Eo ljudi kada malo bolje pogledate nismo se jos ni na Vistu naucili, svi imamo predrasude prema njoj. Izasao je tek prvi service pack, a windowsi vec bacaju van odnsno za nekih 15 mjeseci nove win. Ja mislim da je to malo prerano trebalo je proc jos neko vrijeme da se ljudi nauce na Vistu a tek onda na nesto opet ponovno novo. Sto vi mislite o takom brzom izlasku novih Windowsa???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zato što je Vista totaly propala, pa na 4Gb rama vuće se sa 30 otvorenih programa (znam po sebi),
Ruši se, nestabilna, spora, itd...
Tako da nam treba novi win koji valja.
Zato što je Vista totaly propala, pa na 4Gb rama vuće se sa 30 otvorenih programa
kak se opće to čita se7en WTF!?
Pa nije to bas tako brzo. Vista je izdana pocetkom 2007. a novi ce doci negdje pocetkom 2010., sto je oko tri godine, priblizno isto kao i izmedju Win95 i 98, ili Win98 i WinME ili Win2000. Kad izadju novi windowsi, bit ce opet puni bugova, puno zahtjevniji (prica se da ce raditi samo na x64, sto znaci mnogi problemi sa starim hardverom i igrama/programima, itd...) i nitko ih nece htjet instalirat do 2012, a mozda ni onda... ovisno kad ce doc Windows7 SP1 ili SP2
Tako da ima jos puno vremena da se ljudi nauce na Vistu...
Zato što je Vista totaly propala, pa na 4Gb rama vuće se sa 30 otvorenih programa

vista je potpuni promašaj jer se pazilo samo na dizajn a učinkovitost i pouzdanost je nula
nadam se da windows-ovci neće opet napraviti istu grešku
Mislim da ti ni na xp-u nece letiti ako imas pokrenutih 30programa(ako mislis na aplikacije tipa firefox itd )..nije vista tako losa
A nove win jedva cekam
XP kojma su svi bili očarani nadam se samo da će ispuniti sva oćekivanja i da taj prokleti DX 15 već jednom proradi!
Za sve one koji vole živjeti u lijepšoj budućnosti ili još ljepšoj prošlosti: Windowsi 7 se rade na bazi Viste. Na svim onim računalima na kojima se Vista vuče, Windowsi 7 vući će se još i više.
Instalirajte Windowse 3.1 na računalo, pa ćete vidjeti kako leti. I požurite se, jer Microsoft na jesen prestaje prodavati licence za Windowse 3.1.
Za sve one koji vole živjeti u lijepšoj budućnosti ili još ljepšoj prošlosti: Windowsi 7 se rade na bazi Viste. Na svim onim računalima na kojima se Vista vuče, Windowsi 7 vući će se još i više.
Instalirajte Windowse 3.1 na računalo, pa ćete vidjeti kako leti. I požurite se, jer Microsoft na jesen prestaje prodavati licence za Windowse 3.1.
Zato što je Vista totaly propala, pa na 4Gb rama vuće se sa 30 otvorenih programa (znam po sebi),
Ruši se, nestabilna, spora, itd...
Tako da nam treba novi win koji valja.
vista je potpuni promašaj jer se pazilo samo na dizajn a učinkovitost i pouzdanost je nula
nadam se da windows-ovci neće opet napraviti istu grešku
osobno sa sve manje želja čekam novu verziju windowsa... na vistu prelazim samo ako bi bilo nužno, a u posljednje vrijeme sve više razmišljam o potpunom prelasku na neku vrlo user-friendly distru linuxa jer reinstalacija OS-a svakih godinu dana, makar pazim kaj instaliram (igre nikako), više uopće ne dolazi u obzir. reinstalacije su lako podnošljiva stvar samo ako si studoš, srednjoškolac il radoznali klinac sa viškom vremena i manjkom obaveza; kad čovjek počne radit, želi imat stabilan OS jer mnoge podatke koji se korištenjem nakupe il stvore nije jednostavno ni lako migrirati na novu instalaciju (ne govorim o ilegalnim downloadima, ili pak o natipkanim dokumentima)... realno gledano, instaliraš windowse, određen dio programa za koje smatraš da ti trebaju/aktivno ih koristiš, pa onda na podešavanje svakog; i tako jednom godišnje. hvala, ali htio bih sačuvati normalnost i za starije dane. znam da ima alata koji kod toga pomažu, al daleko je to od toga kak je riješeno npr. na Apple-u kod prelaska na MacOS X (a i to mi osobno baš ne daje osjećaj sigurnosti da bu nova instalacija bila podešena baš onak kak je bila stara).
činjenica stoji da vista u mnogočemu podsjeća na ME; na brzinu dovršen proizvod s kojim je određen dio korisnika bio prilično zadovoljan (i moja malenkost), te su se vrlo slabo susretali s problemima na tom OS-u, ali općenito gledano ME su bili jedni od najlošijih verzija windowsa, najvjerojatnije najlošiji ikada (windows 1.0 nije službeno niti izdan, jer se peglalo horde bug-ova da bi se relativno stabilan OS i izbacio na tržište). možda un*x OS-evi ne pružaju takvu hardversku podršku il pak nema tolko igara, ali kad ih jednom ispravno instaliraš, rade. jednostavno rade. možda windows 7 budu kvalitetni negdje u rangu sa 2000-om, ali to više neće biti dovoljno da pređem na njih, da im se radujem ko klinac roli-popu. za iole ozbiljniji rad, sigurnost podataka sa kojima se barata i neki kontinuitet u normalnom svakodnevnom korištenju računala, po mom mišljenju windowsi nisu nikad bili prvi OS, a sumnjam da će ikada i bit.
ispričavam se ak je malo OT... btw, znam da mnoga poduzeća koriste windowse i kao profesionalni OS, u razne namjene, ali tapoduzeća imaju i sys admine koji te windowse održavaju. kad se čovjek ipak malo uozbilji, ima zasnovanu obitelj, razne poslovne i privatne obaveze, jednostavno nema vremena još i administrirat windowse, a kamoli odvajat vrijeme od godišnjeg za reinstalaciju windowsa i migraciju podataka na fresh install.