Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.315.584
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Windows 7 - općenito

Probaj stik u nekom drugom kompu na 3.0 ulazu jer može bit da mu nevalja 3.0 protokol

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Re: Windows 7 - općenito

budem probao samo ne znam gdje i kod koga 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2015 12:12 (razor1988).
10 godina
Ekipa može pomoć. Naime riječ je o t7200 dual core procesoru sa 2gb rama. Instaliran je win7 32bit I problem je taj da na google chromeu I win exploreru prilikom pustanja videa na youtube cpu zakuca na 100% I memorija dodje skoro do 2gb usage. Prvo sam pomislio da je do manjka rama ili malo starijeg procesora, ali istu stvar sam uradio na snow leopardu I ide sve tecno kao po loju. Cak I 1080p pušta bez štekanja dok je to na win7 32 bit nemoguca misija.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

yogurt? skiselio se.. + tko zna što sve ispod haube radi. + danas svi browseri koriste GPU (driver obavezno), kad ona ne pomaže i 24sata zakuca normalan CPU.

+ i normalan win (čisti w7) dok ne obaviše updateove jedva diše (obavezno sp1+ie11..) tek kad prođe tad se npr mem.usage spusti na normalu (do tad može biti muka s 2GB, jer neki updateovi + MSovi fičersi.. traže cca 3-4GB.. i ubiju sve, dok to ne obave). Nakon updateova se stanje smiri.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 15:18 (ihush).
10 godina
Jeste win7 joghurt, a snow leopard je original. Radio sam bootcamp za win7.
Mac mini je u pitanju 2006.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

origigi OSX radi, dakle nije HW kvar... ostaje soft (osim npr BIOS postavki ili nešto s particijom, installmedijem..)

čisti win s MSa-ISO, radi, imaš desetak dana za aktivaciju.. koju nekako pronađeš :)

i origigi je zakalan dok ne prođe sve MSove provjere-njurkanja.. skiseljeni se ne isplati gubiti vrijeme, svaki dan kod njega je 'možda radi'... (posebno od ljeta, kad MS sve pa i valjane licence w7-8 gura na w10).

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.12.2015 15:50 (ihush).
15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozdrav,

Trenutno sam u Njemačkoj. Tetka ima laptop koji je dosao sa predinstaliranim Wndows 7 Home Premium (OEM - vjerovatno) - kupljen prije nekih 6 godina. Sada je došlo vrijeme za reinstalaciju. Na laptopu ima stiker sa serijskim ključem, medjutim kada odem na stranicu Microsofta kako bi skinuo ISO file, prihvati ključ ali mi ne dozvoljava download. Kako sad da skinem ISO file legalno, ne znam na koji način?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mornar kaže...

Pozdrav,

Trenutno sam u Njemačkoj. Tetka ima laptop koji je dosao sa predinstaliranim Wndows 7 Home Premium (OEM - vjerovatno) - kupljen prije nekih 6 godina. Sada je došlo vrijeme za reinstalaciju. Na laptopu ima stiker sa serijskim ključem, medjutim kada odem na stranicu Microsofta kako bi skinuo ISO file, prihvati ključ ali mi ne dozvoljava download. Kako sad da skinem ISO file legalno, ne znam na koji način?

Laptop sigurno ima Recoveri particiju s instalacijom pa pogledaj po netu kako se to pokreće kod dotičnog laptopa (da si napisao koji je možda smo ti i mi mogli objasnit)

15 godina

-dozvoljavaju DL samo za retail key.. (ne OEM, dok se ne predomisle... uz to key je OEMov, drugi medij-izvor ga nebi prihvatio)

-imaš recovery particiju (ili je trebalo napraviti set DVDa..), u pravilu samo pokreni ... (nekako, različito za lenovo-hp.. npr F2 ili neka druga tipka). Prije sve podatke backupirati..

-možeš na w10.. (to možeš DL i prihvatit će key).

10 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozz ljudi...imam jedno pitanje dali neko ima nekakav tut ili nesto tako u vezi upgradanja sa 32 bit na 64 bez diska?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ne ide to.
Moras ispocetka instalirat x64 Windows.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Evo pozdrav ekipo.

Kupio sam računalo i naravno bez OS i sada kreću problemi za mene. Naime stolno računalo već dugo godina nisam imao. A kada sam ga imao Windovse sam kao od šale podigao.

Ovo računalo sam kupio--_> https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=34678

E sada nastaju problemi.  

Moje računalo ima dva diska jedan od 1TB i jedan od 120GB , a ja u BISU vidim samo ovaj drugi i to manji.

Što se tiče BIOSA to je za mene sada hrpa novih stvari. Dakle "boot menu" se izmjenio totalno. Sada imam mislim nekih 11 opcija za first boot i tipa USB CD/DVD, USB, CD/DVD itd., itd...

Jednostavno mi nije jasno ništa tamo. Što mi treba biti first boot?

I konačno kada sam nešto tamo nakucao i uspio pokrenuti boot nakon nekoliko minuta pokušaja podizanja W javi mi da to nije moguće jer je USB priključen u PC i iz tog razloga da prvo odspojim sve USB iz računala napravim restart i pokrenem boot. Brijao sam da je miš problem pa sam ga ištekao no opet ista stvar.

Sada me zanima što da radim? 

Kako da vidim i onaj disk u biosu od 1TB, a ne samo onaj od 120GB?

Što je problem da W ne mogu podići jer mi javlja stalno za nekakvi nepostojeći USB?

Imam W7 koji želim instalirati i to original CD. 

Ima li neka dobra duša ovoga foruma da mi pomogne oko tih stvari?

Zahvaljujem se unaprijed.

Pozdrav.

LaVida
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 8:22 (VidaSan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Windowse instaliraj na taj disk od 120 GB jer je to SSD i on ti radi brže od HDD-a, tako da će ti i računalo raditi brže. 

Ubaci DVD od Windowsa, otvori Boot Menu i odaberi CD/DVD i to je to. Boot Menu ti omogućuje da bootaš s nekog medija isto kao i Boot Sequence u BIOS-u, pa ako instaliraš Windowse s USB-a na primjer - odaberi USB, ako s DVD-a - odaberi CD/DVD. 

Pri instalaciji Windowsa izlistati će ti se svi diskovi pa ako ne vidiš HDD od 1 TB, najbolje bi bilo da kontaktiraš HG Spot.

Kasnije nakon što instalacija završi, First Boot Device ti treba biti uređaj na kojem su instalirani Windowsi (u tvojem slučaju SSD od 120 GB).

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 9:31 (Marko :D).
9 godina
neaktivan

Hvala Marko.

Što napraviti kada mi instalaciju neće pokrenuti zbog obavijesti da mi je USB kao priključen na računalo, a ubiti ništa nije priključeno prilikom instalacije osim tipkovnice i miša.

Jednostavno instalacija ne die dalje jer mi izbaci error.

Može tu pomoć ili ideja što bih moglo biti?

LaVida
14 godina
neaktivan
VidaSan kaže...

Hvala Marko.

Što napraviti kada mi instalaciju neće pokrenuti zbog obavijesti da mi je USB kao priključen na računalo, a ubiti ništa nije priključeno prilikom instalacije osim tipkovnice i miša.

Jednostavno instalacija ne die dalje jer mi izbaci error.

Može tu pomoć ili ideja što bih moglo biti?

Nema na čemu. Što ti točno kaže odnosno koji ti error pokazuje?

9 godina
neaktivan

Ovo mi nudi za boot opcije.

Dakle ovo prvo kao odabir.

Nakon toga što odabrati za boot?  

I krene boot i onda ovo.

Napominjem miš i tipkovnica samo preko USBa priključeni.

Sve naj u Novoj Marko.

LaVida
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 22:15 (VidaSan).
14 godina
neaktivan
VidaSan kaže...

Ovo mi nudi za boot opcije.

Dakle ovo prvo kao odabir.

Nakon toga što odabrati za boot?  

I krene boot i onda ovo.

Napominjem miš i tipkovnica samo preko USBa priključeni.

Sve naj u Novoj Marko.

Na drugoj slici ovo što si zaokružio, to trebaš odabrati. Imaš li doma kojim slučajem neku PS/2 tipkovnicu? Ako da, iskopčaj miš i zamijeni tipkovnicu i probaj onda. 

Ako nemaš iskopčaj miš i probaj onda samo s tipkovnicom (dok se ne pokrene instalacija, kada se pokrene ukopčaj miš).

Javi jel ide tako.

Hvala. Također ti želim sve najbolje. :)

9 godina
neaktivan

Tako sam i odabrao.

Marko misliš na onu klasičnu tipkovnicu s običnim utikačem?

LaVida
14 godina
neaktivan
Da. :)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Uspio sam ,ali ne s drugom tipkovnicom.

Uspio sam preko USB-a. Dakle pripremio sam USB za boot i tako riješio.

No sada što primjećujem je to da se windowsi užasno sporo podižu. Dakle fakat dugo traje? Kaj jue to sada? Za računalo s 4 jezgrenim procesorom i 8GB je ovo predugo.

Kaj sada raditi?

I da nemam onaj disk od 1TB, gdje da njega nađem?

LaVida
14 godina
neaktivan
VidaSan kaže...

Uspio sam ,ali ne s drugom tipkovnicom.

Uspio sam preko USB-a. Dakle pripremio sam USB za boot i tako riješio.

No sada što primjećujem je to da se windowsi užasno sporo podižu. Dakle fakat dugo traje? Kaj jue to sada? Za računalo s 4 jezgrenim procesorom i 8GB je ovo predugo.

Kaj sada raditi?

I da nemam onaj disk od 1TB, gdje da njega nađem?

Ako je računalo pod garancijom, najbolje bi bilo da ga odneseš u dućan gdje si ga kupio i kažeš im da računalo ne očitava HDD. Budući da si kupio gotovo računalo ni u ludilu ga nemoj otvarati jer se otvaranjem gubi garancija.

13 godina
Windows 7 - općenito

na frendovom računalu je matična ploča gecrkt,na njemu je ostao ORIGINALNI win7 home premium

izvadio sam disk na kojem su ti windowsi i probao bootat sa mog računala,windows se ne može podignut,niti repair ne pomaže,to smo ja i frend pokusali izvuć product key da ima kad kupi novi pc

jel ikako moguće izvuć product key iz one mape "windows" sta stoji na disku?

Svemirski mega car
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

prvo, ne pčkaj ako ne znaš.. ili nek frend kupi novu licencu.

win-MS ne dozvoljava izmjenu, upravo zbog keya-ID, koji se veže uz HW. Zato se to ne pokušava (bez da se zna kako-zašto).

ako je MBO pod garancijom, dobit će identičnu, bar sličnu.. ako je van garancije, postoji šansa bootanja.. ako je dovoljno sličan chipset.

o problemima se misli prije, na vrijeme, dok sys radi. Win7 OEM ima naljepnicu, i/ili ima DVD kutiju s keyom. + na HDDu original OEMa je recovery + svi nude izradu recovery (set od cca 4DVDa) medija. Key se ne mora izvlačiti, pa čak može i win10.. ali ne prčkati.

za sve probleme, ms hr 0800300300, ne 'frendovski' nabadati..

13 godina
Windows 7 - općenito

ma vraga je pod garancijom,staro je to 8-9 godina

nismo znali za to da neće na drugi HW,on je to i predložio da probamo izvuć ako može da ne kupuje novu licencu ako baš ne mora...

nego što se ulazi pod HW ID? ram ploče,mbo i cpu? 

Svemirski mega car
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

MBO

15 godina
kbenzema kaže...

..

Kak rijesit to sranje?

- probaš 51, 52.. do 100tog možda pogodiš kombinaciju.

npr možda uspiješ s GPTom, ali sumnjam. (podesi BIOS, kompatibilnost-req, pravi install medij, radi).

0 0 hvala 0
15 godina
kbenzema kaže...
..
Takvi odgovori mi nisu potrebni jer ne mislim covjeku govorit da mora kupit originalne windowse.

- ne moraš mu ništa reči, prešuti..

imaš veći problem, ako si 'majstor'.. probaj prvo naučiti, npr pravila..

npr ne moraš kupiti original, skineš, instaliraš i imaš neaktiviran win, bar par dana.. to je u skladu s pravilima (foruma) a nešto naučiš usput.

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Windows 7 - općenito

Poz,kupio sam nov komp,

i5 6600k
Asrock z170 pro 4s
8 GB DDR4
Instalirao sve drivere sa Asrock sajta .
Nesto mi smrdi mislim da bi komp trebao mnogo bolje da radi ?!
Da li je odzvonilo win 7 na novim masinama ?

P.S. " Stari " i5 @750 radi boje od novog,isto win 7 64 bit.
Win 8 ne mogu da smislim a win 10 ide samo kao nadogradnja pa mi zauzem pola diska u startu jer cuva stati win 7 ?!

Koje je najbolje rjesenje ovde ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 14:44 (mackocicko2004).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mackocicko2004 kaže...

Poz,kupio sam nov komp,

i5 6600k
Asrock z170 pro 4s
8 GB DDR4

Win 8 ne mogu da smislim a win 10 ide samo kao nadogradnja pa mi zauzem pola diska u startu jer cuva stati win 7 ?!

Najbolje rješenje je čista instalacija desetke.

Nadograđena desetka ne mora čuvati win 7 odnosno Windows.old mapu jer nju možeš izbrisat pomoću Disk clenup programa integriranog u same Windowse.

9 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
mackocicko2004 kaže...

Poz,kupio sam nov komp,

i5 6600k
Asrock z170 pro 4s
8 GB DDR4

Najbolje rješenje je čista instalacija desetke.

Nadograđena desetka ne mora čuvati win 7 odnosno Windows.old mapu jer nju možeš izbrisat pomoću Disk clenup programa integriranog u same Windowse.

Ubacio sam SSD ,druga prica ,koliko samo brzina diska utice na opsti dojam o kompu ! :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice