instaliro ja xp mode i virtual pc an sedmicu i kaze nakakav problem sa virtualizacijom i tako svaki put
a dok sam to radio na xp-u sve je radilo
instaliro ja xp mode i virtual pc an sedmicu i kaze nakakav problem sa virtualizacijom i tako svaki put
a dok sam to radio na xp-u sve je radilo
sorry, crkao mi je mind reading module, tako da ne mogu vidjeti koju gresku ti javlja? Da li bi ti bilo tesko da nam napises koji problem ti javlja? :)
Podržava li tvoj procesor hardversku virtualizaciju?
Ako da, onda provjeri je li u BIOS-u omogućena virtualizacija.
proc podrzava u biosu je uključena virtulizacija
evo errora
-s ovom količinom korisnih informacija, teško je dati (polu)točan odgovor. MS kaže da ti virtualizacija nije podržana od hardwarea. Možda pogrešna verzija '7' (home?).
-Čitajući zrnca graha, soc u šalici i pileće kosti, zaključujem da je nešto od HW ili SW pogrešno.
Nema veze što ti je radio prije XP ili ne. Procesor koji imaš ne podržava AMD-V ili Intel-VT (virtualizacijske instrukcije u procesoru), što se naziva hardverska virtualizacija.
proc podrzava u biosu je uključena virtulizacija
evo errora
Jesi li siguran? AFAIK, samo Core2Duo i jači Intelovi CPU-ovi podržavaju VT. Dakle, Pentium-DC NE podržava VT.
Za AMD ne znam kako priča ide.
na listi je imam core 2 duo
Koji Core 2 Duo? Ne podržavaju svi VT-x!
ali moj core 2 duo je na onoj listi
Ajde napiši konfiguraciju (CPU i MBO) da eliminiramo eventualni hardverski problem.
gdje da to u winu 7 nađem
mbo:hp 30e9
cpu:Mobile Core 2 Duo T5500
Ne vidim zašto bi itko koristio taj virtualni XP u 7 kad može instalirati VMWARE player, ili ESXi ili slično i biti miran i ne zezat se s tim čudom u sedmici.
Na ovom liknu možeš vidjet da postoje četiri modela mobilnog Core 2 Duo T5500, ali samo jedan podržava VT-x:
http://processorfinder.intel.com/
Moguće je da nemaš podršku za virtualizaciju.