Vista problem s čitanjem cd-ova

poruka: 4
|
čitano: 1.256
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nedavno sam kupio laptop MSI VR201X. Na njega sam instalirao Vistu Home Premium i sve super radi osim jednu sitnice. Naime kada ubacim bilo koji DVD ili CD javi mi se poruka pripremim disc za formatiranje (vidi sliku). Kada se radi npr. o BUG DVD-u nemogu ga pokrenuti sve dok ne pritisnem na format nakon čega mi windows javi da je disk "write protected" i onda normalno mogu ući i pregledavati dvd. ALI kada ubacim neki DVD koji sam ja pržio (na kojem ima svačega - pjesama, programa itd.) nemogu uopće ući. Kada uprem na format otvori mi se DVD al sve je prazno i piše da tu dovučem datoteke koje želim snimiti (a ne želim ništa snimiti, samo želim pristupiti tim datotekama što su već na dvd-u). Please help.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2008 1:18 (scorpion667).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pretpostavljam da je u pitanju probem sa AutoPlayom. Idi na Start/Default Programs/Change AutoPlay Settings i izaberi nešto drugo gde god da je izabrano "Burn files to disc using Windows" (valjda se može pojaviti samo pod Blank CD i Blank DVD, predlažem ti da ih staviš na "Take no action"). E sad, zašto ti Win za svaki disk po svemu sudeći prvo pomisli da je prazan, pojma nemam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Otiđi na Star>Control Panel>Autoplay i makni kvačicu pored "Use AutoPlay for all media and devices" i klikni na "Save"

Nakon što to napraviš kad budeš ubacivao CD ili DVD u računalo nemoj ga odmah otvarati. Strpi se desetak sekundi, pa ga tek onda pokreni.

Ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista problem s čitanjem cd-ova
klimama kaže...

Otiđi na Star>Control Panel>Autoplay i makni kvačicu pored "Use AutoPlay for all media and devices" i klikni na "Save"

Nakon što to napraviš kad budeš ubacivao CD ili DVD u računalo nemoj ga odmah otvarati. Strpi se desetak sekundi, pa ga tek onda pokreni.

Hvala ti puno klimama. Čini se da je ovo pomoglo. Hvala ti još jednom!
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice