Imam windows 7 i neke igre koje su mi prije radile bez štekanja na xp-u a sada štekaju na sedmici.Zanima me,da li,ako instaliram xp mode i u njemu pokrenem te igre,da li mi onda neće štekati ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam windows 7 i neke igre koje su mi prije radile bez štekanja na xp-u a sada štekaju na sedmici.Zanima me,da li,ako instaliram xp mode i u njemu pokrenem te igre,da li mi onda neće štekati ?
Koje su to igre jer ako su stare onda je problem u toome što nisu komapktibilkne
Znam da zvuči smješno,ali te su igrice primjerice nba live 2003 i fifa 2007.
Da ne otvaram novu temu.
Da li modu XP Mode/Windows Virtual PC nekako ugurati u instalaciju WIN7, recimo nlite-om ili nekim drugim programom?
Tako da mi se pri instalaciji WIN7 automatski instalira i XP Mode.
Bump
i ja imamm pitanje... na sedmici mi je štekao bad company 2 a na xp-u mi radi normalno... hoče li radit ak stavim taj xp mode... to sam danas vidio taj program na informatici... i pomaže li taj program šta za igrice
-XP mod nije za igranje. Nijedna emulacija-virtualizacija nema dovoljne performanse, kao i problem direktnog pristupa HWu.
-ako igra šteka, problem je u računalu ili (češće) u korisniku, koji ima nerealna očekivanja od slabog računala (vidi requrementse za konkretnu aplikaciju-igru) ili što je gore, previše smeća u sistemu koje nepotrebno (često bez znenja korsinika) troši 'dragocijene' resurse. Uz naravno mogućnost postojanja virusa, nekog hw problema, prenatrpanosti diska, lošeg drivera...
Za usporedbu, kao s automobilom, treba znati voziti, što opet u slučaju fiće neznači da može biti dovoljno brz.
Da li modu XP Mode/Windows Virtual PC nekako ugurati u instalaciju WIN7, recimo nlite-om ili nekim drugim programom?
Na ovo gornje pitanje još nisam dobio odgovor.
Ako imam WIN7 x64, da li je je XP mode isto 64 bit-ni ili samo 32 bit-ni?
32 bitni.
Koju mi onda Vitrualku preporučate da na nju nakačim WIN7 x64 za testiranje sumnjivih programa?
Instaliraj Microsoft virtual pc i nemoraš instalirati njihov XP mode več možeš koristiti vlastiti XP instalacijski disk ili pak instalirati još jednu inačicu Windows 7-ice i na njoj testirati raznorazne gluposti.
Što se tiče integracije u instalacijski medij to ti nebi znao reć.
Nikakva virtualka...jel svaka emulacija je marginalni pad performancea. Jedino se nameće dual boot kao riješenje. Ili si ostaviš XP ali staviš DirectX10 na njega pa ti rade i stare i nove igre ;)
Nikakva virtualka...jel svaka emulacija je marginalni pad performancea. Jedino se nameće dual boot kao riješenje. Ili si ostaviš XP ali staviš DirectX10 na njega pa ti rade i stare i nove igre ;)
DX10 ne postoji za Windows XP a virtualizacija mu je odlična za terstiranje jer u slučaju dual boota postoji opasnost da se zaraza proširi na druge diskove dok mu virtualni os služi kao sandbox.
Za testiranje sumnjivih programa se uglavnom korisi virtualka, može od gore već navedene pa VirtualBox (moj izbor) i VM Ware player od besplatnih
DX10 ne postoji za Windows XP a virtualizacija mu je odlična za terstiranje jer u slučaju dual boota postoji opasnost da se zaraza proširi na druge diskove dok mu virtualni os služi kao sandbox.
..a evo i poklopca za svaki lonac!!
..DX10 POSTOJI za WinXP...samo očito vas to malo zna ili ne zna kako ga integrirat.
..DX10 POSTOJI za WinXP...samo očito vas to malo zna ili ne zna kako ga integrirat.
Objasni nam ti.

Jel meni zabranjeno iznošenje mišljenja ili?
Ajde ti nama fino pojasni integraciju DX10 u Windows XP (ne računam one Alky projekte i slične gluposti)
Objasni nam ti.
..možda i budem ali sad moram odvest wife u shopping
..tko ih ima, zna da su njihove zadnje
Objasni nam ti.
..možda i budem ali sad moram odvest wife u shopping
..tko ih ima, zna da su njihove zadnje
..dakle,prvo što fali Alky-ju i njima sličnima...dečki se barem trude. Dobro,jest da su mi zarazili Ctfmon.exe ali sam ga obriso jer mi ionako ne treba;)
..znači,metoda je ajmo reć malo "blesava" i ne garantiram da će Vama radit: sa volkov commanderom raspakirani xd10 kopiram u win32 direktorij.
..meni radi ali možda zato što imam modane windoze,odnosno pobriso IE,WMP,pol servisa poisključivano,većina drivera pobrisano,itd,itd(to sad liči na sve osim na XP );)
..zato ne garantiram(ponavljam) da će Vama radit,niti Vam preporučujem,da nebi bilo: gle,kriv je!
Xp mod nepostoji, to o čemu vi govorite je čista virtualizacija operativnog sustava. U takvom načinu rada možeš imati 5 ili više (ako ti hardware dopusti) operativnih sustava.....
Xp mod nepostoji, to o čemu vi govorite je čista virtualizacija operativnog sustava. U takvom načinu rada možeš imati 5 ili više (ako ti hardware dopusti) operativnih sustava.....
xp mode je naziv za jedan od fičira win7 koji omogućava da korisnik legalno i pravno valjano koristi win xp unutar win7 a namijenjen je kućnim i malim poslovnim korisnicima i svrha mi je da korisnik može vrtiti neki stariji (poslovni) sw koji recimo ne radni na win 7. igre isto možeš vrtit al nemoj očekivat da će radit isto ko i na pravom hw
način na koji je to izvedeno (vrsta virtualizacije) je nebitno za temu