Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.037.835
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probao sam ugasiti internet, podesiti u postavkam, ponovno pokrenuti računalo, i opet ista stvar on i dalje krene sa skidanjem jer vidim u task menageru da Service Host: Local System najvise mi guta internet.
Imam jedan problem koji me uzasno nervira i nisam siguran kako da ga fixam, dakle uklonio sam sifru u netplwiz od kompa i kada ga palim ne trazi me pass nego me automatski ulogira, ali zbog nekog fcking razloga mi trazi pass kada se locka tj ono kada ode u sleep itd... prije mi se ovo nije desavalo jer bi automatski to otislo kada bi uklonio sifru sa kompa :S vidio sam da ima neko rijesenje pomocu registry da se ukloni lock screen ali ne preferiram da dodajem nove stvari u registritry itd, zanima me da li ima nacin da se to rijesi bez registriya (probao i gpedit ali nista)
Već sto puta odgovoreno na to, ali evo ovdje uputa:
http://www.thewindowsclub.com/disable-login-sleep-windows-7-8
http://www.howtogeek.com/howto/7771/prevent-windows-asking-for-a-password-on-wake-up-from-sleepstandby/
Otkrio sam da kako ugasim proces background intelligent transfer service internet super proradi, dali mogu taj proces disable dali možda tko zna ćemu služi?
Otkrio sam da kako ugasim proces background intelligent transfer service internet super proradi, dali mogu taj proces disable dali možda tko zna ćemu služi?
To ti je Windows Update, ukratko.
..dakle uklonio sam sifru u netplwiz od kompa i kada ga palim ne trazi me pass nego me automatski ulogira, ali zbog nekog fcking razloga mi trazi pass kada se locka tj ono kada ode u sleep itd... ..
- nisi uklonio, nego automatizirao..
- naravno, ponaša se upravo kako je podešen, opcije. Kad podesiš ..
- preporuka.. napravi clean bez MSO. Ovako možda nikad ne prođe (a mora..). Kad obaviš update, instaliraš MSO i nakon tog updatei rade normalno.
Simptom je upravo što updater (kroz svchost) zagrabi par GBa i uspori se do bola.. ništa se ne nešava ali je čistav sys opterećen tim updateom, koji mi možda za minutu bio gotov, možda nikad..
.. jer od jeseni, MSov fičer, throtlanje updatea, povezano i s MSO2007-10 (jer su također dio systema). Ako se instalira MSO prije prvih aupdata (i provjera) tad to može potrajati kao upgrade čekanje s w7-8, satima, pa (provjereno s MSO2007) i nikad ne prođe. Jednostavno, .net, rundllovi, sve ispod haube (MSO-VS-Access-Win..) je povezano i problem što win10 ima novije stvari. Pošto imaju politiku supporta 3 MSOa, najstariji se gasi.. sad je vrijeme throtlanja i 2010.. (isti problem se ne bi pojavio s 2013-2016..).
-novi clean je brži-konkretniji..
fičer konkretnog kontrolera (USB/MBO) njavjerojatnije konkretne serije MBO.. fičer koji se možda više ne koristi, možda neki turbo, možda neki greenpower.. enihau, install drivera konkretne MBO (ne update jer win o tome ne mora ništa znati, + ako je par godina starije 90% nema novijeg certificiranog drivera, aljkavost-dobra volja proizvođača ili abandano za novije OSeve, npr neki vurtual sli, fastboot itd. itd.. RTFM možda da odgovor ako je bitno.. pa do tog da googlaš uid uređaja).
-moguće da postoji proizvođačev forum ili howto/objašnjenje npr za konkretnu stvar, jer sigurno nisi jedini korisnik s istim pitanjem. Ovaj forum ne mora biti za to i odgovor možda nikad ne dobiješ a google će 99% dati trenutno odgovor.
fičer konkretnog kontrolera (USB/MBO) njavjerojatnije konkretne serije MBO.. fičer koji se možda više ne koristi, možda neki turbo, možda neki greenpower.. enihau, install drivera konkretne MBO (ne update jer win o tome ne mora ništa znati, + ako je par godina starije 90% nema novijeg certificiranog drivera, aljkavost-dobra volja proizvođača ili abandano za novije OSeve, npr neki vurtual sli, fastboot itd. itd.. RTFM možda da odgovor ako je bitno.. pa do tog da googlaš uid uređaja).
-moguće da postoji proizvođačev forum ili howto/objašnjenje npr za konkretnu stvar, jer sigurno nisi jedini korisnik s istim pitanjem. Ovaj forum ne mora biti za to i odgovor možda nikad ne dobiješ a google će 99% dati trenutno odgovor.
Sve je novo. Pod moj PC. Instaliro sam sve što je bilo uz matičnu, zato mi i je čudno.
-tad je nešto MBO-specific.. neki fičer, npr imaš dva različita-odvojena USB kontrolera... pa i driveri idu za svaki (to je uredno, nije tvoj slučaj). Može biti neki tools-soft (dodatak) za OC ili temperaturu itd.
-čitaš specifikacije, fičerse.. nešto od toga mora biti.
-naravno nije baš ni najoptimalnije instalirati sve s dvda koji se dobije, nešto od tog zna biti smeće-višak.. ovisno kako je napravljen instaler kad ubaciš medij, trebao bi vidjeti što je-nije instalirano i dodati samo konkretan driver.
-google, jer nitko osim ako ima identičnu MBO na forumu neće imati idenstičan problem + moguća samo razlika u seriji+mediju s driverom pa da jednostavno to ne postoji kao problem.
driver koji nije certificiran win ignorira.. ne instalira.
+ može biti bilo što dodatnog, kao neki usb hub, printer, BT, .. nešto što ima neki dodatni fičer a za koji OS ne vidi odgovarajući driver, npr stari printer s memorijskim karticama ili sl...
što god da imaš na USBu odspoji.. možda pronađeš.
+ googanjem ID hardwarea dobit ćeš odgovor što je to.. (moralo bi biti i na proizvođačevoj stranici, tj nešto što ne prepoznaješ kao instalirano ako je od MBOa), jedino što je ID teže natipkati..
+ btw, MBO je izašla prije godine dana.. to što je sad kupljena-nova, nije jednako što se tiče drivera-OSa i medija koji se tad isporučuje, koji u to vrijeme kad je MBO izašla još nije bio na tržištu.. tako da neki driver najvjerojatnije od MBO..
Samo kratko:
Napravio sam upgrade sa Windows 7 Ultimate na Windows 10 Pro. Sve radi OK. Samo bi me zanimalo, kako da obrišem direktorij "Windows.old" koji mi je ostao od 7-ice? Zauzima mi 14GB prostora na HD-u. Da li samo "Delete All" ili ... !? bojim se da će mi neki fajlovi ostati nakon takvog načina brisanja.
Hvala!
Samo kratko:
Napravio sam upgrade sa Windows 7 Ultimate na Windows 10 Pro. Sve radi OK. Samo bi me zanimalo, kako da obrišem direktorij "Windows.old" koji mi je ostao od 7-ice? Zauzima mi 14GB prostora na HD-u. Da li samo "Delete All" ili ... !? bojim se da će mi neki fajlovi ostati nakon takvog načina brisanja.
Hvala!
Desni klik na C: -> Properties -> Disk Cleanup -> Cleanup system files -> Označi Previous Windows installation(s) i klikni na Ok.
Marko, uspio sam! Puno ti hvala!
.. diskcleanup ili noviji storage/pohrana (postavke/sustav/pohrana).. gdje je sve nacrtano (i ostali dokumenti, koliko zauzimaju itd..)
-win.old čak ne moraš, obrisat će se automatski nakon 30 dana ukoliko se ne vratiš na staro... postoji upozorenje za to.
frend je danas upgradeao stolno računalo sa win 7 na win 10 i u aktivaciji kad ide gledat (cmd - slmgr /xpr) mu piše windows is in notification mode. to je jedan problem, a drugi je da mu nakon upgradea izbacuje da je neki dll failed to load, a čak ga ni google ne pronalazi. problem sa dll se vidi na fotki koju prilažem, pa čak i ova aktivacija. da li je za taj dll zaslužan neki virus ili što već. problem sa tim dllom nije imao na win 7 barem kako kaže
Polako, u notificationu je jer još nije skupio aktivaciju. Hoće kroz koji dan. Što se tiče tog dll-a, pregledati startup ali da, izgleda sumnjivo.
Najbolje clean install kad se aktivira ili gatherosstate...
Polako, u notificationu je jer još nije skupio aktivaciju. Hoće kroz koji dan. Što se tiče tog dll-a, pregledati startup ali da, izgleda sumnjivo.
Najbolje clean install kad se aktivira ili gatherosstate...
a zoooo, ok onda nek pogleda kasnije ili sutra, garant su im preopterećeni serveri s obzirom da se bliži kraj đabaluk perioda pa raja navalila sa upgradeom
Bok!
Imam cudan problem sa win10.
Svaki put/dan nakon fresh boota Network konekcija je nedostupna (crveni X) i Troubleshoot ne napravi nista, smao javi da neradi (sto vidim i sam :)), znaci nakon prvog starta nema mreze, oba LAN porta na ploci (Asus Z10-PED8 WS) kao da ne rade.
Driveri su najnoviji (jedini koje ima ploca za win10 64bit od 1mj 2016), Sam windows update driver isto ne nalazi noviji driver.
Jedino rjesenje/workaorund koje sam za sad nasao (osim restarta) je da odem u device manager i pobrisem oba network devicea/kontrolera i onda refresh scan hardware i nakon 10ak sekundi kad uhvait oba LAN porta mreza/internet opet radi kod nista nije bilo??
Ima li kakvog rjesenja za to ?
P.S. vidim da nisam jedini s tim problemom ali nevidim rjesenje u tom topicu ?
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-networking/win-10-on-a-desktop-pc-loses-network-connectivity/599034cc-5898-4ff5-b7af-d063e3d03dee?auth=1
Hvala
Ugasi one power saving opcije...
Pozdrav, imam problem vezan za Media Feature Pack. Instalirao sam si (točnije nadogradio s 8.1 N) Windows 10 N, koji nema Windows Media Player itd. Microsoft je za takve inačice sustava omogućio instalaciju Windows Media Packa u sklopu koje se instalira i Windows Media Player itd. Preuzeo sam s njihove stranice instalacijsku datoteku, pokrenuo instalaciju na kraju koje je pisalo da je uspješno dovršena. Kad sam ponovno pokrenuo računalo pokušao sam otvoriti MP3 datoteku i nije prepoznalo niti jedan program za reprodukciju takvih datoteka, uključujući i Windows Media Player. Zna li netko u čemu je problem i kako ga riješiti? Hvala unaprijed.
Imaš Groove player koji dolazi sa Win10 za MP3ce a WMP je malo... Outdated. Zašto ti on uopće treba?
-MBO nema aususov (posredno) certificiran driver za w10.. potraži neki drugi izvor (intel ili druga MSO s istim chipom mrežne, Intel® 82574L ..) i podesi power opcije, ili su već mijenjane.. (defaultne bi morale biti OK)
-necertificiran driver moraš forsirano instalirati .. reboot u 'safemod'.. F7.. do tad te win ignorira (i koristi svoj generički driver)
-ali za mrežu pogotovo neki intel chip.. je neobično da je driver problem, generički mora raditi bez greške.. moguće da si zbrljavio nekim installom (starije) verzije.
pošto drivera nema na intelovoj str za w10 .. znači da je uključen u win, znači da nije potrbno instalirati ga.
Ako nema za w10, probaš s w8, 7.. morao bi zapravo raditi svaki (ne miješati 32-64 bita, to mora odgovarati OSu) npr da imaš txt-inf install, desni klik.. :) problem su samo oni sa setup.exe.. pa probaj i tako raspakirati i doći do drivera ako setup-install odbija nešto napraviti.
kao i za test, probaj odspojiti mrežni kabel i vratiti ga.. dali reagira? lampice, router..?
postavke BIOSa, nekog utilsa, bridga itd..
mrežne kartice-driveri (skoro) nikad nisu problem. Obično nešto drugo blokira..
-u N verziji, trebaš instalirati bilo koji 3rd party player, tad se neke multimedijalne stvari (kodeci) omoguće. Povezano s licencama..
uobičajeno je instalirati npr wmp-classic + hd. Probaj..
na to je vrlo zgodno, npr bsplayer, stariji (noviji soft ne samo bs ima bloata, opcije..), ništa od opcija ne trebaš odabrati, kad se pojavi prva ponuda da skine i instalira razne kodeke, prihvati, nakon toga onemogući provjeru novije verzije.. (ili deinstaliraj bs..).
Pozdrav, imam problem vezan za Media Feature Pack. Instalirao sam si (točnije nadogradio s 8.1 N) Windows 10 N, koji nema Windows Media Player itd. Microsoft je za takve inačice sustava omogućio instalaciju Windows Media Packa u sklopu koje se instalira i Windows Media Player itd. Preuzeo sam s njihove stranice instalacijsku datoteku, pokrenuo instalaciju na kraju koje je pisalo da je uspješno dovršena. Kad sam ponovno pokrenuo računalo pokušao sam otvoriti MP3 datoteku i nije prepoznalo niti jedan program za reprodukciju takvih datoteka, uključujući i Windows Media Player. Zna li netko u čemu je problem i kako ga riješiti? Hvala unaprijed.
Nemoj "otvarati" datoteke jer je moguće da ti nisu asocirane, nego pokreni Windows Media Player. Znači, digni Start i ukucaj Windows Media Player.
Što točno si preuzeo? Jesi preuzeo ovo? Probaj instalirati oba fajla iz toga, restartaj kompjuter pa pokreni WMP.
Imam problema sa ucestalim blue screenovima... vecinom sam dobivo error za memory management ali u posljednje vrijeme dobivam errore poput bad pool header, unexpected store exception, fault in non paged area(ovo je pojavilo jednom i naso sam neko "rijesenje" pa mislim da je rijeseno")...skeniro sam ram sa windowsom, koristio onaj alat za dijagnoziranje rama i nigdje nije doslo do nikakve greske, takoder sam koristio driver reviver za update drivera tako da nista outdated...
A znam da je WMP zastario, ali jednostavno sam naviknuo na njega. Inače za programe takvog tipa gledam da budu višenamjenski: i da se može slušati glazba, i da se može pogledati video. Instalirao sam si bio MPC- HC i razočarao se jer ne se ne mogu urediti podatci o pjesmi u Detaljima. Taj Groove player je samo za MP3 datoteke ili?
Da, preuzeo sam s te stranice. U redu, pokušat ću instalirati i drugu datoteku.
Pokušao sam instalirati drugu datoteku, ali izbaci da je paket značajki za Windows već instaliran. A kada u Startu upišem Windows Media Player, ništa ne pronalazi.