Windows Se7en

poruka: 16
|
čitano: 2.098
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows Se7en

Eo ljudi kada malo bolje pogledate nismo se jos ni na Vistu naucili, svi imamo predrasude prema njoj. Izasao je tek prvi service pack, a windowsi vec bacaju van odnsno za nekih 15 mjeseci nove win. Ja mislim da je to malo prerano trebalo je proc jos neko vrijeme da se ljudi nauce na Vistu a tek onda na nesto opet ponovno novo. Sto vi mislite o takom brzom izlasku novih Windowsa???

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows Se7en

Zato što je Vista totaly propala, pa na 4Gb rama vuće se sa 30 otvorenih programa (znam po sebi),

Ruši se, nestabilna, spora, itd...

Tako da nam treba novi win koji valja.

Intel C2Duo 6600 overcl. 3.0Ghz, 4Gb ram, 8800GTX 768Mb, WD 120Gb ,500Gb.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Windows Se7en
Neophyte kaže...

Zato što je Vista totaly propala, pa na 4Gb rama vuće se sa 30 otvorenih programa

Vece se sa 30 otvorenih programa? UZAS, pa kakav su to OS izbacili natrziste? ;o)
Failure is allways an option.
17 godina
neaktivan
Windows Se7en

kak se opće to čita    se7en WTF!?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina

Pa nije to bas tako brzo. Vista je izdana pocetkom 2007. a novi ce doci negdje pocetkom 2010., sto je oko tri godine, priblizno isto kao i izmedju Win95 i 98, ili Win98 i WinME ili Win2000. Kad izadju novi windowsi, bit ce opet puni bugova, puno zahtjevniji (prica se da ce raditi samo na x64, sto znaci mnogi problemi sa starim hardverom i igrama/programima, itd...) i nitko ih nece htjet instalirat do 2012, a mozda ni onda... ovisno kad ce doc Windows7 SP1 ili SP2 Smijeh 

Tako da ima jos puno vremena da se ljudi nauce na Vistu...

Think locally, act globally...
17 godina
Scorpyo kaže...
Neophyte kaže...

Zato što je Vista totaly propala, pa na 4Gb rama vuće se sa 30 otvorenih programa

Vece se sa 30 otvorenih programa? UZAS, pa kakav su to OS izbacili natrziste? ;o)
 Smece totalno... Sjecam se ja dobrog starog DOS-a 5.0,  tamo si mogao 118 programa pokrenut istovremeno na 4MB RAM-a i sve je letilo... Belji se
17 godina
neaktivan
Windows Se7en

vista je potpuni promašaj jer se pazilo samo na dizajn a učinkovitost i pouzdanost je nula

nadam se da windows-ovci neće opet napraviti istu grešku

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Scorpyo kaže...
Neophyte kaže...

Misliš da je 30 programa puno. Ctrl + Alt + Del pa vidi koliko procesa imaš. ;)

17 godina
neaktivan
Windows Se7en

Mislim da ti ni na xp-u nece letiti ako imas pokrenutih 30programa(ako mislis na aplikacije tipa firefox itd )..nije vista tako losaNamigiva

A nove win jedva cekamCool

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2008 12:17 (Lion King).

0 0 hvala 0
17 godina
Ipak mi se čini da će ti nadolazeći windowsi uzdrmati tržište,jer takva je stvar bila i sa windows 2000 koji se radio 5 godina da bi za 2. godine izašli
XP kojma su svi bili očarani nadam se samo da će ispuniti sva oćekivanja i da taj prokleti DX 15 već jednom proradi!
Viva la vida
17 godina
Windows Se7en

Za sve one koji vole živjeti u lijepšoj budućnosti ili još ljepšoj prošlosti: Windowsi 7 se rade na bazi Viste. Na svim onim računalima na kojima se Vista vuče, Windowsi 7 vući će se još i više.

Instalirajte Windowse 3.1 na računalo, pa ćete vidjeti kako leti. I požurite se, jer Microsoft na jesen prestaje prodavati licence za Windowse 3.1.

0 0 hvala 0
17 godina
klimama kaže...

Za sve one koji vole živjeti u lijepšoj budućnosti ili još ljepšoj prošlosti: Windowsi 7 se rade na bazi Viste. Na svim onim računalima na kojima se Vista vuče, Windowsi 7 vući će se još i više.

Instalirajte Windowse 3.1 na računalo, pa ćete vidjeti kako leti. I požurite se, jer Microsoft na jesen prestaje prodavati licence za Windowse 3.1.

ma da! rađe bi imao linux nego windows 3.1.
Viva la vida
17 godina
neaktivan
Neophyte kaže...

Zato što je Vista totaly propala, pa na 4Gb rama vuće se sa 30 otvorenih programa (znam po sebi),

Ruši se, nestabilna, spora, itd...

Tako da nam treba novi win koji valja.

Kao korisnik Viste 64 preko 6 mjeseci, mogu posvjedočiti da mi se niti jednom nije srušila i da nikakvih problema nisam imao i zbilja iskreno tvrdim da je Vista najstabilniji OS koji sam do sada koristio. A to govorim kao strastveni gamer, kao korisnik adobe alata i kao korisnik CAD alata, + mp3 i video uređivanje i sl. Dakle daleko od toga da se na računalo nije radilo.

Black Vision kaže...

vista je potpuni promašaj jer se pazilo samo na dizajn a učinkovitost i pouzdanost je nula

nadam se da windows-ovci neće opet napraviti istu grešku

Ovo bi rekao samo netko tko nije koristio Vistu. :D

Što se tiče novog OS-a, nije prerano. I jedva čekam vidjeti kakav će to OS biti.
Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication
17 godina
neaktivan
Windows Se7en

osobno sa sve manje želja čekam novu verziju windowsa... na vistu prelazim samo ako bi bilo nužno, a u posljednje vrijeme sve više razmišljam o potpunom prelasku na neku vrlo user-friendly distru linuxa jer reinstalacija OS-a svakih godinu dana, makar pazim kaj instaliram (igre nikako), više uopće ne dolazi u obzir. reinstalacije su lako podnošljiva stvar samo ako si studoš, srednjoškolac il radoznali klinac sa viškom vremena i manjkom obaveza; kad čovjek počne radit, želi imat stabilan OS jer mnoge podatke koji se korištenjem nakupe il stvore nije jednostavno ni lako migrirati na novu instalaciju (ne govorim o ilegalnim downloadima, ili pak o natipkanim dokumentima)... realno gledano, instaliraš windowse, određen dio programa za koje smatraš da ti trebaju/aktivno ih koristiš, pa onda na podešavanje svakog; i tako jednom godišnje. hvala, ali htio bih sačuvati normalnost i za starije dane. znam da ima alata koji kod toga pomažu, al daleko je to od toga kak je riješeno npr. na Apple-u kod prelaska na MacOS X (a i to mi osobno baš ne daje osjećaj sigurnosti da bu nova instalacija bila podešena baš onak kak je bila stara).

činjenica stoji da vista u mnogočemu podsjeća na ME; na brzinu dovršen proizvod s kojim je određen dio korisnika bio prilično zadovoljan (i moja malenkost), te su se vrlo slabo susretali s problemima na tom OS-u, ali općenito gledano ME su bili jedni od najlošijih verzija windowsa, najvjerojatnije najlošiji ikada (windows 1.0 nije službeno niti izdan, jer se peglalo horde bug-ova da bi se relativno stabilan OS i izbacio na tržište). možda un*x OS-evi ne pružaju takvu hardversku podršku il pak nema tolko igara, ali kad ih jednom ispravno instaliraš, rade. jednostavno rade. možda windows 7 budu kvalitetni negdje u rangu sa 2000-om, ali to više neće biti dovoljno da pređem na njih, da im se radujem ko klinac roli-popu. za iole ozbiljniji rad, sigurnost podataka sa kojima se barata i neki kontinuitet u normalnom svakodnevnom korištenju računala, po mom mišljenju windowsi nisu nikad bili prvi OS, a sumnjam da će ikada i bit.

ispričavam se ak je malo OT... btw, znam da mnoga poduzeća koriste windowse i kao profesionalni OS, u razne namjene, ali tapoduzeća imaju i sys admine koji te windowse održavaju. kad se čovjek ipak malo uozbilji, ima zasnovanu obitelj, razne poslovne i privatne obaveze, jednostavno nema vremena još i administrirat windowse, a kamoli odvajat vrijeme od godišnjeg za reinstalaciju windowsa i migraciju podataka na fresh install.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
TripperNX kaže...
ispričavam se ak je malo OT... btw, znam da mnoga poduzeća koriste windowse i kao profesionalni OS, u razne namjene, ali tapoduzeća imaju i sys admine koji te windowse održavaju. kad se čovjek ipak malo uozbilji, ima zasnovanu obitelj, razne poslovne i privatne obaveze, jednostavno nema vremena još i administrirat windowse, a kamoli odvajat vrijeme od godišnjeg za reinstalaciju windowsa i migraciju podataka na fresh install.

Kakve godisnje instalacije windowsa? Pa sta ti radis s tim windowsima? To se radilo samo u doba Win95/98... Cak je i WinME  mogao izdrzat puno duze od godine dana bez reinstalacije... Smijeh
Ovo sto si naveo je upravo razlog zasto se u firmama koriste Win a ne recimo linux, jer je jedno triput kliknut next, kao instalacija Windows Viste, a nesto sasvim drugo podesavat razne skripte, skidat nekakve module/pakete koji fale da bi se recimo instalirao novi driver za graficku karticu, instalirala domena i slicne svinjarije...
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
Kakve godisnje instalacije windowsa? Pa sta ti radis s tim windowsima? To se radilo samo u doba Win95/98... Cak je i WinME  mogao izdrzat puno duze od godine dana bez reinstalacije... Smijeh
Ovo sto si naveo je upravo razlog zasto se u firmama koriste Win a ne recimo linux, jer je jedno triput kliknut next, kao instalacija Windows Viste, a nesto sasvim drugo podesavat razne skripte, skidat nekakve module/pakete koji fale da bi se recimo instalirao novi driver za graficku karticu, instalirala domena i slicne svinjarije...
 da, ME je na ugašenom kompu mogao puno dulje od godinu dana izdržat. normalan sam home user (uz izuzetak igara)... jednostavno ih koristim, plus kaj ih redovito update-am, sva zaštita protiv maliciozne gamadi je gore, redovito čistim registry... jednostavno im nema vajde. najdulje kaj sam ih imal je bilo cca 2 godine, i pred samu reinstalaciju su bili stabilni ko slon na šibici povrh provalije. i to legalna verzija windowsa; kaj bi bilo da je neka piratska? zaboravil si navest koju verziju windowsa većina firmi koristi Namigivaal da ne duljim sa off-topicom; un*x po svim recenzijama postaje user-friendly, administriranje nije više toliko zahtjevno, podrška za hardver je zavidna. windows 7 će unijet prilično novosti, možda će i nadmašit prijašnje verzije za par koplja, al zahvaljujući dosadašnjem iskustvu nekak mi sve te najave ne ulijevaju previše povjerenja (zanemarimo reklamiranje viste). nije OS na kompu radi samog sebe, već da olakša normalan svakodnevni rad na kompu; slažem se, windowsi su oduvijek bili jednostavni za korištenje, ali sa svakom novom verzijom napuštaju i tu filozofiju... čisto sumnjam da više itko osim totalnog početnika radi na out-of-the-box windowsima, prošlo im je vrijeme gdje si nakon instalacije windowsa trebal sam poštelat rezoluciju i puknut par driver-a i par programčića. isto tak, jedino kaj je dosad vuklo windowse naprijed su bile igre (i prešutna microsoftova podrška piratima). meni se više ne igra; kak sa administriranjem windowsa, tak i sa samim igrama. inače, xp predstavlja veliku zapreku visti ne samo jer su se korisnici navikli na njih, nego kaj je i dobar dio korisnika u međuvremenu prešao iz igraće populacije u ozbiljnije korisnike, vode si na PC-u kućni budžet, imaš adresare, razne evidencije, itd. i naravno da nisu ludi odvojit vrijeme za prilagodbu na novi OS (vistu); tak da bi i windows 7 mogao imat loš odaziv. a to kaj nudi winfs, neki atraktivan dodatak sučelju, minwin, i još neke sitnice ti jednostavno nisu dovoljan razlog za prijelaz.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice