Posudio sam od prijatelja koji radi u jednoj firmi jedan od njihovih originalnih windows 7 professional 64-bit diskova da si instaliram na novo računalo, no zamolio me da ne širim taj disk okolo jer imaju svako malo provjere u firmi i sl. I sad me zanima ako dam ADM-ovcima kad mi već slažu i testiraju računalo da mi usput i windowse instaliraju premda se ja baš ne kužim u to, što će bit ako si prepišu cd key ili sprže disk? Da li se taj cd key može koristit i s drugim diskovima, može li ste koristit bezbroj puta, hoće li ga Microsoft stavit na blacklistu/block. Nisam siguran kako to funkcionira, no čudno mi je da mi to govori i onda meni daje disk da instaliram, mislim već ga time širi okolo pa brijem da malo drami-.-... Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ADM ti je pouzdan i možeš biti siguran da ti ni neće ukrasti key, ali možeš si i sam instalirati.
Oni mogu instalirati win bez ključa. Kad preuzmeš računalo ubaciš ključ i to je to.
Win 7 je 30 dana trial.
Yep 
Bilo tko ce pasti u iskusenje da mazne kljuc prije instalacije. Zaboravi na davanje kljuca u servis. Doma ces aktivirati Windoze.
Uostalom kljuc i origigi DVD nisu jedni dokaz originalnosti. To je COA naljepnica koju stavis na racunalo
To je COA naljepnica koju stavis na racunalo
???
Uglavnom, dat ću im samo disk da instaliraju, a full verziju aktivirat doma, puno hvala!:D
Uostalom kljuc i origigi DVD nisu jedni dokaz originalnosti. To je COA naljepnica koju stavis na racunalo
Mislim da je ipak ključ + uspješna aktivacija jer na nekim verzijama ne dobiš ništa (MSDN-AA recimo ili download s MS Storea)
A di se ta naljepnica nađe? Mislim imam ja i kutiju i sve, kupljeno u dućanu... No dobro, fućkaš naljepnicuXD...
Bilo tko ce pasti u iskusenje da mazne kljuc prije instalacije. Zaboravi na davanje kljuca u servis. Doma ces aktivirati Windoze.
Ne moraš lijepiti naljepnicu na računalo, na to te nitko ne može prisiliti. No moraš imati RAČUN kao potvrdu o kupovini licence. Medij za instalaciju ne mora biti originalan, windowse si mogao i sa MSDNa skinuti.
Medij za instalaciju ne mora biti originalan, windowse si mogao i sa MSDNa skinuti.
Pa da, ja isto mislim da je key bitan, lako za skinut ''program'' odnekuda s net-a... Tak je i s igrama i s antivirusnim i sa svime... Program se može skinut s neta, ali za aktivaciju je potreban key.
Ne moraš lijepiti naljepnicu na računalo, na to te nitko ne može prisiliti. No moraš imati RAČUN kao potvrdu o kupovini licence. Medij za instalaciju ne mora biti originalan, windowse si mogao i sa MSDNa skinuti.
Tako je. U slučaju MSDN-a, račun (receipt) je e-mail kojeg dobiš kad skineš downloader.
A zasto inspekcije traze COA na PC-ima koji su u ducanima? Zasto su mi trazili da uslikavam COA naljepnicu kada sam reaktivrao Vistu (zbog m. ploce)
A zasto inspekcije traze COA na PC-ima koji su u ducanima? Zasto su mi trazili da uslikavam COA naljepnicu kada sam reaktivrao Vistu (zbog m. ploce)
Zato jer su win OEM
Aha, znaci tako. Ako sam dobro razumeo proizvodac PC-a moze ali i ne mora da vam da instalacioni CD ali mora okaciti COA-u? (pod proizvodace mislim na ovdasnje sastavljace PC-a)
Aha, znaci tako. Ako sam dobro razumeo proizvodac PC-a moze ali i ne mora da vam da instalacioni CD ali mora okaciti COA-u? (pod proizvodace mislim na ovdasnje sastavljace PC-a)
Bitan je ključ, ako ključ OEM onda je dužan staviti nalju.