 settings, gateway je obično na 192.168.1.1, IP adresa je neka 192.168.1.x (x je neki broj od 0 do 255), subnet mask je 255.255.255.0. DNS možeš staviti 8.8.8.8 i 8.8.4.4

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina

ma probao sam ali neće....pak neznam koji je k..

14 godina

Stavim na automatski napisao sam i tako kako si ti napisao...i spoji se vidim dolje...ali idem na browser i neće piše veza neuspjela...idem probam pingat neće...jednostavno neznam što je...mislim da nije nikakak problem u ruteru kad na stolnom računalu radi...

13 godina
neaktivan
Windows xp

trebam jednu pomoc od vas novi sam ovdje imam problema s windows xp skinuo sam neku temu preko neta i installirao sam za nu neki UXTheme Multi-Patcher 4.0 kad sam to installirao reko mi je kao da imam nekih problema evo sto mi se javilo. Run a DDLas an app has encountered a problem and needs to closs. We are sorry for the inconvenience. a ispot toga je pisalo if you werw in the middle of something, the information you were working on might be losti bude mi ista tema classic xp i neznam sto cu a ne mogu ga naci u programima deinstallirati ne znam sto cu moze pomoc molio bih vas unaprijed hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
erso455 kaže...

trebam jednu pomoc od vas novi sam ovdje imam problema s windows xp skinuo sam neku temu preko neta i installirao sam za nu neki UXTheme Multi-Patcher 4.0 kad sam to installirao reko mi je kao da imam nekih problema evo sto mi se javilo. Run a DDLas an app has encountered a problem and needs to closs. We are sorry for the inconvenience. a ispot toga je pisalo if you werw in the middle of something, the information you were working on might be losti bude mi ista tema classic xp i neznam sto cu a ne mogu ga naci u programima deinstallirati ne znam sto cu moze pomoc molio bih vas unaprijed hvala

zašto koristiš verziju 4.0 kada postoji 8.0 i onda tek počni primjenjivati teme sa recimo ove liste - http://www.instantfundas.com/2008/07/20-most-beautiful-themes-for-windows-xp.html međutim, obavezno napravi system restore točku prije takvih nekakvih radnji, jer ćeš onda izbjeci gornje situacije. A da bi izbrisao gornji program, koristi ccleaner

13 godina
neaktivan
Windows xp

hvala puno ali ja imam taj problem da ne mogu vise nikako temu promjeniti i da mi kaze kao da imam problem ali probat cu taj program koji si mi rekao za cišćenje pa ce valjda sve biti u redu i prebrisati pachik

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows xp

ja sam ocistio komp sa tim cistacem i zelim promjeniti temu normalno nece mi promjeniti baci mi na clasic temu od xp i kaze da opet imam problem opet ista prica ne znam sto cu pa ako moze pomoc unaprijed hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
erso455 kaže...

ja sam ocistio komp sa tim cistacem i zelim promjeniti temu normalno nece mi promjeniti baci mi na clasic temu od xp i kaze da opet imam problem opet ista prica ne znam sto cu pa ako moze pomoc unaprijed hvala

ajmo ponovo, iskoristi ovaj program http://www.iobit.com/advanceduninstaller.html , sa njime obriši taj za postavljanje xp tema, ponovo instaliraj taj program, ali verziju 8, i probaj staviti neku od tema sa one liste koju sam ti poslao. Ako sve bude radilo, onda tek stavljaj neku koju si htio od prve. I napravi screen shot errora koji se pojavio (ako ga bude) 

13 godina
neaktivan
Windows xp

hvala ali ja sam ga instalirao taj program koji si mi dao za deinstalacije programa ali ne mogu ga naci nikako ko da je skriven i trazio sam ga po kompu i nista ne mogu ga naci ko da se negdje sakrio i to je to nemam pojima sta cu hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
erso455 kaže...

hvala ali ja sam ga instalirao taj program koji si mi dao za deinstalacije programa ali ne mogu ga naci nikako ko da je skriven i trazio sam ga po kompu i nista ne mogu ga naci ko da se negdje sakrio i to je to nemam pojima sta cu hvala unaprijed

jesi li ti uopće probao instalirati ovu verziju Uxtheme Multi-patcher 8.0? 

zatim - kako nema toga programa? možda ga nisi ni instalirao..

13 godina
neaktivan
Windows xp

jesam instalirao sam ali kad sam htio promjeniti temu nije htio i itaso mi isti problem ali štos je u tome sto taj multi 8.0 program ne mogu ga naci i deinstalirati ili verziju 4.0 to mi je problem mozda zbog toga

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
erso455 kaže...

jesam instalirao sam ali kad sam htio promjeniti temu nije htio i itaso mi isti problem ali štos je u tome sto taj multi 8.0 program ne mogu ga naci i deinstalirati ili verziju 4.0 to mi je problem mozda zbog toga

da pojednostavim - ti si instalirao program za mjenjanje defaultne teme na xp, i to je verzija 8.0, no međutim ne možeš naci ga, kao ni verziju 4.0? Samim time ju ga možeš ni deinstalirati..

Iz navedenog, ja mislim da nisi ni instalirao taj program, jer nemoguće je da ako si instalirao da ga ne možeš nigdje nači - jesi li možda probao start>search. I daj baci screen shot erorra

16 godina
kakapo kaže...

da pojednostavim - ti si instalirao program za mjenjanje defaultne teme na xp, i to je verzija 8.0, no međutim ne možeš naci ga, kao ni verziju 4.0? Samim time ju ga možeš ni deinstalirati..

Iz navedenog, ja mislim da nisi ni instalirao taj program, jer nemoguće je da ako si instalirao da ga ne možeš nigdje nači - jesi li možda probao start>search. I daj baci screen shot erorra

UXTheme Multi-Patcher (bilo koji) se ne instalira na sistem ,to je samo .exe file koji patchira uxtheme.dll file u System32 folderu.

Za vraćanje na default postavke treba imati bilo koji UXTheme Multi-Patcher (znači ,dobar je 8.0) i na njemu klik na Restore i restart sistema.

Obavezno maknuti kvačicu s Windows X's Live!! Obavezno maknuti kvačicu s Windows X's Live!!

Sve bi se tada trebalo vratiti u normalu. Ako ima još problema ,tada je sfc /scannow u cmd-u najbolje (i jedino sigurno) rješenje.

Samo ,za to treba imati instalacijski cd/dvd Windowsa spreman ako ga repair zatraži!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 15:47 (kizo2703).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice