Ovako. Napravil sam si tri particije. C-15 gb d-80 gb E-57 gb... Sad mene zanima dal da si drugi puta stavim manji C i ostavim ga samo za windows... znaci ni za drajvere ni za nista... samo 2 gb za windows i ono sto je desktopu.. dal ce komp bolje radit... vec mi se mnogo puta kompjuter usporio zbog previse programa..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovako. Napravil sam si tri particije. C-15 gb d-80 gb E-57 gb... Sad mene zanima dal da si drugi puta stavim manji C i ostavim ga samo za windows... znaci ni za drajvere ni za nista... samo 2 gb za windows i ono sto je desktopu.. dal ce komp bolje radit... vec mi se mnogo puta kompjuter usporio zbog previse programa..
2gb ti nikako nije dosta za windowse. svi driveri idu u system32, svašta završi u \windows\ folderu (codeci pogotovo) pa on brzo naraste na 3-4 GB. Moji windowsi su stari 3mjeseca i već sad Windows folder ima 3.08GB. Još su tu page file (0.5gb - 2.5gb), hiberfile.sys (količina RAMa = njegova veličina, u mom slučaju - 2048MB).... I još dosta doga obavezno ide u \Program Files\, \Temp....
Disk na kojem su Windowsi nebi trebao imati ispod 15GB (barem ja nikad nisam stavljao manje).
a instaliranje programa na disk s winsima? jel sto skodi?
a instaliranje programa na disk s winsima? jel sto skodi?
Ne škodi. Samo dolazi do veće fragmentacije - windowsi i programi sporije pristupaju fajlovima na tom disku. Rezultat - sporije dizanje windowsa (moraju tražiti svoje fajlove koji su se uporabom razbacali pod disku).
Ali ako redovno radiš defragmentaciju (2 puta u mjesecu) nema problema... Sve radi ok.