Windows 7 Problem sa instalaciom

poruka: 22
|
čitano: 5.553
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam jedan poveći problem,imam cd od windowsa 7 ultimate x64,probao sam na susjedovom racunalu i njemu radi.Naime,kada idem instalirati windows (clean install)udem u boot menu,stavim windowse u cd citac,stisnem boot from cd,cekam da windows otvori datoteke,i tu dolazi problem.Kada windows ucita datoteke o kada mi se treba pojaviti izbornik u kojem hocu birati jezik i to,on se jednostavno ne pojavljuje,samo se pojavi plava pozadina i stoji.Konfa je navedena sa strane.

Izbornik koji bi se trebao pojaviti ali se ne pojavljuje Izbornik koji bi se trebao pojaviti ali se ne pojavljuje
www.pinkradio.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2009 11:58 (kresimir.kralj).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ljudi molim vas pomozite ako znate moram instalirati windowse na komp pisem sa iphonea

www.pinkradio.com

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Windows 7 Problem sa instalaciom
kresimir.kralj kaže...

Imam jedan poveći problem,imam cd od windowsa 7 ultimate x64,probao sam na susjedovom racunalu i njemu radi.Naime,kada idem instalirati windows (clean install)udem u boot menu,stavim windowse u cd citac,stisnem boot from cd,cekam da windows otvori datoteke,i tu dolazi problem.Kada windows ucita datoteke o kada mi se treba pojaviti izbornik u kojem hocu birati jezik i to,on se jednostavno ne pojavljuje,samo se pojavi plava pozadina i stoji.Konfa je navedena sa strane.

Po ovome što si nam napisao čini se da ti DVD čitač ne čita baš najbolje. Ako imaš mogućnost snimi instalaciju na drugi medij ili ubaci drugi DVD čitač u računalo.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
neaktivan

Bezvezno zvuči, ali nekada pomaže.

Stavi BIOS na default.

Ukoliko imaš više diskova iskopčaj sve osim onoga na koji ide OS i onda pokušaj sa instalacijom

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemam vise diskova,a bios je vratjen na obicne postavke i opet ne sljaka ja cu poludit

www.pinkradio.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vjerovo il ne, upravo instaliram sedmicu. Isto sam imao taj problem. Samo izvadim dvd i vratim ga nazad i instalacija se nastavi. To radim par puta tijekom instalacije, jer jednostavno stane i nista se ne dogada. Onda samo izvadim i vratim dvd i lijepo se nastavi
Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
jurluk kaže...
Vjerovo il ne, upravo instaliram sedmicu. Isto sam imao taj problem. Samo izvadim dvd i vratim ga nazad i instalacija se nastavi. To radim par puta tijekom instalacije, jer jednostavno stane i nista se ne dogada. Onda samo izvadim i vratim dvd i lijepo se nastavi

Isto ovo uradite ako pri instalaciji prijavi da nema drivera za CD/DVD drive.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
16 godina
neaktivan

Jurluk hvala,idem probati hoce li raditi

www.pinkradio.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne....ne radi opet,stvarno neznam vise

www.pinkradio.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ne znam onda... Meni radi. Jer kad stane cujem da se dvd ne vrti. Izvadim ga, vratim, malo pricekam, on se zavrti i lijepo se nastavi instalacija. Sad sam moro i 3-4 put vadit i vracat...
Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
neaktivan

Ja sam imao isti takav problem sa instalacijom samo 32-bitne verzije...samo je stajala plava pozadina...i trazio sam rjesenje na netu i na jednom portalu nasao da je lik imao isti problem i da je samo cekao i da se nakon deset minuta sve pokrenulo, ja sam pokusao sto i on i meni je uspjelo.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skini si HIREN boot cd, sprzi ga i formatiraj disk kako treba (NTFS, active partition). Obavezno klikni MARK PARTITION AS ACTIVE.

Jasno to radiš s programom s CDA-a(npr, Acronis Disk Manager), ima brdo programa na CD-u. Probaj i Memory test ako nista ne upali.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako ti nista ne pomaze od navedeog na forumu skini si program WinToFlash.

Po mogucnost da imas USB od min. 4GB i opciju u BIOS -u BOOT form USB HDD.

Formatiraš USB (FAT32). Onda fino kopiras sve sa DVD-a (Win7 install) u mapu na

desktopu ili gdje hoce i pokrenes program WinToFlash,

odaberes opciju TASK i tu stavis na Transfer Windows Vista/2008/7 setup to USB drive kliknes na RUN

izaberes mapu u kojoj ti se nalazi kopija Win7 a dole izaber USB i klikni na RUN.

Nakon nekih 10 minuta imas install na USB fino pokrenes i to ti je to.

Cak i install traje krace samih Win7 sa USB.

Vidim da nisi jedini koji imas taj problem sa install sa dvd -a. do njega ti dolazi kao sto su neki naveli

neispravnosti DVD pogona, prebrzo snimanje na DVD a cak i program kojim snimaš zna napraviti

greske pri samom snimanju podataka.

Imam frenda kojem se to dogadalo zbog neispravnosti IDE i SATA kablova i ostecenja memorije.

16 godina

Evo ja danas cijeli dan pokusavam instalirat i uvjek mi u pol instalacije kaze nesto .... data is missing or corrupted i prekine mi instalaciju.

"As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley!"
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 23:11 (lucky_look).

0 0 hvala 0
15 godina

Install radis sa DVD -a ili USB -a ? Ako ti je Win7 koji install sa druge strane zakona nabavljen onda su neki files u banani. A ovo za corrupted povadi van memorije ocisti kontakte obicnom gumicom za brisanje uzmi WD i malo samo podmazi kontakte na memoriji, ispusi prasinu iz konektora na ploci, vrati je nazad ali grugim redosljedom nego kad si ih povadio. Dogodi se da memorija voli stekat install.

17 godina
neaktivan
// Očigledno se ovdje radi NE o sigurnosnoj kopiji orginala, nego nekakav pirat-kopija. A u tom slučaju ti razloga može biti puno. Moja preporuka, izvadi iz džepa (ako imaš), soma kuna, i kupi si windows7, i to je to, a ako nemaš love, koristi i dalje XP, (ja koristim XP i meni sve OK, nemam uopće potrebu za sedmicom).
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
16 godina
jabuka555 kaže...
// Očigledno se ovdje radi NE o sigurnosnoj kopiji orginala, nego nekakav pirat-kopija. A u tom slučaju ti razloga može biti puno. Moja preporuka, izvadi iz džepa (ako imaš), soma kuna, i kupi si windows7, i to je to, a ako nemaš love, koristi i dalje XP, (ja koristim XP i meni sve OK, nemam uopće potrebu za sedmicom).

Da, nije original al frendu sve radi super, nis budem se malo zezo s tim jos pa cu vidit :D

@izgleda da nije problem sto je piratska verzija jer sam pkusavao sa vise drugacijih i kod svih se javlja isti problem

"As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley!"
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 14:49 (lucky_look).
15 godina
neaktivan

Isti problem čovječe...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

eto ako će nekom pomoć, ja sam samo čekao, i to dobrih 10-15 minuta; i onda je počeo instalaciju i glatko ju izveo do kraja. Tko će znat koji mu je vrag bio, to su neki windowsi za strpljive možda, Zen windows 7

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Eto skinuo sam 90 dana free sa windowsovih stranica i usred instalacije mi se pojavio blue screen i nest nije valjalo, a nesjecam se tocno sto je pisalo, kasnije iz znatizelje sam isao instalirat ubuntu i instaliram ali nisam mogao pokrenut kada idem dual boot, stvarno neznam zasto nemogu instalirat nista -necu valjda bit osuđen na xp do kraja zivota :D

0 0 hvala 0
17 godina
lucky_look kaže...

Eto skinuo sam 90 dana free sa windowsovih stranica i usred instalacije mi se pojavio blue screen i nest nije valjalo, a nesjecam se tocno sto je pisalo, kasnije iz znatizelje sam isao instalirat ubuntu i instaliram ali nisam mogao pokrenut kada idem dual boot, stvarno neznam zasto nemogu instalirat nista -necu valjda bit osuđen na xp do kraja zivota :D

Na kojoj si brzini przil taj windows 7 DVD uopce jer treba zaprzit na 4x brzini pozeljno ak nisi i to na DVD-R onda ne bi tebalo bit problema. Moze bit da je disk lose sprzen tj los medij ili je do optickog uređaja druge nema komp ti je ok inace. Zaprzi to s Imgburn pa bus onda videl kak bude i postavi brzinu zapisivanja na 4X u njemu jer je na Automatic po defoltu.Cool

http://www.imgburn.com/index.php?act=screenshots

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2009 18:22 (rambox).
16 godina
rambox kaže...
lucky_look kaže...

Na kojoj si brzini przil taj windows 7 DVD uopce jer treba zaprzit na 4x brzini pozeljno ak nisi i to na DVD-R onda ne bi tebalo bit problema. Moze bit da je disk lose sprzen tj los medij ili je do optickog uređaja druge nema komp ti je ok inace. Zaprzi to s Imgburn pa bus onda videl kak bude i postavi brzinu zapisivanja na 4X u njemu jer je na Automatic po defoltu.Cool

http://www.imgburn.com/index.php?act=screenshots

Ma nije problem u cd-u pokusavao sam i direkt s windowsa instalirat npr. ubuntu i javlja neke probleme, budem napiso sto tocno kad reseetiram komp.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice