Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.306.538
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
beziljy kaže...

e vidiš meni nisu htjeli radit.....kaže....nije to ta verzija windowsa.....drivere sam skinuo sve za vistu x64....možda su oni zbrljani....

.....verzija je dobra....al opet možda baš zato jer je x64 hebe stvar....

ipak je to beta....

eh...da....i zvuk malo zahebaje....odnosno radi....al kao da je malo tiše neg bi trebalo......tj sad mi se aktivirao Blackhawk...kojeg nisam iamo na xp-u....i on je polu zablokan....eq ne radi....lockan je na jazz.....LOL...

kaj je  Blackhawk???
cini mi se da dosta sere ova 64bit 7-ica, ja nikakve compatibilty modove nisam trebo upalit a i zvuk radi ko lud. 
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc
16 godina
neaktivan

to ti je soundmax-ov panel za vistu...ma glupost...izgleda sitno i zbrljano.....

....i da serucka malo....čini mi se da ću na vistu....dok se ova x64 beta malo ne sredi.......

If ignorance is bliss, then knock the smile off my face!
16 godina
@beziljy-tko zna mozda dobimo novu betu do kraja god :)

@ostali-uskoro bum postal jos slika sam recite kaj hocete da slikam?
16 godina
BlackM kaže...
TomoR kaže...
Proz0r kaže...

Ima neka kvaka kako natjerati 32-bitnu Vistu da prepoznaje 4 GB RAM-a, bilo je u nekom od prijašnjih Bugova (u kojima je bilo 100 trikova za Winze)

Evo pronašao taj BUG (citiram):
Potrebno je uključiti PAE (Physical Address Extension). Kako?
Treba pokrenuti komandnu liniju, ali s administratorskim ovlastima (desni klik - Run as Administrator), ukucati naredbu "BCDEdit /set pae ForceEnable" i pritisnuti tipku Enter. Zanimljivo je da je prema Microsoftu ovaj problem riješen na Visti SP1.
 Mislim da ti to samo prokaže da imaš 4 GB, ali ti i dalje koristiš max negdje oko 3,25 GB
Ako si napravio ovo gore pogledaj u task manageru kolko tamo piše
 Sorry, imam samo WinXP SP3 instaliran, pa od mojih 4GB vidi 3,25, ali radi OK i tako.

Vistu imam, ali mi se nekako ne da instalirati jer mi sve radi na ovim XP-ima... Možda su to godine ili lijenost, ne znam Namigiva
16 godina
Igor kaže...
Xbox360 Modder kaže...

Ja sam još uvijek na XP-u Professional SP3.A da ću preći na vistu a kamoli na 7edmicu ni ne pomišljam.Mislim da bi nam svima bilo najbolje da koristimo Windows 95.Šalim se,naravno.Al uskoro ću nabavit XP Black Edition i XP Performance Edition.BE mi ima frend,a Performance Edition najvjerojatnije na torrentu.

Po čemu se XP Black Edition i Performance Edition razlikuju od običnih XP-a?
 XP BE editon je verzija XP-a da nalikuje što više može na vistu.A ima performanse u igrama kao i obični xp.Samo mu je mana kaj dolazi s hrpom programa od kojih su neki ljudima i beskorisni pa ih moraju brisat.A performance edition (onaj hackerski) je osakaćena verzija xp-a da ima samo ono šta je najpotrebnije.Ljudi nemojte se vrijeđat jer ja mislim da svi imamo jednako pravo da sudjelujemo na ovom forumu.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
protjeran
Window 7 instaliran, moja misljenja

mislim da tek kad izađu ti novi windowsi, da će vista postat dobar izbor, zato kaj se zasad uopće i ne isplati kupit vistu (bez uvrede).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
benko kaže...

@ostali-uskoro bum postal jos slika sam recite kaj hocete da slikam?
 aj uslikaj recycle bin da vidimo kak izgleda   Osmijeh
16 godina
moderator
TomoR kaže...
BlackM kaže...
Mislim da ti to samo prokaže da imaš 4 GB, ali ti i dalje koristiš max negdje oko 3,25 GB
Ako si napravio ovo gore pogledaj u task manageru kolko tamo piše
 Sorry, imam samo WinXP SP3 instaliran, pa od mojih 4GB vidi 3,25, ali radi OK i tako.

Vistu imam, ali mi se nekako ne da instalirati jer mi sve radi na ovim XP-ima... Možda su to godine ili lijenost, ne znam Namigiva
Svejedno je radi li se o Visti ili XP-u - u oba 32-bitna operacijska sustava adresni je prostor ogranicen na 32-bita, cak i ako je ukljucen PAE, odnosno 36-bitno adresiranje. Zbog toga ni jedan ni drugi operacijski sustav ne mogu iskoristiti svih 4 GB, nego oko 3,2 GB jer dio memorijskih adresa otpadne na memoriju graficke kartice i drugih sistemskih resursa.
16 godina
neaktivan

hehe jel te zbilja zanima?

smeće je ko na visti.. unutrašnjost je samo malčice dorađenija..

recycle bin recycle bin
A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
16 godina
neaktivan

Bolje receno smece ko vista hahaha....

Pa šta kažete je li bolji xp ili ta 7 ?

Nitko nikada nije postigao nešto zaista veliko, a da se nije izložio riziku. Denis Waltley
16 godina
neaktivan
ProG kaže...

jel bolji VW Golf 3 ili 5 ?
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2008 15:06 (Core2Duo2).
16 godina
Core2Duo2 kaže...
ProG kaže...

jel bolji WW Golf 3 ili 5 ?
 Golf 2 je najbolji! I to VW, a ne WW! Osmijeh

Što se tiče Win-ova čini se da Win 7 ima sve predispozicije da budu novi XP - dakle standardni OS koji će nas razveseljavati i rastuživati idućih 5-6 godina nakon što izađe.

Vista će izgleda imati neki status kao ME, iako smatram da je bolja od ME u svakom pogledu.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2008 15:04 (TomoR).
16 godina
neaktivan

ovo je off topic znam, ali neda mi se otvarat novu temu samo radi toga....ionako ako postoji rijesenje, ono je vrlo jednostavno xD

problem je: skinut windows 7, file je iso., ja otvorio preko daemona i ono unutra boot, setup, support...itd itd... stavio na dvd..

u biosu stavljeno da se boota sa prze....kao i obicno kad se win instalira........

i sada kad bi ga trebalo bootat pojavi se sljedeca poruka: "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"

jbg...dal nesto nevalja sa windows fileovima na cd-u....ili sam trebao ono iso. stavit na dvd....i koji k....

znalci, ako moze pomoc :)

16 godina
neaktivan
robson kaže...

ovo je off topic znam, ali neda mi se otvarat novu temu samo radi toga....ionako ako postoji rijesenje, ono je vrlo jednostavno xD

problem je: skinut windows 7, file je iso., ja otvorio preko daemona i ono unutra boot, setup, support...itd itd... stavio na dvd..

u biosu stavljeno da se boota sa prze....kao i obicno kad se win instalira........

i sada kad bi ga trebalo bootat pojavi se sljedeca poruka: "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"

jbg...dal nesto nevalja sa windows fileovima na cd-u....ili sam trebao ono iso. stavit na dvd....i koji k....

znalci, ako moze pomoc :)

Ocito ti dvd nije bootabilan.Zaprzi sa Alcoholom ili Power ISO-om taj .iso fajl.
Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr
16 godina
neaktivan

ok..pokusat cu....hvala

(btw ovo je bilo zaprzeno nerom)

16 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
ProG kaže...

jel bolji VW Golf 3 ili 5 ?
 Šta ti misliš da se to tako gleda? što je novije to bolje? lol
Vidiš da moze biti starije nego novo po ovim slikama...

3 3
5 5
Nitko nikada nije postigao nešto zaista veliko, a da se nije izložio riziku. Denis Waltley
16 godina
neaktivan
ProG kaže...
Šta ti misliš da se to tako gleda? što je novije to bolje? lol

u pitanju golfa da, ...no dobro....

našao sam glupu usporedbu za auto i OS Smijeh, ali zašto bi vista ili sedmica bili lošiji od prethodnika?
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2008 20:42 (Core2Duo2).
16 godina
neaktivan

Ja sam postavio pitanje je li bolja 7 od xp-a. Pa Xp je sigurno bolji od Viste a od 7 neznam... ( vratimo se na temu Windows 7, manimo se golfova i vista... )

16 godina
neaktivan
ProG kaže...

Ja sam postavio pitanje je li bolja 7 od xp-a. Pa Xp je sigurno bolji od Viste a od 7 neznam... ( vratimo se na temu Windows 7, manimo se golfova i vista... )

Teško je reči dali je win7 bolji od xp-a, jer win7 još nisu izašli (a kad će nezna se). Pa xp je sigurno lošiji od Viste.
Drugim riječima kad win7 budu konačno izašli vjerojatno če se pojaviti i programi koji neče raditi na XP-u, tako da je ne nepotrebno govoriti što je bolje. Idemo dalje.
16 godina
neaktivan
robson kaže...

ok..pokusat cu....hvala

provjeri da nisi u neri isao na data disk pa dovukao samo .iso fajl unutar data dvd-a- u tom slucaju kad pod windowsima gurnes dvd u citac nece biti autoruna, a unutar explorera vidjet ces da imas samo jedan iso fajl na dvd-u.
u tom slucaju trebas sprzit novi dvd- na nacin da odes na burn image from harddrive i onda izaberes iso fajl iz kojeg ce se prziti na dvd.

ako to nije slucaj, bit ce ili da ti se krivo sprzio dvd ili ti citac ne radi kako treba. iskustvo mi govori da ima dosta citaca koji rade ok pod windowsima a kad trebaju malo jace potegnut za boot, tad puknu. pogotovo na prijenosnicima i jos nedaj boze ako rade samo na bateriji. to ces naravno provjeriti na nacin da probas je li se dvd boota na nekom drugom kompu.

A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2008 23:39 (bubbach).
16 godina
neaktivan
Perica kaže...
ProG kaže...

Teško je reči dali je win7 bolji od xp-a, jer win7 još nisu izašli (a kad će nezna se). Pa xp je sigurno lošiji od Viste.
Drugim riječima kad win7 budu konačno izašli vjerojatno če se pojaviti i programi koji neče raditi na XP-u, tako da je ne nepotrebno govoriti što je bolje. Idemo dalje.
 Logika bi rekla da OS ide dalje pa je Vista bolja od XP, po mom mišljenju nije, ali i to je samo moje mišljenje, meni nije bila dobra i ostao sam na XP, kao i puno prije kad je izašao ME isto tako nije bio dobar, pa sam ostao na 98 SE dok nije izašao XP, pa iz svega bi se moglo zaključiti da Microsoft uvijek izda neku međuverziju OS koja posluži kao temelj za novu. Tako je i nova 7 obnovljena  i poboljšana Vista, koja će izlaskom 7 pokupiti sudbinu ME.
Inače  sedmica je dosta stabilna za pre-betu, samo još riješiti produženje izvan 120 danaSmijeh
britva
16 godina
bubbach kaže...
robson kaže...

ok..pokusat cu....hvala

provjeri da nisi u neri isao na data disk pa dovukao samo .iso fajl unutar data dvd-a- u tom slucaju kad pod windowsima gurnes dvd u citac nece biti autoruna, a unutar explorera vidjet ces da imas samo jedan iso fajl na dvd-u.
u tom slucaju trebas sprzit novi dvd- na nacin da odes na burn image from harddrive i onda izaberes iso fajl iz kojeg ce se prziti na dvd.

ako to nije slucaj, bit ce ili da ti se krivo sprzio dvd ili ti citac ne radi kako treba. iskustvo mi govori da ima dosta citaca koji rade ok pod windowsima a kad trebaju malo jace potegnut za boot, tad puknu. pogotovo na prijenosnicima i jos nedaj boze ako rade samo na bateriji. to ces naravno provjeriti na nacin da probas je li se dvd boota na nekom drugom kompu.

Da, to često zna zbuniti ljude - Burn Image opcija nije među opcijama snimanja CD/DVD (gdje postoji Burn ISO), već se bira u Nero-u na način kao na priloženoj slici. Vjerujem da će tako zaprženi ISO file napraviti bootabilni DVD/CD...

16 godina
neaktivan

da ja sam isao nacinit novi data disc...ali nisam stavio iso. file na dvd vec raspakirao ono unutar njega preko deamona i ono stavio na dvd....ali ok...sad cu na nacin na koji ste mi objasnili...hvala

ako ni to ne upali....jbg :)

tnx na uputama, bili ste u pravu:)...sada ga boota

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2008 19:38 (robson).
16 godina
neaktivan

ma mora tako radit. ne kužim šta ti bi uopće da si ideš komplicirat život kad je stvar jednostavna as 2+2.. Smijeh

16 godina
neaktivan
Xbox360 Modder kaže...

Ja sam još uvijek na XP-u Professional SP3.A da ću preći na vistu a kamoli na 7edmicu ni ne pomišljam.Mislim da bi nam svima bilo najbolje da koristimo Windows 95.Šalim se,naravno.Al uskoro ću nabavit XP Black Edition i XP Performance Edition.BE mi ima frend,a Performance Edition najvjerojatnije na torrentu.

Onda neznam šta se javljaš u ovoj temi, a ti ćeš prijeći na vistu ili   7 htio ti ili ne htio. Jednostavno ćeš morati prije ili poslije.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
16 godina
neaktivan

Ovaj forum je shit i  za svaku glupost ti daju žuti karton. Osobno mi nije jasno zašto su neki ljudi postali moderatori i prave se face: naxeem recimo privatnom porukom mi dodjeli žuti karton zbog komentara na sedmicu. E sad toliko sam bijesan da bi te osobno polomio. Sad me i baniraj ako hoćeš.

britva

0 0 hvala 0
16 godina
britva kaže...
Perica kaže...
ProG kaže...

Logika bi rekla da OS ide dalje pa je Vista bolja od XP, po mom mišljenju nije, ali i to je samo moje mišljenje, meni nije bila dobra i ostao sam na XP, kao i puno prije kad je izašao ME isto tako nije bio dobar, pa sam ostao na 98 SE dok nije izašao XP, pa iz svega bi se moglo zaključiti da Microsoft uvijek izda neku međuverziju OS koja posluži kao temelj za novu. Tako je i nova 7 obnovljena  i poboljšana Vista, koja će izlaskom 7 pokupiti sudbinu ME.
Inače  sedmica je dosta stabilna za pre-betu, samo još riješiti produženje izvan 120 danaSmijeh
 Ma dajte, Vistu uspoređujete sa WinME? Neee, vista je više kao Win2000, izašli windowsi 2000, a ubrzo poslije toga retuširani XP koji je u principu isto što i Win2000, tako i ovo, izašla Vista, a ubrzo izlazi Win7 dodatno ušminkan, ali u osnovi Vista...
16 godina

Jel tko probao dual boot viste i sedmice.Da li je uopće moguće?Instalirao sam sedmicu preko vmwarea i ok mi je pa me zanima da li se može napraviti dual boot s vistom,nešto kao Xp i Vista.

0 0 hvala 0
16 godina
moze dual boot radi i sa vistom i sa xp-om
16 godina

Može neki link ili uputstvo,radio sam to s XP i šljakalo mi je.Da li postupak isti ili je drugačiji?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice