Windows 7 krađa cd key-a?

poruka: 18
|
čitano: 6.299
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Posudio sam od prijatelja koji radi u jednoj firmi jedan od njihovih originalnih windows 7 professional 64-bit diskova da si instaliram na novo računalo, no zamolio me da ne širim taj disk okolo jer imaju svako malo provjere u firmi i sl. I sad me zanima ako dam ADM-ovcima kad mi već slažu i testiraju računalo da mi usput i windowse instaliraju premda se ja baš ne kužim u to, što će bit ako si prepišu cd key ili sprže disk? Da li se taj cd key može koristit i s drugim diskovima, može li ste koristit bezbroj puta, hoće li ga Microsoft stavit na blacklistu/block. Nisam siguran kako to funkcionira, no čudno mi je da mi to govori i onda meni daje disk da instaliram, mislim već ga time širi okolo pa brijem da malo drami-.-... Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 7:34 (HeliosZg).

0 0 hvala 0
16 godina

ADM ti je pouzdan i možeš biti siguran da ti ni neće ukrasti key, ali možeš si i sam instalirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oni mogu instalirati win bez ključa. Kad preuzmeš računalo ubaciš ključ i to je to.

Win 7 je 30 dana trial.

Peace and Love _ Frankenstein Build

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Znači apsolutno sve se može napravit bez ključa?:D I onda ga samo doma ubacim nakon 30 dana (ili prije)?:D Vidiš, pročito sam to negdje, sad mi palo napamet, totally forgot about that!:D Thanks!!!!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 krađa cd key-a?

Yep  {#}

17 godina
neaktivan

Bilo tko ce pasti u iskusenje da mazne kljuc prije instalacije. Zaboravi na davanje kljuca u servis. Doma ces aktivirati Windoze.

Uostalom kljuc i origigi DVD nisu jedni dokaz originalnosti. To je COA naljepnica koju stavis na racunalo

Comodo is like the Soviet Union was in the late 70's. They spent 95% of their GDP to look good at the expense of their own people - Nepoznat autor ;)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

To je COA naljepnica koju stavis na racunalo

???

Uglavnom, dat ću im samo disk da instaliraju, a full verziju aktivirat doma, puno hvala!:D

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Uostalom kljuc i origigi DVD nisu jedni dokaz originalnosti. To je COA naljepnica koju stavis na racunalo

Mislim da je ipak ključ + uspješna aktivacija jer na nekim verzijama ne dobiš ništa (MSDN-AA recimo ili download s MS Storea)

Cake or Death?
15 godina
neaktivan

A di se ta naljepnica nađe? Mislim imam ja i kutiju i sve, kupljeno u dućanu... No dobro, fućkaš naljepnicuXD...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 9:43 (HeliosZg).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tu sve piše: LINK

Cake or Death?
17 godina
Lazarus Long kaže...

Bilo tko ce pasti u iskusenje da mazne kljuc prije instalacije. Zaboravi na davanje kljuca u servis. Doma ces aktivirati Windoze.

Ne moraš lijepiti naljepnicu na računalo, na to te nitko ne može prisiliti. No moraš imati RAČUN kao potvrdu o kupovini licence. Medij za instalaciju ne mora biti originalan, windowse si mogao i sa MSDNa skinuti.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
Pa ok, imam to na kutiji:D, no tak svejedno, njima to netreba, dat ću im samo disk.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Lazarus Long kaže...

Medij za instalaciju ne mora biti originalan, windowse si mogao i sa MSDNa skinuti.

Pa da, ja isto mislim da je key bitan, lako za skinut ''program'' odnekuda s net-a... Tak je i s igrama i s antivirusnim i sa svime... Program se može skinut s neta, ali za aktivaciju je potreban key.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 9:55 (HeliosZg).
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Ne moraš lijepiti naljepnicu na računalo, na to te nitko ne može prisiliti. No moraš imati RAČUN kao potvrdu o kupovini licence. Medij za instalaciju ne mora biti originalan, windowse si mogao i sa MSDNa skinuti.

Tako je. U slučaju MSDN-a, račun (receipt) je e-mail kojeg dobiš kad skineš downloader.

Cake or Death?
17 godina
neaktivan

A zasto inspekcije traze COA na PC-ima koji su u ducanima? Zasto su mi trazili da uslikavam COA naljepnicu kada sam reaktivrao Vistu (zbog m. ploce)

Comodo is like the Soviet Union was in the late 70's. They spent 95% of their GDP to look good at the expense of their own people - Nepoznat autor ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

A zasto inspekcije traze COA na PC-ima koji su u ducanima? Zasto su mi trazili da uslikavam COA naljepnicu kada sam reaktivrao Vistu (zbog m. ploce)

Zato jer su win OEM

17 godina
neaktivan

Aha, znaci tako. Ako sam dobro razumeo proizvodac PC-a moze ali i ne mora da vam da instalacioni CD ali mora okaciti COA-u? (pod proizvodace mislim na ovdasnje sastavljace PC-a)

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Aha, znaci tako. Ako sam dobro razumeo proizvodac PC-a moze ali i ne mora da vam da instalacioni CD ali mora okaciti COA-u? (pod proizvodace mislim na ovdasnje sastavljace PC-a)

Bitan je ključ, ako ključ OEM onda je dužan staviti nalju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice