Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.486
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
12 godina
Re: Windows 10 - problemi
Sum_of_all_fears kaže...

Ugasi one power saving opcije...

Jok, sve je pogaseno, jedini powersave imaju monitori, sve ostlao je na Never :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
12 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

Imam problema sa ucestalim blue screenovima... vecinom sam dobivo error za memory management ali u posljednje vrijeme dobivam errore poput bad pool header, unexpected store exception, fault in non paged area(ovo je pojavilo jednom i naso sam neko "rijesenje" pa mislim da je rijeseno")...skeniro sam ram sa windowsom, koristio onaj alat za dijagnoziranje rama i nigdje nije doslo do nikakve greske, takoder sam koristio driver reviver za update drivera tako da nista outdated... 

Meni se to dešavalo na overklokiranom računalu, northbridge(memory controller) je bio nategnut do krajnjih granica. Malo sam smanjio overklok memorije i northbridge-a i već dvije godine nije pravio probleme.

Računalo je uredno prolazilo 30min test sa OCCT pa bi se ipak povremeno rušilo u dužem igranju igrica. I baš je identične greške povremeno izbacivalo.

Mem test nađe greške samo ako je ram fizički oštečen, a ne pogreške u radu pod opterečenjem(niski naponi ili krajnje granice kod kojih naponi više ne pomažu). Probajte ga sa OCCT testirat 30min, više nije ni potrebno. Ako se ne sruši prvih 15min vjerojatno neće ni kasnije. Ako prijavljuje greške na jezgrama još napona(soka) ili smanjiti overklok malo.

16 godina
Attitude kaže...
Imsovcanin kaže...

Imam problema sa ucestalim blue screenovima... vecinom sam dobivo error za memory management ali u posljednje vrijeme dobivam errore poput bad pool header, unexpected store exception, fault in non paged area(ovo je pojavilo jednom i naso sam neko "rijesenje" pa mislim da je rijeseno")...skeniro sam ram sa windowsom, koristio onaj alat za dijagnoziranje rama i nigdje nije doslo do nikakve greske, takoder sam koristio driver reviver za update drivera tako da nista outdated... 

Meni se to dešavalo na overklokiranom računalu, northbridge(memory controller) je bio nategnut do krajnjih granica. Malo sam smanjio overklok memorije i northbridge-a i već dvije godine nije pravio probleme.

Računalo je uredno prolazilo 30min test sa OCCT pa bi se ipak povremeno rušilo u dužem igranju igrica. I baš je identične greške povremeno izbacivalo.

Mem test nađe greške samo ako je ram fizički oštečen, a ne pogreške u radu pod opterečenjem(niski naponi ili krajnje granice kod kojih naponi više ne pomažu). Probajte ga sa OCCT testirat 30min, više nije ni potrebno. Ako se ne sruši prvih 15min vjerojatno neće ni kasnije. Ako prijavljuje greške na jezgrama još napona(soka) ili smanjiti overklok malo.

nista nisam OC xD

12 godina
neaktivan

Probajte sa tim programom OCCT testirati 30min i pratite temperature jer če zagrijati komp. On i bilježi sve podatke u dijagrame a temperature pokazuje na display-u.

Teško je to naći jer tražite mrtvaca(problem) koji nije još umro.

Pogledajte da li vam ram leži do kraja u utorima. Ovo može uzrokovati puno različitih uzroka, ali ako se hoćete riješiti toga morate krenuti od nečega.

Prstima pogledajte da li je ram legao do kraja, skinite OCCT, stavite da radi 30min da probate istjerati mrtvaca.

Program će pokazati i napone, pregledajte da li su unutar tvorničkih specifikacija.

Ovo je samo preporuka, ako ni to ne upali ni ja neznam šta dalje zasada.

16 godina
Attitude kaže...

Probajte sa tim programom OCCT testirati 30min i pratite temperature jer če zagrijati komp. On i bilježi sve podatke u dijagrame a temperature pokazuje na display-u.

Teško je to naći jer tražite mrtvaca(problem) koji nije još umro.

Pogledajte da li vam ram leži do kraja u utorima. Ovo može uzrokovati puno različitih uzroka, ali ako se hoćete riješiti toga morate krenuti od nečega.

Prstima pogledajte da li je ram legao do kraja, skinite OCCT, stavite da radi 30min da probate istjerati mrtvaca.

Program će pokazati i napone, pregledajte da li su unutar tvorničkih specifikacija.

Ovo je samo preporuka, ako ni to ne upali ni ja neznam šta dalje zasada.

ali nigdje ne vidim u programu da on testira ram, samo cpu i gpu :S

16 godina
odjavljen

Za RAM imaš memtest86

RAM se ne može testirati kako treba iz Windowsa.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
neaktivan

Može, ako imaš testni softwear koji će ga napunit podacima do kraja i čekati da prdne u fenjer.

12 godina
neaktivan

Bez rama je CPU gotovo neupotrebljiv. Ako testira CPU, testira i ram(ne svu količinu), nego rad. Ali, da, ipak ne testira cijeli ram(svaki upotrebljivi dio).

Mislim da je pitanje važilo za one plave ekrane smrti, i ja sam dao odgovor za to(prije prijedlog).

16 godina
odjavljen

Ne, ne možeš.

Stvar je u tome kako Windowsi alociraju RAM. Nikad se neće dogoditi da je 100% pun (iako to možda piše u Task Manageru) i nikad nije userland aplikaciji dostupan sav RAM (sve adrese). To je iz Windowsa (zapravo bilo kojeg OSa) nemoguće. Iz tog razloga postoji Memtest i ona opcija da se RAM testira prije boota (Windows Memory Diagnostics).

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
neaktivan

Mislim da OCCT ima opciju za odabrati količinu rama za test. Ako radi uopće u normal verziji, freeware.

12 godina
neaktivan

Dobro, možda si u pravu, nisam tako duboko ulazio u to. Ali ipak mislim, ako mu taj dio nije dostupan windowsima u radu, onda mu oni niti ne mogu stvoriti problem jer su neupotrebljivi. Onaj koji ne radi ništa je nepogrešivi,

on ne može ništa pogriješiti.

16 godina
odjavljen

Razlikuj "nije dostupan windowsima" od "nije dostupan korisniku". RAM testovi koji rade iz Windowsa mogu samo do ovog dijela kamo ih windowsi puste. Ovisno o tome koliko su loši, to može biti svašta.

Jedini ispravan način je testirati RAM van OSa - dakle prije boota.

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

..

Jedini ispravan način je testirati RAM van OSa - dakle prije boota.

+ app ne smije ulaziti u adr.prostor druge app, zauzeta memorija se tad ne može testirati ulaznim patternom (koji služi upravo toj kontroli, pošalješ podatak za koji znaš rezultati i čekaš povratak.. sve osim točnog je krivo..). Tako radi memtest.. i radi iz 'DOSa' (laički rečeno) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

A onaj dio koji BIOS zauzme za sebe?

I koji dio si on zauzme, svaki put isti?

16 godina

BIOS nema veze s RAMom, + prvi MB je još uvijek 'DOS' memorija, tj prvih 640KB .. do 800KB.. razni INTovi, comportovi, sve je memorija.. adresa, kompletan HW. (da bi CPU mogao pristupati).

računa se da je zauzeti RAM ispravan, u suprtnom (neipravan) bi se krešao-smrzo.. test služi tome da se nekorištene adrese testiraju.. a najčišće je iz DOSa, kad se drugi memmanageri+apsi.. ne petljaju, npr antivirus koji može blokirati bilo koju sumnjivu skriptu, OS koji stalno nešto radi..

testove HWa inače nije preporučljivo raditi iz OSa hardwarea kojeg testiramo.. tj ako se sumnja na ispravnost, greška može sruštiti sys.. (i napraviti novi problem npr reg. boot.. itd..).

iz DOSa te opasnosti nema, ali se npr GPU nema kako testirati tj tek korištenjem npr OGL-DirecXa i svih funkcija znaš stanje, dok bi u DOSu testirao samo VGA-VESA modove, 2D.. bez APIja. Ili da postoji neki proizvođački util-test .. kao što postoji za HDDove, ali tog za GPU nema.

ukratko :)

dali je dio npr nekog TSR (kao key-driver-mouse i sl)/CMD appsa isti.. može biti (je) jer se učitava redom, nepromjenjivo (determinizam, isti inputi, isti rezultati..) ali dovoljno je promijeniti redosljed i povećao si razliku jer se samo kontinuirani blokovi mogu iskoristiti.. kao fragmentacija.. pa je tad postojao npr memmaker.. :) ili LH switch koji umjesto u osnovnih 640KB učitava u high do 1MB ili iznad..

Svi OSevi na DOSu nasljeđuju taj fičer prvog MBa.. od 286 nadalje, to je platforma (ne samo HW, OS..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 19:23 (ihush).
17 godina
moderator
Attitude kaže...

A onaj dio koji BIOS zauzme za sebe?

I koji dio si on zauzme, svaki put isti? 

AFAIK BIOS uvijek zauzme sam početak memorije - u osnovi jedna od prvih stvari koje kompjuter napravi nakon pokretanja je kopiranje BIOS-a u RAM i onda izvođenje programa (BIOS-a) od prvog bajta memorije.

Kolko je to - manje od megabajt kod starijih BIOS-a, možda koji megabajt kod novijih? Znači, sitniš.

12 godina
neaktivan

Dobro, ali ovaj dio koji windows ne okupira za svoj rad nije u upotrebi i ne može iskazati svoje mane u radu jer ih ne koristi.

Shvaćam poantu priče da se cjelokupan stick može testirati iz DOS-a, a baš totalno 100% na nekom uređaju van računala, neki ram tester.

12 godina
neaktivan

Poruke ne upučuju samo na ram. Problem, ako je ono na šta ciljam je totalno(ali totalno) kompliciran. Ja ciljam na vezu cpu-memory controller-memory po porukama koje izbacuje.

Uzroci mogu biti razni, probajte OCCT bez GPU test 30min i pregledati napone.

Može prikazivati pokvaren ram zbog kvara na cpu, a ram je u stvarnosti ispravan.

Samo dobro naoružan serviser može precizno to naći. Ovako ostaje probaj ovo probaj ono do razine zdravog razuma. Ali OCCT 30min test je dobar početak.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 19:58 (Attitude).
16 godina
Attitude kaže...

Poruke ne upučuju samo na ram. Problem, ako je ono na šta ciljam je totalno(ali totalno) kompliciran. Ja ciljam na vezu cpu-memory controller-memory po porukama koje izbacuje.

Uzroci mogu biti razni, probajte OCCT bez GPU test 30min i pregledati napone.

Može prikazivati pokvaren ram zbog kvara na cpu, a ram je u stvarnosti ispravan.

Samo dobro naoružan serviser može precizno to naći. Ovako ostaje probaj ovo probaj ono do razine zdravog razuma. Ali OCCT 30min test je dobar početak.

napravio sam cpu occt test 30min, i nikakav error

12 godina
neaktivan

Ja neznam šta dalje.

Možda se neki forumaš prepozna u tom tvom problemu, pa ti pomogne.

Pozdrav

11 godina
protjeran
@imsovcanin

Mozda da prvo detektiras nekim live linuxom da li te zeza hardver ili softver ? Napisao si da koristis neku apk za drajvere, a takvi programi su magnet za nevolje...

0 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

Instalirao sam Windows 10 i sve je u početku bilo dobro.

Ubrzo mi je nestalo zvuka i nikako ne mogu dokučiti zašto.

U početku je bilo zvuka,sada ga nema.

Slušalice su ispravne.

U čemu je problem ?

J... ti Joca Amsterdam mater!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Koji je ovo bog sada, nemam hrvatsku tipkovnicu u opcijama (upravo reinstalirao windowse)

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Prince-Artas kaže...

Koji je ovo bog sada, nemam hrvatsku tipkovnicu u opcijama (upravo reinstalirao windowse)

Kakvo ti je stanje u Region & Language? Ako nemaš Hrvatski, dodaj ga. Ako ga imaš, ukloni pa onda dodaj.

17 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Da imam ga. Stavio privremeno na srpski input jer mi ni sada nema opcije za hrvatski. Maknem pa ponovno instaliram hrvatski paket.

EDIT nije uspilo, ostavljam srpski 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 1:06 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam problem sa windows 10. Da li je netko primjetio da mu je menu koji se otvara na desni klik mutan tj slova su mutna. I ponekad su slova mutna u control panelu itd.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
zeroname kaže...

Imam problem sa windows 10. Da li je netko primjetio da mu je menu koji se otvara na desni klik mutan tj slova su mutna. I ponekad su slova mutna u control panelu itd.

Ne. Screenshotaj.

15 godina
Windows 10 - problemi

Dali ima netko ideju zašto ovaj proces toliko memorije jede? 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
zato jer je to Google koji radi više za sebe nego li za tebe.

Preporučam preći na Edge. Radi brzo i nije zahtjevan na resurse računala. Koristim ga unatrag 5-6 mjeseci i nisam naišao na niti jedan problem. Čak i sa stanicama koje koriste Javu, radi sve savršeno. A u kombinaciji sa Defenderom neutralizirani su svi maliciozni pokušaji upada iz vana, a bilo ih je.
17 godina
moderator
ToC88 kaže...

Pokušao sam instalirati drugu datoteku, ali izbaci da je paket značajki za Windows već instaliran. A kada u Startu upišem Windows Media Player, ništa ne pronalazi.

Probaj KB3099229. Ako ni to ne pomogne, probaj reda radi i KB2835517. Iz svakog downloada pokušaj instalirati obje verzije.

Nakon (pokušaja) instalacije pokreni Windows Update i ažuriraj Windowse.

Uglavnom, jedan od tri KB-ova koje sam ti naveo u svojim porukama sigurno će instalirati Windows Media Player, samo ne znam koji KB je u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 19:28 (mbaksa).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice