VNC klijent/server koji??

poruka: 5
|
čitano: 3.670
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Imam na izdvojenoj lokaciji par računala u mreži (nema servera), spojena u mrežu i preko adsl-a idu na internet. Cesto po njima imam nekih poslova i odgovaralo bi mi pristupiti im preko neta, direktno. Do sad je na routeru bio portforward na jedan komp. Spojio sam se na njega preko Win RemoteDesktopa i onda na njemu pokrenuo ponovo RD i spojio se na neki drugi unutar mreže. To i nije neko jednostavno, a pogotovo nije transparentno rjesenje. Problem je ako taj komp nije upaljen, a netko zakljuca sobu pa se ne moze do njega pa onda ja ne mogu do drugog kompa koji mi treba i slicne situacije... 100 problema u praksi.

Bas zbog tog, gore navedenog problema, interesira me neki VNC program (koliko sam skuzio, on bi mi mogao ponoci). Besplatan ili opensource tako da mi "zakonski" sve stima, radi se o poslovnom okruzenju. Da li ima nesto sto bi instalirao na svaki od tih kompova da mogu direktno do njih. Neki "VPN" softver ili nesto takvo...  Ti kompovi imaju shareane foldere do kojih moram doci i drugo sto mi je na njima potrebno je da ih mogu koristiti kao preko RemoteDesktopa.

Ako netko moze pomoci, bilo bi dobro! Neku ideju, savjet, kako i sto. Sva racunala u igri su na WinXP ili Vista.

Hvala unaprijed! 

davor07

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo ti rješenje teamviwer. ja ga koristim već dugo dugo 

pozdrav

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: VNC klijent/server koji??

Hvala na ideji! Gledam po webu i vidim da postoji free varijanta sa nekim ogranicenjima. Ne kuzim tocno koja su ogranicenja, tj. sto to znaci u praksi, tj. sto ne mogu s njim?

Hvala! 

davor07
17 godina

S obzirom da želiš da sve radi automatizmom probaj s logmein software-om. princip rada ti je da se spajaš preko rdp,ali s web preglednika. odi na njihov site pa će ti sve biti jasno https://secure.logmein.com/US/home.aspx

15 godina
neaktivan
davor07 kaže...

Hvala na ideji! Gledam po webu i vidim da postoji free varijanta sa nekim ogranicenjima. Ne kuzim tocno koja su ogranicenja, tj. sto to znaci u praksi, tj. sto ne mogu s njim?

Hvala! 

iskreno mene nisu nikakva ograničenja dočekala, isto koristim na poslu ga ( spajam se na kućno računalo sa poslovnog i sa laptopa kad sam na putu ), ja koristim teamviwer 4( free verzija ) još zasad nisam dobio poruku o ograničenju, samo moraš paziti na promet ( ako imaš flat to nije problem ), kolega sa logmein prijedlogom je isto pogodio, osobno sva moja ekipa sa posla koristi teamviwer ( dobro nam je legao ), sada je stvar izbora,nemam opciju uploada tutoriala za njega pa me cimni na pm

pozdrav 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice