Windows disk space

poruka: 4
|
čitano: 692
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Windows disk space

Ovako. Napravil sam si tri particije. C-15 gb d-80 gb E-57 gb... Sad mene zanima dal da si drugi puta stavim manji C i ostavim ga samo za windows... znaci ni za drajvere ni za nista... samo 2 gb za windows i ono sto je desktopu.. dal ce komp bolje radit... vec mi se mnogo puta kompjuter usporio zbog previse programa..

In love with motorbikes and computers.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Windows disk space
killer4987 kaže...

Ovako. Napravil sam si tri particije. C-15 gb d-80 gb E-57 gb... Sad mene zanima dal da si drugi puta stavim manji C i ostavim ga samo za windows... znaci ni za drajvere ni za nista... samo 2 gb za windows i ono sto je desktopu.. dal ce komp bolje radit... vec mi se mnogo puta kompjuter usporio zbog previse programa..

2gb ti nikako nije dosta za windowse. svi driveri idu u system32, svašta završi u \windows\ folderu (codeci pogotovo) pa on brzo naraste na 3-4 GB. Moji windowsi su stari 3mjeseca i već sad Windows folder ima 3.08GB. Još su tu page file (0.5gb - 2.5gb), hiberfile.sys (količina RAMa = njegova veličina, u mom slučaju - 2048MB).... I još dosta doga obavezno ide u \Program Files\, \Temp....

Disk na kojem su Windowsi nebi trebao imati ispod 15GB (barem ja nikad nisam stavljao manje).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
protjeran
Windows disk space

a instaliranje programa na disk s winsima? jel sto skodi?

In love with motorbikes and computers.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Windows disk space
killer4987 kaže...

a instaliranje programa na disk s winsima? jel sto skodi?

Ne škodi. Samo dolazi do veće fragmentacije - windowsi i programi sporije pristupaju fajlovima na tom disku. Rezultat - sporije dizanje windowsa (moraju tražiti svoje fajlove koji su se uporabom razbacali pod disku).

Ali ako redovno radiš defragmentaciju (2 puta u mjesecu) nema problema... Sve radi ok.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice