Vista problem

poruka: 26
|
čitano: 2.925
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vista problem

Nakon dugo vremena pojavio mi se prvi problem sa Vistom.

Logiram se, normalno se windows podigne, i odjednom nestnu sve ikone, ostane samo desktop podloga i tako ostane.

U čemu bi mogao biti problem. Probao sam reinstalirati vistu ali nema rješenja........

AMD Duron 800 Mhz, 128 Mb SDRAM, GeForce2 32 Mb, WIN 98 .... Crysis neradi, da je možda problem u konfi, al ja mislim kad bi gore stavio Vistu da bi sve radilo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista problem

....

AMD Duron 800 Mhz, 128 Mb SDRAM, GeForce2 32 Mb, WIN 98 .... Crysis neradi, da je možda problem u konfi, al ja mislim kad bi gore stavio Vistu da bi sve radilo...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vista problem

Možda imaš problem sa ramom. Pokreni windows memory diagnostics prije ulaska u vistu.

EDIT: jesi probao ući u Vistu sa safe modom.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 10:24 (Hummer).
17 godina
neaktivan
Vista problem

jesam, u safe modu radi normalno

0 0 hvala 0
17 godina

Provjeri nove programe što si instalirao da li rade probleme- Ili možda driveri npr za grafičku. Nešto mora biti od toga.

Znači ili program koji se treba učitati na startup ili novi driveri.

17 godina
neaktivan
Vista problem

neznam, naprije da će biti format i nova instalacija

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vista problem

dali ti se smrzne cijeli komp ili samo nemas ikone?i ja bih isto provjerio memoriju ali i skenirao komp zbog malwarea,jer pitanje dali si samo reinstalirao ili si kompletno formatirao sve hardove,ako jesi onda je hardware,najvjerojatnije mema,ali ako si samo brisao sys particiju onda je mogučnost prisutnosti malwarea.......    treba sve opcije isprobati prije nego se počne lupati po glavi ......  lol

mb:ga-ma790x-ds4; cpu:amd athlon64x2 6000+; vga:nvidia gtx260; power:Chieftec power supply 650W,
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista problem

ineče imam dual boot i preko xp sam skenirao sa nortonom cijeli komp, nema virusa.

Nekužim da je sa mem problem kako bi onda xp radio normalno i kako bi mogao vistu podići u safe modu...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vista problem

ee u tome bi mogao biti problem jer malware se ne registrira kao virus,probaj sa malwarebyte skenirat, ako ima nesto to ce ti on naci,a slazem se sa idejom o nedavno instaliranom programu pa probaj nekako makniti te programe u safeu ili vrati sistem na raniju vremensku točku.....

to sve moze bit cak i rijetki bug u programu da se dual boot ne podnosi,imao sam i ja takih problema,pa mi dojadilo i ostao samo na visti,ona je danas puno bolja nego sto je bila ispočetka tako da bih ti čak preporučio da se odlučiš i  da podigneš samo jedan sustav i time se riješiš nepotrebnog zamaranja

mb:ga-ma790x-ds4; cpu:amd athlon64x2 6000+; vga:nvidia gtx260; power:Chieftec power supply 650W,
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 11:30 (dadododo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vista problem

Ako ništa drugo ostaje ti samo format. Jer repair opcija ne može uvjek popraviti stvari.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 11:23 (Hummer).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista problem

Vjerovatno imaš trojanca i to Vundo. On "radi" ovakve zajebancije sa desktopom i ikonama. Idi u safe mode i skeniraj sa nekim antivir  i antimalware programom. Npr. Lavasoft Ad Aware.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista problem

probaj system restore....mene cesto puta zna spasiti

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista problem

e to sam i ja mislio da ću sve lako riješiti sa system restor ali mi on neda vratiti vrijeme unatrag neznaš zašto

0 0 hvala 0
16 godina

Ako imas ovu konfu koju si ispod napisao, onda neznam kak ti opce oce pokrenuti vistu. Pa za xp ti treba najmanje 256mb ram-a, a za vistu vjerovatno 1gb ram-a. tako da ako želiš imati vistu kupi novi komp ili instaliraj slabiji operativni sustav.

17 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Ako imas ovu konfu koju si ispod napisao, onda neznam kak ti opce oce pokrenuti vistu. Pa za xp ti treba najmanje 256mb ram-a, a za vistu vjerovatno 1gb ram-a. tako da ako želiš imati vistu kupi novi komp ili instaliraj slabiji operativni sustav.

hahaha....
16 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

za ovo je potpis,iako sumnjam da je ta konfa u pitanju
a i da napomenem da kod viste se zna desit da proces explorer.exe  se zna nekada tako zblesirati pa pogledaj ako mozes u safe modu da ga nije win staviopod zabranu izvodjenja iliti DEP pa ga tamo označi kao siguran proces,ili jednostavno probas jednu caku akbude htjelo,ctrl+alt+delete,start taskmanager(upravitelj zadataka),file,new task,i upises explorer.exe,enter, i to bi trebalo proraditi ako je to bio problem!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 13:31 (dadododo).
16 godina
neaktivan
korg11 kaže...

Logiram se, normalno se windows podigne, i odjednom nestnu sve ikone, ostane samo desktop podloga i tako ostane.

U čemu bi mogao biti problem. Probao sam reinstalirati vistu ali nema rješenja........

Koja vista je u pitanju? 32bit ili 64bit? Da nisi se zeznuo pa instalirao krive drivere? Ako imaš 32bitnu onda moraš instalirati 32bitne drivere!!
Nijedno pravilo bez iznimke!!
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
korg11 kaže...

Koja vista je u pitanju? 32bit ili 64bit? Da nisi se zeznuo pa instalirao krive drivere? Ako imaš 32bitnu onda moraš instalirati 32bitne drivere!!
 Ma bravo ti.... instalirap sam 158 bitne drivere......
Koristim vistu od kad je izašla i onda sam instalirao krive drivere....
Neznam ljudi stvarno kaj se događa, probao sve kaj ste napisali ali nema ljeka....
16 godina
neaktivan
korg11 kaže...
Bellatrix kaže...
korg11 kaže...
 Ma bravo ti.... instalirap sam 158 bitne drivere......
Koristim vistu od kad je izašla i onda sam instalirao krive drivere....
Neznam ljudi stvarno kaj se događa, probao sve kaj ste napisali ali nema ljeka....

Pod jedan: nisi spomenuo nigdje odkada koristiš vistu!
Pod dva: to me i ne zanima
Pod tri: dao sam "siromašan" odgovor na tvoje još "siromašnije"pojašnjenje problema....
16 godina
neaktivan
Vista problem

ako ti nije čak ni onaj trik sa explorerom pomogao,onda ti ne gine reinstalacija jer su ti sistemski fajlovi ošli u nebesa,ali potpuna reinstalacija,sa kompletnim formatiranjem,brisanjem particija i ponovnim stvaranjem istih,jer rekao si da reinstalacija nije pomogla sto moze biti ako i samo ako je površno i na brzinu  napravljena,stoga daj si truda i nadji pol sata vremena i obavi to kak spada i sve 5

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vista problem

Pozdrav,

kada upalim računalo javlja mi error da mi ne može naći file system32/iiffDUol.dll ,tražila sam po net-u,ali taj dll ne mogu naći!(a još se malo i ne razumijem u to), pa bi trebala

malu pomoć kako to riješiti ili možda najbolje reinstalirati vistu?

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sole kaže...

Pozdrav,

kada upalim računalo javlja mi error da mi ne može naći file system32/iiffDUol.dll ,tražila sam po net-u,ali taj dll ne mogu naći!(a još se malo i ne razumijem u to), pa bi trebala

hvala

koliko dugo to traje????
16 godina
neaktivan
sole kaže...

Pozdrav,

hvala

To mi djeluje kao neki neobičan naziv .dll filea!Možda imaš virus.
Skeniraj comp od virusa spybot-om ili malwarebytes-om...
16 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
sole kaže...

Pozdrav,

hvala

To mi djeluje kao neki neobičan naziv .dll filea!Možda imaš virus.
Skeniraj comp od virusa spybot-om ili malwarebytes-om...
 potpis,najvjerojatnije je vundo,spyboot če ga bez beda nači,a moguče da je s nečim što se downlodalo došao pa se instaliralo,pogledaj s tuneupom dali ti se nešto s tak čudnim imenom podiže u startupu pa dissejblaj i provrti spyboot i to bi trebalo pomoći,a nema potrebe za reinstalacijom!
16 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima,evo probala sam sve navedeno što ste mi napisala,ali i dalje se javlja isto..  Trojan me "zarazio" Mršti se

17 godina
neaktivan
Vista problem

ostetio ti se explorer,pokreni task manager,odi pod new task i napisi explorer,i stisni enter.

tak se i meni dogadalo pa sam tak to rijesio,samo privremeno

AMD 5000+ Duo 2,6 Ghz.2 Gb 667 mhz Ram ATI 4670 512 DDR3 *** don't mess with the best - or die like the rest ***
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2009 19:11 (Geralt-The Witcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice