Veliki problem s Windowsima

poruka: 21
|
čitano: 3.426
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ovako čim uključim računalo i kada odaberam windows koji želim slika se samo zacrni kada odaberar "stariji" windows a pri odabiru "novog" windowsa sve radi normalno, ovaj "stari" windows se ne želi podignuti niti u safe modu.
Oba windowsa su Windows XP, molim vas za pomoć jer ovo je jako hitno
That's absurd. I love it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako su ti piratski windowsi može bit da su ti istekli

Prof. dr. sc. torrentologije
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Veliki problem s Windowsima
Brzi97 kaže...

ako su ti piratski windowsi može bit da su ti istekli

Nebi, pisalo bi mu "koristiš pirat, kupi original"

Vjerovatno ti je pokvaren bot sektor od tog windowsa, pokušaj ući u drugi windows i onda u tu particiju provjeri dali imaš NTLDR i NTDETECT.COM fajlove (prije toga odi u Folder Options i uključi Show Hidden files ukljuci, te isključi i Hide protected operating sistem files )

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
16 godina
neaktivan
evo provjerio sam i nema ih
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cleverman kaže...

Da li je taj scenario s tako instalirana 2 XP-a ikada radio? Da li su instalirani na razlicite particije?

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 8:08 (mfrankovic).
16 godina
neaktivan
Zašto imati 2 ista os-a na jednom računalu?
16 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
Cleverman kaže...

Da li je taj scenario s tako instalirana 2 XP-a ikada radio? Da li su instalirani na razlicite particije?

Da radila je i prije

crowap kaže...
Zašto imati 2 ista os-a na jednom računalu?

Zato jer kod kuće imam samo jedno računalo, a pošto mi sada ovaj stari windows neradi instalirao sam novi tako da mogu biti na internetu i pokušat riješit problem

17 godina
neaktivan
Cleverman kaže...

Zato jer kod kuće imam samo jedno računalo, a pošto mi sada ovaj stari windows neradi instalirao sam novi tako da mogu biti na internetu i pokušat riješit problem

Nije li lakše bilo napraviti Repair instalacije ili napraviti kompletnu reinstalaciju OS-a? Kako to da su oba OS-a prije radila a sada ne rade? Što se u međuvremenu dogodilo? Da li si pokušao pokrenuti Recovery konzolu s instalacijskog CD-a i komandama fixboot i fixmbr popraviti boot sektor i master boot tabelu?

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
16 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
Cleverman kaže...

Nije li lakše bilo napraviti Repair instalacije ili napraviti kompletnu reinstalaciju OS-a? Kako to da su oba OS-a prije radila a sada ne rade? Što se u međuvremenu dogodilo? Da li si pokušao pokrenuti Recovery konzolu s instalacijskog CD-a i komandama fixboot i fixmbr popraviti boot sektor i master boot tabelu?

Kompletnu reinstalaciju nemogu napraviti jer u tim Windowsima imam jako važne dokumente, Prije je sve radilo normalno, tek jedno jutro ujutro kada sam uključio komp počelo je tako, Pokušao sam napraviti Recoverey ali neradi još uvijek.

16 godina
neaktivan

Zaboravio sam reći da prije toga se komp stalno zaleđivao, ali napravio sam nekoliko provjera pa je prestalo, evo tema u kojoj piše šta sam sve provjeravao:

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/komp-se-stalno-zamrzuje/61710.aspx

Zadnje šta sam napravio u windowsima od tih provjera je to da sam defragmirao diskove

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 17:30 (Cleverman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skini ti lijepo hirens boot cd i digni sa njega xp live i povadi te dokumente na drugu particiju i sve to lijepo jovo nanovo.

:)
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Skini ti lijepo hirens boot cd i digni sa njega xp live i povadi te dokumente na drugu particiju i sve to lijepo jovo nanovo.

Jel može link za download hirens boot cd?

16 godina
neaktivan
Cleverman kaže...
logic kaže...

prvo pogledaj ovo, a onda ga skini ovdje.

16 godina

za to spašavanje ti je najlakše izvadit dotični hard, prebaciti jumper na "slave" i staviti u komp od frenda il slično...

http://www.youtube.com/user/zgd2006
16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
Cleverman kaže...
logic kaže...

prvo pogledaj ovo, a onda ga skini ovdje.

googlo sam ja ali mi neželi skinutin s te stranice

EDIT: evo uspio sam sry :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 19:12 (Cleverman).
17 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...

za to spašavanje ti je najlakše izvadit dotični hard, prebaciti jumper na "slave" i staviti u komp od frenda il slično...

Lakse nego bootati sa CD-a i iskopirati na drugu particiju ili externi disk? Otakd je to lakse. Moras rastaviti dva kompa, uznemiravati priajtelja i sl.

16 godina
logic kaže...
mrxa1 kaže...

Lakse nego bootati sa CD-a i iskopirati na drugu particiju ili externi disk? Otakd je to lakse. Moras rastaviti dva kompa, uznemiravati priajtelja i sl.

možda je to bootanje sa cd-a lakše ali ovo je svakako sigurnije i vjerovatno sigurnije jer manje iskusan korisnik će se samo izgubit na tom boot cdu (koji fala bogu ima brdo opcija) i napravit možda samo veće sranje.

meni osobno je hirens puno puta spasio dupe prilikom posla i odlično je poslužio.

a što se tiče frenda, ako je frend neće mu smetat. a iz osobnog iskustva znam da sve što tebaš je izvadit svoj hard (vrlo vjerovatno je kučište ionako raskopano) i odnjet kod frenda koji treba maknut bočnu stranu, prebacit jumper na slave i utaknut napajanje i ata/sata kabel.

nije neka mudrolija.

15 godina
mrxa1 kaže...
logic kaže...
mrxa1 kaže...

možda je to bootanje sa cd-a lakše ali ovo je svakako sigurnije i vjerovatno sigurnije jer manje iskusan korisnik će se samo izgubit na tom boot cdu (koji fala bogu ima brdo opcija) i napravit možda samo veće sranje.

meni osobno je hirens puno puta spasio dupe prilikom posla i odlično je poslužio.

a što se tiče frenda, ako je frend neće mu smetat. a iz osobnog iskustva znam da sve što tebaš je izvadit svoj hard (vrlo vjerovatno je kučište ionako raskopano) i odnjet kod frenda koji treba maknut bočnu stranu, prebacit jumper na slave i utaknut napajanje i ata/sata kabel.

nije neka mudrolija.

Opet sumljam da je to(u ovom slucaju za njega) jednostavnije nego bootati cd

Google IS your friend!!!
17 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...
logic kaže...
mrxa1 kaže...

nije neka mudrolija.

A mozes misliti koji haos nastaje kad svoj disk prikopca kod frenda a obojica maju po 5 particija ;)

A ne budu poslagane po redu ;)

Bootati sa cda je zajebancija a i more opcija neije problem kad mu je podijeljeno po svrsi i jedn aod opcija je backup. A i ne mora bootati sa cda jer to moze i iz winsa napraviti ubaci cd i autorun odradi ostalo, pojavi se menu i jedna od stavki je backup. Izabre unstopable copier i udri ;)

Meni se neda ni moj komp rasturiti a kamoli tudji ;)

16 godina
logic kaže...
A mozes misliti koji haos nastaje kad svoj disk prikopca kod frenda a obojica maju po 5 particija ;)

A ne budu poslagane po redu ;)

Bootati sa cda je zajebancija a i more opcija neije problem kad mu je podijeljeno po svrsi i jedn aod opcija je backup. A i ne mora bootati sa cda jer to moze i iz winsa napraviti ubaci cd i autorun odradi ostalo, pojavi se menu i jedna od stavki je backup. Izabre unstopable copier i udri ;)

Meni se neda ni moj komp rasturiti a kamoli tudji ;)

a jbg onda, valjda je do mene al meni je baš gušt to rastavljat hehe...jasno nisam lud da svaki dan prčkam po svom ali sam se kroz posao jednostavno naviko da se komp htio-ne htio tu i tamo mora rastvorit i raskopat.

ako čovjek zna, nek boota, ako ne zna, nek rastavi, pokuša pokopčat koja je njegova a koja frendova particija i imat će riješen problem ;)

15 godina
neaktivan

Ako ti rade ti "novi" windowsi, zar preko njega ne mozes pristupiti toj particiji na kojoj su ti bitni podaci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice