Pozdrav! Instalirao sam Windows 7 i računalo mi ne prepoznaje modem ni na wirelessu ni kad ga spojim kablom. Modem je d link dsl 2640r. Zna li itko kako bi to mogao napravit?
Windows 7 - modem/router nije prepoznat
- poruka: 13
- |
- čitano: 10.037
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako to misliš "ne prepoznaje"? Ako si spojio mrežnim kabelom, Windowsi ga ni ne bi trebali prepoznati na način kao što prepoznaju druge uređaje. Jesi se ulogirao na router preko web-preglednika? Jel znaš na kojoj se adresi nalazi njegovo administracijsko sučelje (najčešće 192.168.0.1 ili 192.168.1.1)? Jel znaš koji su korisničko ime i lozinka?
Dakle, kada spojim modem kablom pise da nije spojen, a kada ga idem instalirati pise da nema uredjaja.
Postoji sto vrsta kabela. Kad spojiškojim kabelom? Ako si ga spojio mrežnim kabelom, nemaš što instalirati. Bitno je samo da it u Control Panel > Network Connections za Status veze ne piše "Network Cable Unplugged".
Ne kužim - prije si imao neki drugi operacijski sustav i sve je bilo OK ili što? Kako si se spajao na Internet? Taj d-linkov "modem" ti nije bio postavlje u način rada router? To ti je zapravo najbolja stvar, jer se onda router sam spaja na Internet kad treba (ili je konstantno spojen) pa je dovoljno da ti samo priključiš mrežni kabel i to bi trebalo biti to.
Kad ga spojim mreznim kablom pise da je unplugged a na xp mi dosad nije bilo tako. Samo bi prikljucio kabel i mogao bi pristupiti netu, a sad ne mogu.
Imaš li žutih uskličnika u Control Panelu? Da ti možda nisu instalirani krivi driveri za mrežnu karticu ili ti pak uopće nisu instalirani? Ili imaš dvije mrežne kartice pa si utaknuo kabel u "krivu"?
Probaj s drugim mrežnim kabelom.
Nemam ikonu od mrezne.
Daj nam sliku svog Network Connectionsa, dakle isto ovo što je IVOX postao. Sliku (screenshot) dobiješ tako da držiš tipku Alt i stisneš tipku PrintScreen, to pasteaš u neki uređivaš slika (recimo Paint), spremiš kao JPEG datoteku i staviš u poruku na forumu.
Instaliraj drivere od mrežne. Saznaj ime mrežne i potrazi drivere na internetu.
Ok, hvala svima! :)
Driveri uspjesno instalirani. Hvala jos jednom!
Da ne otvaram novu temu postam ovdje.
Imam sličan problem samo što meni router ne prepozna od prve...moram napraviti restart računala i onda mi prepozna Local Area Network i onda mogu koristiti internet.
Zna li itko kako to riješiti??