Windows 7 x64 Problem sa ramom

poruka: 10
|
čitano: 1.831
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav prijatelji forumasi!

Prije 7 sam koristio x32 XP, i naravno pokazivalo mi je 3GB rama. Da bih "dobio" svoju gigu nazad, odlucim instalirati famoznu sedmicu, nelicenziranu nazalost mene il pak microsofta.

Na 7 mi sve radi odlicno, rijec je o x64 Ultimate verziji, medjutim problem se opet javlja oko RAM-a, te prikazuje da moze samo 3 gige koristit.

Pokusavao sam rijesiti ovaj problem sa nekim programima sa neta, medjutim nisu kompatibilni sa 32-bitnim verzijama windowsa.

Ako imate neku pametnu ideju, prijedlog izvolite predlozit. Nije da ne mogu bez te gige, jednostavno ne zelim da mi propadne :).

Sliku sam stavio na imageshack, posto mi izbacuje error sa HTML kodom nakon sto je stavim preko uploada od foruma.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 19:07 (Emiros).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Windows 7 x64 Problem sa ramom

EDIT: Sad vidim sliku. Neznam u čemu je problem, probaj promijeniti OS

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 19:08 (APazinjan).
17 godina
neaktivan

Ja imam jednaki problem, samo sam ja na 32 bitnoj ultimat sedmici pa sam mislio da je greška što nisam stavio 64 bitnu. Kad ono ti otvoriš temu i rekoh idem ti se javiti iako ti ne mogu pomoći, ali da bar znaš da suosjećam s tobom. Možda nam netko pomogne ako je riješio taj problem. Hvala svima koji nam se jave.

17 godina
neaktivan

treba naštimat postavke u bios-u.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da 32-bitne inačice čitaju 4gb rama. možda ti jedan ne radi ili u biosu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
r420r kaže...

treba naštimat postavke u bios-u.

Probao sam, sve na defoult i ništa. Vratih se na klokane vrijednosti jer nije problem u latenciji i brzini sabirnice. Nemam ideju što bih još morao probati promijeniti??

17 godina
Emiros kaže...

Pozdrav prijatelji forumasi!

Prije 7 sam koristio x32 XP, i naravno pokazivalo mi je 3GB rama. Da bih "dobio" svoju gigu nazad, odlucim instalirati famoznu sedmicu, nelicenziranu nazalost mene il pak microsofta.

Na 7 mi sve radi odlicno, rijec je o x64 Ultimate verziji, medjutim problem se opet javlja oko RAM-a, te prikazuje da moze samo 3 gige koristit.

Pokusavao sam rijesiti ovaj problem sa nekim programima sa neta, medjutim nisu kompatibilni sa 32-bitnim verzijama windowsa.

Ako imate neku pametnu ideju, prijedlog izvolite predlozit. Nije da ne mogu bez te gige, jednostavno ne zelim da mi propadne :).

Sliku sam stavio na imageshack, posto mi izbacuje error sa HTML kodom nakon sto je stavim preko uploada od foruma.

Podebljane stvari su kontradiktorne...

A možda koristiš integriranu grafičku koja ti troši 1 GB memorije ili pak imaš grafu s HyperMemory (Ati) ili TurboCache (nVidia).

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
16 godina
neaktivan

Ma da, slazem se da je to kontradiktorno. Medjutim, u svakoj mogucoj aplikaciji mi stoji da koristim 64 bitnu verziju.
Ne moze biti da plocica rama ne radi, jer je rijec o dvije plocice po 2GB, tako da sumnjam da moze da pola plocice radi.
Graficka nije integrirana, a da li koristim TurboCache ili ne, neznam :). Za postavke u BIOS-u nisam ja nista mjenjao, ako mislite da treba slobodno napisite.

Moze se i bez potpisa. Svakako da moze :D.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 19:51 (Emiros).
16 godina
neaktivan
ja imam isti problem isto s x64, imam 2 gb rama a piše usable 1,75???
to mi se događalo i na x86
doduse ja imam integriranu grafu...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
neaktivan

bump!

Moze se i bez potpisa. Svakako da moze :D.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice