Vista problem!!

poruka: 21
|
čitano: 1.845
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Vista problem!!

Imam par problema sa vistom prvi problem koji sam primjetio da mi hdd gubi memoriju znaci kada god restartujem racunar izgubim po 1gb neznam kako je to moguce ali je moguce!!! :( :(

Drugi problem je imam 4 gb rama a na gadgetu vidim da mi vista uzima 35% od rama pa mislim zar ne bih trebalo malo manje biti ili tako nesta???

Dali znate do cega moze to biti sve??

Hvala unaprijed!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Vista problem!!

Pretpostavljam da si skoro instalirao Vistu.I meni se to desavalo kada sam je stavio na računar,nešto mi je jelo HDD.Problem je bio u tome što je prilikom dizanja Vista kreirala restore point, i to je jelo slobodnu memoriju.Kada sam isključio tu opciju problem je bio riješen.A što se tiče rama to su vjerovatno popaljeni nepotrebni procesi pa ti jedu memoriju.Pozdrav.Nadam se da sam bio od pomoći.

17 godina
Vista problem!!

Snimi Tune Up Utillities i odi na opciju Free Up Disk Space pa ćeš vidjet koliko backupova i smeća ima. meni se mjesečno skupi i 20-30 GB.

A korištenje rama se podesi gašenjem pojedinih nepotrebnih servisa i podešavanjem Start Up programa. Meni Ultimate koristi oko 700-800 Mb i ja zadovoljan jer RAM-i su tu  da se koriste, a ne da skupljaju prašinu u kućištu.

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2009 19:35 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Pretpostavljam da si skoro instalirao Vistu.I meni se to desavalo kada sam je stavio na računar,nešto mi je jelo HDD.Problem je bio u tome što je prilikom dizanja Vista kreirala restore point, i to je jelo slobodnu memoriju.Kada sam isključio tu opciju problem je bio riješen.A što se tiče rama to su vjerovatno popaljeni nepotrebni procesi pa ti jedu memoriju.Pozdrav.Nadam se da sam bio od pomoći.

Točno. Što se tiče rama,tako je i meni. Ždere memoriju kao da je aero GTA 4 Viče
17 godina
neaktivan
Vista problem!!

Rama ti je zauzeto stvarno malo više nego što bi trebalo biti pa pogledaj

koji su ti programi u start up-u (u start unesi "msconfig" i opali enter, i pod tabom

start up odznači sve što misliš da ti je nepotrebno (nemoj dirati procese čija ti imena

ništa ne govore da ne bi zeznuo neki driver)).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam aero na kraju i iskljucio.Lijepo izgleda ali pozdera mi memoriju i od tada mi je sve normalno:).

17 godina
protjeran

Isto tako mislim i meni se svako malo kreira System restore point pa mi sistemska particija ima mali broj instalacija, ali oko 100 gigabajta zauzetih u svega dva mjeseca... Zato.

Q6600 , EX38-DS4, OCZ DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Isto tako mislim i meni se svako malo kreira System restore point pa mi sistemska particija ima mali broj instalacija, ali oko 100 gigabajta zauzetih u svega dva mjeseca... Zato.

Ma to je tako kod Viste, ali jedini problem kod iskljucivanja kreiranja restore point je što poslije u slučaju da se nešto desi, ne može da se uradi system restore jer nema na šta da se vrati...Ali ja hvala Bogu nisam imao nikakvih problema do sada.
16 godina
malina22 kaže...

kako mogu iskljuciti opciju restore point????
16 godina
neaktivan
DangerousB kaže...
malina22 kaže...

kako mogu iskljuciti opciju restore point????
 control panel-system-system protection-odznačiš
16 godina
neaktivan

In order to turn off System Protection you need to go to Control Panel > System, then click on the Advanced System Settings link on the left. You can also access it by typingsystempropertiesprotection.exe from the Run option.

In the System Properties tab click to unselect the checkbox beside the disk you wish to disable. You will get a prompt asking you if you wish to continue, and if you apply, System Protection will be disabled for that specific drive

16 godina
neaktivan

Trebao bi ako nisi instalirati Service Pack i skinuti update. To ti dosta poboljšava performanse i smanjuje količinu potrošene memorije. 

16 godina
Vista problem!!

u msn configu sam iskljucio ja svoj sofware koji ne treba pokretati ali ima windows svojih stotinu nekih servisa a strah me da ne iskljucim neki pogresan servis pa da nesta ne s*****!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
malina22 kaže...

In order to turn off System Protection you need to go to Control Panel > System, then click on the Advanced System Settings link on the left. You can also access it by typingsystempropertiesprotection.exe from the Run option.

In the System Properties tab click to unselect the checkbox beside the disk you wish to disable. You will get a prompt asking you if you wish to continue, and if you apply, System Protection will be disabled for that specific drive

hvalla!!!! :)
16 godina
neaktivan
DangerousB kaže...

u msn configu sam iskljucio ja svoj sofware koji ne treba pokretati ali ima windows svojih stotinu nekih servisa a strah me da ne iskljucim neki pogresan servis pa da nesta ne s*****!!!!

Jedna riječ. GOOGLE.
16 godina
neaktivan

ja sam morao iskljuciti i opciju indexing jer mi je hdd stalno mljeo...bez prestanka.A sto se tice procesa,najbolje skini tune up utilities 2009 i 

on ce ti pomoci oko toga.

16 godina
malina22 kaže...

ja sam morao iskljuciti i opciju indexing jer mi je hdd stalno mljeo...bez prestanka.A sto se tice procesa,najbolje skini tune up utilities 2009 i 

on ce ti pomoci oko toga.

sad cu pokusati sa tune up utilities 2009 i da vidim moze li sta pomoci!!
16 godina
neaktivan

on ce ti izlistati koji su procesi su obavezni a koji su opcionalni.

16 godina
Vista problem!!

sad sam primjetio kad sam iskljucio ovaj system restore od jedan put imam 216 gb free hdd a maloprije imao 202 gb!!! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa da,kada si iskljucio system restore point,sve kreirane tačke su automatski obrisane.

17 godina
protjeran

Mislim da opcijama možeš ostaviti System restore koji je ipak preporučen pa smanjiti količinu koju zauzme sveukupno. Meni ne smeta jer imam disk od 640 gigabajta pa zato...

Q6600 , EX38-DS4, OCZ DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice