Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.315.985
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Windows 7 - općenito
tekucisapun kaže...
 nemam virusa 

Kako znaš?

ps. pitam jer tko zna možda si ti vidovit, možda si pogledao u grah ili kristalnu kuglu.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 19:52 (Valentin17).
9 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

a možda sam skeniro sa avastom, anti malware,  advanced system care ? :D

0 0 hvala 0
14 godina
tekucisapun kaže...

anti malware

Malwarebytes ili?

9 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

taj

p.s ja ne znam jesi li ti neki troll ili neki kenjator

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 20:47 (tekucisapun).

0 0 hvala 0
14 godina
tekucisapun kaže...
p.s ja ne znam jesi li ti neki troll ili sta 

Zašto bi bio "troll ili neki kenjator"? Pogledaj koliko sam dugo na forumu, prije bi troll mogao biti ti (nick vuče na to).

Ja sam samo netko tko ti pokušava pomoći i jer se kuži više od tebe i možda ima više iskustva u tome poslu nego ti godina, a da bi to mogao moram znati što si ti sve isprobao ne bi li riješio problem,

ti ne možeš napisati "virusa nema" jer ja tebe ne poznajem i ja ne mogu biti siguran da li si ti sigurno utvrdio da li virusa ima ili ne (eliminiramo viruse kao uzorak),

a možda baš imaš virus ili sl., ti moraš napisati "napravio sam to i to", a ja onda procjenim da li je to ok ili ne, ako nije ok, predložim ti što da još napraviš ne bi li riješio problem.

Znači, ti nisi napravio sve što si mogao (znao) ne bi li utvrdio da li imaš virus, malware ili sl. sra..., skeniraj komp. sa Hitman pro, AdwCleaner, ComboFix.

Napravi dijagnostiku RAM memorije prema tutorijalu, napravi dijagnostiku HDDa prema tutorijalu, RAM koji si kupio je možda neispravan i uzrokuje smrzavanje,

probaj ga izvaditi van iz računala i probaj skidanje s interneta bez njega, cilj nije da PC bude brz, nego da vidiš hoće li se smrznuti ili ne.

Savjetujem ti da programe tipa Advanced System care, TuneUP utilities, System Mechanic i sl. izbjegavaš jer mogu uzrokovati probleme, brišu stvari koje sustavu trebaju, sasvim je dovoljan

disk cleanup ugrađen u Windows OS.

Možeš opteretiti PC programom Prime95 ili OCCT i paralelno pratiti temperature komponenti sa HW monitor ili Core Temp ili Aida64 ili Speccy programom.

ps. mogao bi napisati o kojem PCu se radi, rubrika "Moj PC" za tvoju informaciju postoji s razlogom, tako da znamo o čemu pričamo, a isto tako bi mogao napisati koji program koristiš za skidanje

s interneta, ako je to slučajno Utorrent i to posljednja verzija, to odmah briši i prijeđi na Qbittorrent jer Utorrent najnovija verzija ima u sebi bit coin miner koji troši resurse sustava.

ps. 2 kod skidanja igara s torrenta (vjerojatno odatle skidaš) treba biti jako oprezan jer možeš skinuti svega i svačega i samo zamrzavanje ti može biti najmanji problem koji možeš imati

ako skineš nekoga crva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 21:11 (Valentin17).
9 godina
neaktivan
ToXiC aLiEn kaže...

Pozzz

Ovako imam jedan problem al nez kako da ga rijesim... Uradio sam Windows 7 na SSD i kasnije sam spojio i HDD al kad dodje onaj dio gdje pise "Starting Windows" tu mi stane ne zablokira vidim kako se onaj windows logo mice... al mogo bi komotno dan proci ono se nebi pomaklo sa tog mjesta mislim ne bi uslo u windows... cim iskljucim HDD mogu bez problema uci u windows??? do cega bi to moglo biti meni nikako nije jasno ? 

Hvala i LP :)

Da i na tom hdd-u nemas slucajno windows sa drajverima koji ti odgovaraju racunaru ? U svakom slucaju otidji u bios i podesi kao "first boot device" ssd i ako nece probaj sledece...dok su i hdd i ssd u kompu probaj nanovo instalirati sistem ali ako slucajno imas windows i na hdd i njega obavezno formatiraj(ja bi ga formatiro u svakom slucaju bio windows na njemu nebio za svaki slucaj),a ako nemas samo formatiraj ssd i reinstaliraj widnows,a ako ti se isto desavalo posle toga...provjeravaj ispravnost hdd-a.

Locker
15 godina
Windows 7 - općenito

Pozdrav,

nadam se da se javljam na pravo mjesto,imam problema sa windowsima 7,kada palim komp pojavi mi se crni screen i blinkajuća bijela linijica na samome pocetku i to je to. Nema ulaska u bios,nema upisivanja komandi,ništa...Hdd sam spojio na drugi komp spasio podatke i tamo ga testirao i sa HDD-om je sve u redu. Guglajući mi kaže neki boot nekaj nije u redu tj izgubio se al nema konkretnog rješenja,tj. ima ali ja nisam napravio backup disc svojih windowsa...Je li neko imao slično rješenje pa da mi pomogne oko ovoga,ak niš drugo da i nove windowse stavim ako se ovi više nebi dali pokrenuti....

Unaprijed hvala!

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
izvone kaže...

nadam se da se javljam na pravo mjesto,imam problema sa windowsima 7,kada palim komp pojavi mi se crni screen i blinkajuća bijela linijica na samome pocetku i to je to. Nema ulaska u bios,nema upisivanja komandi,ništa...Hdd sam spojio na drugi komp spasio podatke i tamo ga testirao i sa HDD-om je sve u redu. Guglajući mi kaže neki boot nekaj nije u redu tj izgubio se al nema konkretnog rješenja,tj. ima ali ja nisam napravio backup disc svojih windowsa...Je li neko imao slično rješenje pa da mi pomogne oko ovoga,ak niš drugo da i nove windowse stavim ako se ovi više nebi dali pokrenuti....

Imaš instalacijski disk? Sve što treba je popraviti MBR.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
15 godina
Windows 7 - općenito

imam i kad stavim disk on ga ne boota,nemogu u bios da stavim first boot a nema ni da se samo pojavi press any key to boot...cd se normalno vrti ali nista...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozdrav svima.

Evo da opisem moj problem, imam laptop ASUS X55A serija sa sedmicom gore. Laptop je star oko 2,5 god i dosad nisam imao ni jedan jedini  problem sa hardverom ili softverom. Laptop koristim iskljucivo za surfanje, pogledati koji film ili seriju na netu, slusanje mjuze itd, za igranje igara koristim stolno racunalo.

Naime, prije nekoliko dana laptop je skinuo hrpu updatea i nakon toga je sve, da moram biti prost popiz...lo i sjeb..lo.

Kad ga upalim treba jedno pet minuta da digne windowse a i nakon toga jos jedno 15 do 20 minuta dize razne sustave i nakon toga sve je totalno usporeno i jako sporo otvara programe.

Surfanje je blagi uzas, kad otvaram novu stranicu firefox se smrzne jedno 2-3 minute i pise mozilla firefox not responding i kad se odmrzne jako sporo otvara stranicu.

Zvuka vise uopce nema iako pise da sve radi u redu, pokusao sam reinstalirati drivere, obrisati stari pa instalirati nove ali nista, pokusao sam i nekoliko savjeta koje sam nasao na Asusovoj stranici za ovaj tip laptopa isto nista.

Skenirao sam sa AWG -om i Malwarebytes i sve OK

Dakle vrlo frustrirajuce jer je laptop postao doslovce neupotrebljiv, jedino da ga probam uvalit nekom mazohistu.

Da li sve srusiti i nanovo instalirati?

0 0 hvala 0
15 godina
izvone kaže...

imam i kad stavim disk on ga ne boota,nemogu u bios da stavim first boot a nema ni da se samo pojavi press any key to boot...cd se normalno vrti ali nista...

-ne moraš u BIOS, nit podešavati boot order..

-kvalitetniji način je quickbootmeni ili bbs.. svejdno kako ga nazovu, neka tipka kao f12 i sl. za izbor boota. Ako je boot medij ispravan (bootabilan) vidjet ćeš ga, ako ga tu nema, tad nije..

nikola0412 kaže...

..

Da li sve srusiti i nanovo instalirati?

- ako ne otkriješ uzrok, može biti beskorisno. Ako je npr uzrok kvar HWa.. prvo to treba eliminirati. OS/soft i smeće mogu biti razlog za clean install, ali ako sve ponoviš (ustilse i smeće) opet ćeš imati isti rezultat. Ako je malware treba ga se riješiti.. itd.

Quick eliminacija, boot nekog liveOSa, hirens, linux.. i tad znaš dal je SW ili HW.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Windows 7 - općenito

Je li ovo normalno da ovoliko memorije mi ždere svchost?

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Coder256 kaže...

? .. nema veze, neki procs ga pokrene i dobije resursa koliko želi ako mu OS može isporučiti. Dal je to npr FF ili torrent, malware, defrag, sporedno. Pogotovo ak problema nema, višak rama je 'višak', ...

13 godina
Ljudi ima 4gb rama i dali je normalno pod task managerom imati total:4044mb umjesto 4096mb?kakva je vaša situacija oči to su preostalih 54mb harsware reserved ili?
16 godina
odjavljen

Da, to rezervira BIOS za razne stvarčice...

My name is Legion... For we are many!
15 godina
3n3m1 kaže...
Ljudi ima 4gb rama i dali je normalno pod task managerom imati total:4044mb umjesto 4096mb?kakva je vaša situacija oči to su preostalih 54mb harsware reserved ili?

- MSova odluka, kernel, dos nasljesdstvo.. (prvi MB real mode), na 32bit bi tako bilo rezervirano daleko više (500mb+). Normalno je 50-100MB, ovisi o chipsetu/BIOS-EFI i kompletnom HWu, jer se koristi za sve sys.mem pozive (ne samo mem kao RAM, sve adrese i IRQi.. su neka mem.adresa, + translacijska shema koja dozvoljava korištenje (skoro) neograničenih resursa. To se smješta u takvu 'rezerviranu memoriju'. Zanemarivo ako se gleda zauzeće, rizično za čačkati jer je to osnova OSa.

13 godina
hvala na dobrom objašnjenju,mislio sam da su mi rami zbog tih informacija ograničeni u smislu da duall chanela neče raditi zbog neparne količine memorije itd,ali to je samo rezervirana memorija,a duall chanel radi kako treba.
14 godina
ihush kaže...
Coder256 kaže...

? .. nema veze, neki procs ga pokrene i dobije resursa koliko želi ako mu OS može isporučiti. Dal je to npr FF ili torrent, malware, defrag, sporedno. Pogotovo ak problema nema, višak rama je 'višak', ...

Zablokao mi je na par minuti radi tog procesa, a nikad prije nije toliko zauzea resursa, eventualno negdi oko 400 mb. Nema veze sad je sve normalno, sve uredno radi.

15 godina

-opet (ista, nisi razumio prijašnji post) greška u interpretaciji.. nije radi tog procesa kojeg vidiš, nego njega je nešto pokrenulo (što bez odgovarajućih alata ne vidiš, npr processexplorer). Sam svchost ne služi ničemu, nit bi on za sebe išta 'trošio'. Ako je to npr bio update/antivirus/defrag/firefox.. (nešto), tad opet može napraviti istu stvar, 'kad se sjeti'... dok ne znaš što ga je pokrenulo ne znaš ni dali si se riješio i dali je to uopće problem ili nešto korisno-potrebno.

-s druge strane, RAM i služi tome da ga se korsiti (to OS radi pametno), prazan je beskoristan (višak). Hrpa defaultnih postavki automatizacija.. su ugl povezani s idlanjem, tad se pokrenu. To izgleda čudno, ali je logično. Naravno, prosječan juzer ima defaulte-automatiku, ja radije podesim po svojim potrebama i tad ugl znam što se kad dešava i nešto van tog je s opravdanijom sumnjom sumnjivo.. (ali ni paranoja nije normalno korištenje, nešto između..).

14 godina
Windows 7 - općenito

Sad sam razumio, skinit ću process explorer pa malo sa njim nadgledati procese da vidimo do čega je to bilo. Hvala na objašnjenju :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Windows 7 - općenito

Posudija frendu komp za Wicher 3,on ima stari komp sa 4 GB Rama i dual procesorom starije generacije! I in meni kaže pa u nekim situacijama brži je moj od tvoga,lol,kažem kako!??

Govori on:"pa pokuša sam igrat Witchera,gledat film i igrat poker (+ 100 procesa koje trenutno vrti kad ne radim ništa),zašteka!! (njemu kom vrti oko 40 procesa)

Imam Win7 instalira skoro pa 3 godine,svega se nakupilo u njemu,i što treba i netreba,SSD od 120 GB je bio dubkom pun (svako malo sam čistija sranja) i evo sad sam napokon napravio reinstalaciju Win7 Ultimate 64bit,sa preko 250 updeta!!

Stavio Office,server za mjuzu i beba radi ko podmazana!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Nisam tačno upratio kada jer nisam pažljivo gledao ali u zadnjih 10ak dana otprilike sa C: driva mi je nestalo jedno ~40GB prostora i sad sam u crvenom. Ovaj "System Volume Information" je to što "jede" prostor. Kako riješiti taj problem? Evo šta mi Treesize točno kaže:

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.

0 0 hvala 0
15 godina
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Nisam tačno upratio kada jer nisam pažljivo gledao ali u zadnjih 10ak dana otprilike sa C: driva mi je nestalo jedno ~40GB prostora i sad sam u crvenom. Ovaj "System Volume Information" je to što "jede" prostor. Kako riješiti taj problem? Evo šta mi Treesize točno kaže:

Pokreni Disk Cleanup, kad se odvrti prvi puta, klik na ''Cleanup system files'' i obriši sve ponuđeno.

Restartaj PC, za svaki slučaj, da se počiste i oni zaostali ''temp'' folderi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 13:22 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Samo 3GB mi je oslobodilo Ne znam kakvi su ovo veliki fileovi i da li smijem da ih obrišem?

0 0 hvala 0
15 godina
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Samo 3GB mi je oslobodilo Ne znam kakvi su ovo veliki fileovi i da li smijem da ih obrišem?

To je to što se može obrisati iz explorera.

Moraš smanjiti postotak koji imaš rezerviran za System Protection (system restore točke) na max 5%,

i time izbrisati ''višak'' restore točki, jer sve to što vidiš u System Volume Information folderu su shadow copies, potrebne za system restore.

Idi na Computer - Properties - Advanced system settings i u tabu System Protection klik na Configure. Tu postavi na 2 do 5 % (više ti ne treba za sistemski folder).

To bi trebalo automatski smanjiti broj restore pointa, a time automatski osloboditi prostor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 16:08 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

To je to. Hvala @kizo. Nekad davno sam ovo bio podešavao i nisam obraćao pažnju, sad je bilo na 50% i zauzimalo 90GB. Sad je sve ok

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito
Instalirao sam nove win7,drivere i office.Ništa drugo. Problem je šta win na gašenju radi force shut down. U onom prozoru ne piše da radi nijedan program,nego samo to digne to, proleti preko toga i ugasi računalo. U msconfig sam ugasio sve na startup-u. Nema nikakvih drugih programa instaliranih. Računalo je PC,Asus mb,8GB ram,Gigabyte 740 grafika,SSD 120 gb.
Ima li tko kakvu ideju kako to isključiti?
Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito
Rješenje mi je ponudio kolega sa drugog foruma,a ja ga prenosim ako kome bude trebalo:

1. Press "Window +R" keys to start "Run" dialogue box and type "gpedit.msc" in the dialogue box.

2. Click "OK", "Local Group Policy Editor" window will pop up.

3. Navigate to "Computer Configuration" - "Administrative Templates" - "System" - "Shutdown Options". Double-click "Turn off automatic termination of applications that block or cancel shutdown" on the right panel. In the new dialogue box popped up, set configuration option as "Enabled".

4. Next time when you shut down your machine, the machine will be shut down directly without prompt.

0 0 hvala 0
15 godina

-time uopće ne rješavaš problem (prikrivaš ga..).

14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito
Update je isključen.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice