Trebam li upgrade na windows 10?

poruka: 22
|
čitano: 2.024
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Upravo sam nabavio i složio i7 6700k i 32Gb DDR4 memorije naravno s pripadajućom matičnom.

Međutim windows 7 se nekako čudno ponaša. Stalno mi izbacuje "program stopped working" od nekih instaliranih programa ili drivera od grafičke kartice. 

Neće mi učitati aero temu iako imam ultimate edition? 

Da li je potrebno da se maknem sa 7-ice i kupim Win10 ili? 

Interesantno je da ne mogu niti jednu igru pokrenuti. .... has stopped working

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 23:03 (TonyKTM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Trebam li upgrade na windows 10?

Stavi Windows 10 malo ces se trebati naviknuti ali ipak je noviji i bolji sustav. Mislim da je recimo Direct X 12 samo na win 10 podrzan

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 23:10 (CroVandal).
17 godina
Instaliraj ponovno windows, pa prvo drivere za chipset pa tek onda druge drivere, jer je ocito da si negdje shebo s instalacijom. A noguce i da ti je primary graphic integrirana a ne pcie, pogledaj malo u biosu postavke.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina

Rokni ti na tu konfu Windows XP

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Mislim da imaš premalo ram-a...:P

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nikad neću shvatiti prosječnog forumaša ovdje... Za mobitele je tragedija strašna ako ne dođe update na novu verziju OS-a nakon 2-3 godine, a na PC instalirate 7 godina star OS.

Može mi netko objasniti tu logiku?

Moj PC  
8 0 hvala 1
15 godina

Nije baš dobro poređenje sa mobinim OS-ovima jer su oni u suštini poluproizvodi zbog visoke dinamike izdavanja. Sa druge strane windows 7 je jedan visoko ispolirani i stabilan OS bez suvišnog bloatware-a i dovoljan je za 99% potreba prosječnog korisnika.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Nije baš dobro poređenje sa mobinim OS-ovima jer su oni u suštini poluproizvodi zbog visoke dinamike izdavanja. Sa druge strane windows 7 je jedan visoko ispolirani i stabilan OS bez suvišnog bloatware-a i dovoljan je za 99% potreba prosječnog korisnika.

Stoji ovo za poluproizvode, ali Win 10 je isto ispoliran, stabilan i u dosta detalja bolji od Win 7. Ne vidim ni jednu prednost instalacije Win 7 umjesto 10.

Ja se osjećam otprilike isto kad koristim Windows 7 kao da koristim Android KitKat. :D

17 godina
Ja ne vidim smisao mijenjanja os sve radi kako spada, drzim se one stare ne popravljaj ako nije pokvareno i vidi vraga sve funkcionira bez beda i dana danas na win7, imam i win8.1 na drugom sustavu sa start classic jer ono govno od menija je totalno sranje koje je namijenjeno tabletima i ekranima na dodir.Ajde navedi koja ti to poboljsanja vidis i osjetis na win 10 naprema starijim os? ili je to samo da moras imati najnoviji os?
17 godina
protjeran
Mirko935 kaže...
maks-rs kaže...

Stoji ovo za poluproizvode, ali Win 10 je isto ispoliran, stabilan i u dosta detalja bolji od Win 7. Ne vidim ni jednu prednost instalacije Win 7 umjesto 10.

Ja se osjećam otprilike isto kad koristim Windows 7 kao da koristim Android KitKat. :D

Znači uživaš u Win10 bloatweru kao što je predinstalirana Candy Crush Saga?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
Mirko935 kaže...

Ljudima se ne sviđaju telemetrija i druge "phone home" komponente (koje svaki čas neki update reaktivira, čak i ako isključiš ono što se može isključiti), ne sviđa im se što nemaju kontrolu nad updateima, zatim podvojenost kontrola (deo u starom Control Panelu, deo moderan), nekima se i dalje ne dopada UI, mada mislim da je to najmanja stavka... A kad sve te stvari koje se ljudima ne dopadaju izbaciš, ostane ti Windows 7 (ne baš, ali skoro pa da i jeste tako, pogotovo sa strane onoga što je vidljivo korisniku).

Uzgred, kolegin Galaxy Note II i dalje savršeno funkcioniše, uprkos tome što je ostao na KitKatu, a nema šta ne radi preko njega. Doduše, rešio je da nabavi nešto novo, samo što je hteo Note 7, pa sad nema pojma šta će.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ja ne vidim smisao mijenjanja os sve radi kako spada, drzim se one stare ne popravljaj ako nije pokvareno i vidi vraga sve funkcionira bez beda i dana danas na win7, imam i win8.1 na drugom sustavu sa start classic jer ono govno od menija je totalno sranje koje je namijenjeno tabletima i ekranima na dodir.Ajde navedi koja ti to poboljsanja vidis i osjetis na win 10 naprema starijim os? ili je to samo da moras imati najnoviji os?

S ovim za start meni u Win 8 se slažem, naravno, zato sam imao onaj Classic Shell ili kako se zove.

U Win 10 mi je bolji Explorer, kopiranje itd. (puno manje potrebe imam za paljenjem Total Commandera otkad sam na 10), super mi dođe recimo mogućnost da u searchu start menija direktno imaš sasvim sposoban kalkulator (ovo na slici, samo stisnem Win key i imam kalkulator odmah, bez da moram paliti ikakav app i kasnije ga gasiti...) i slične sitnice. Ništa posebno bitno, ali vrlo ubrzava neke radnje. Prebacivanje s jednog ekrana na dva (A/V receiver i TV su mi spojeni na HDMI) je daleko pouzdanije i imam nula problema s tim, za razliku od kad sam bio na 7. A s obzirom na to da ništa nije bolje na Windows 7, i te sitnice su dovoljne da koristim ovaj OS.

Apsolutno nemam potrebu za najnovijim OS-om, pa do prije 2 mjeseca sam koristio KitKat mobitel. Koristio bih ga i puno duže da nije umro. Ali kad imam opciju besplatno koristiti bolji OS (to što je noviji nije bitno), zašto ne?

Prince-Artas kaže...

Znači uživaš u Win10 bloatweru kao što je predinstalirana Candy Crush Saga?

Meni nije došao Candy Crush, ako se dobro sjećam. No igrao sam ga u to vrijeme tako da sam ga ionako instalirao sam. :D Ništa od navodnog bloatwarea se ne pokreće samo, ne smara itd. pa mi je svejedno. Većina predinstaliranih aplikacija na Windows 10 je dosta kvalitetna (Groove Music, Maps, Mail, Calendar...) iako još uvijek većinu vremena koristim alternative koje sam i koristio zadnjih 10-15 godina.

Ivan(4) kaže...

Ljudima se ne sviđaju telemetrija i druge "phone home" komponente (koje svaki čas neki update reaktivira, čak i ako isključiš ono što se može isključiti), ne sviđa im se što nemaju kontrolu nad updateima, zatim podvojenost kontrola (deo u starom Control Panelu, deo moderan), nekima se i dalje ne dopada UI, mada mislim da je to najmanja stavka... A kad sve te stvari koje se ljudima ne dopadaju izbaciš, ostane ti Windows 7 (ne baš, ali skoro pa da i jeste tako, pogotovo sa strane onoga što je vidljivo korisniku).

Uzgred, kolegin Galaxy Note II i dalje savršeno funkcioniše, uprkos tome što je ostao na KitKatu, a nema šta ne radi preko njega. Doduše, rešio je da nabavi nešto novo, samo što je hteo Note 7, pa sad nema pojma šta će.

Ta priča s telemetrijom mi je isto nategnuta. Ako bilo kojem developeru pomaže to da njegova aplikacija/OS povremeno skuplja neke podatke (a da oni nisu nešto privatno) i na temelju toga lakše poboljšaju svoj proizvod koji ću opet ja koristiti, šta mi tu ima smetati?

Taj dio s Control Panelom jest mrvicu iritantan na prvu, ali to više opterećuje one koji više dr*aju bezveze po nekakvom informatičkom sustavu nego što ga koriste. U stvarnom svijetu čovjek jednom podesi sustav (bio kompjuter, bio mobitel ili šta drugo) i kasnije ni ne ulazi u Control Panel niti bilo kakve druge settingse mjesecima. Tako da mi je svejedno i da moram svakih pola godine kroz nekakav terminal mijenjati neku postavku koja me muči.

Naravno da KitKat funkcionira, to i ja kažem. Ne dira mene uopće starost OS-a, pa ni kompjutera. Pogledajte pod Moj PC pa ćete vidjeti koliko je stara ova kanta, ali perfektno služi tako da nemam potrebu išta mijenjati.

OS-ove sam isto stavljao tako da sam napravio backup svega za slučaj da će biti potrebe vraćati se i onda upgrade na noviji, ali nakon par dana u novom sustavu shvatio da radi sve dobro ili bolje i da ima nekih sitnih prednosti pa šta bih se vraćao na staro.

EDIT: vezano za KitKat, vjerojatno zvučim kontradiktorno, ali unatoč tome što sam ga donedavno koristio bez problema i koristio bih ga i dalje da nisam uzeo novi telefon, da imam opciju na njega staviti bilo koju verziju Androida, naravno da bih stavio najbolju (što je ujedno i najnovija). Ista priča i s Windowsom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2016 14:53 (Mirko935).
15 godina

Ma nema ovdje crno-bijelih odgovora , sve je stvar ličnih afiniteta. Činjenica je jedino da sa novim OS-om dobrovoljno pristaješ biti beta-tester pa ko voli nek izvoli.

Što se tiče pokretača teme , problem je loša instalacija sedmice a ne sedmica kao OS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Ma nema ovdje crno-bijelih odgovora , sve je stvar ličnih afiniteta. Činjenica je jedino da sa novim OS-om dobrovoljno pristaješ biti beta-tester pa ko voli nek izvoli.

Što se tiče pokretača teme , problem je loša instalacija sedmice a ne sedmica kao OS.

Ma naravno, nisam ja ni mislio ništa loše, samo brbljamo... Slobodno vi koristite što god da vam paše. Svačije iskustvo je drukčije. Ja sam recimo instalirao Vistu kad je izašao prvi RTM (isto išao prvo vidjeti valja li čemu, napravio dual boot) i skužio da u mjesec dana nisam imao apsolutno nikakvih problema pa sam i ostao na njoj. A na XP-u sam imao svakodnevno BSOD-ove i hiljade problema.

Još otada uvijek stavljam najnovije Windowse unutar mjesec dana od kad izađu tako isto za test kad nađem vremena i uvijek mi sve dobro funkcionira pa se ni ne vraćam kasnije.

17 godina
neaktivan

Molim ekipu da ne trolla i da se suzdrži nepotrebnih komentara. Moja je stvar ako mi se sviđa Windows 7, ali očito je zastario tako da sam bio prisiljen skočiti na noviji. Situacija je bila ozbiljna. Jer mi PC treba za posao, ali i za fakultet. 

Oglavnom instaliran je Windows 8.1 i sad sve radi kako treba.

Hvala onima koji su mi pomogli. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TonyKTM kaže...

Molim ekipu da ne trolla i da se suzdrži nepotrebnih komentara. Moja je stvar ako mi se sviđa Windows 7, ali očito je zastario tako da sam bio prisiljen skočiti na noviji. Situacija je bila ozbiljna. Jer mi PC treba za posao, ali i za fakultet. 

Oglavnom instaliran je Windows 8.1 i sad sve radi kako treba.

Hvala onima koji su mi pomogli. 

Jeste u današnje vrijeme svi whiny... Nitko ne trolla, iz mojih i iz postova nekih drugih forumaša si mogao iščitati da mislimo da možeš preći na Windows 10 i vjerojatno nećeš imati nikakvih problema, samo me usput zanimalo zašto netko ne bi htio prijeći na noviji i bolji sustav. Čak nema ni nekog navikavanja, sve je to isti vrag, samo drugačiji dizajn prozora i razne sitnice. A to je i bilo tvoje pitanje, nije li?

PC ti treba za posao, ali i za fakultet... A šta misliš da je Windows 10 napisan samo za igrice? 99,9 % aplikacija radi identično na Windows 7, 8(.1) i 10. Uostalom, ti si u prvom postu rekao da ne možeš "ni jednu igru pokrenuti", nitko drugi nije spominjao igre, posao ni fakultet.

16 godina

- uspoređujući w8-81-10, nema ni jednog razloga izbjegavati w10 (čisto zbog interesa MSa, preporučljivije).

- OS je stvar izbora (kad izbor postoji), zapravo potreba-korištenja, supprota (i kompatibilnosti + postvake svega kao BIOS, OS, apps).

- svaki OS radi (savršeno). Kad postoji realni razlog za neki konkretan ili samo želja kao za w7, ok, može.. no ultimatedišni su ugl yogurtasti i tu priča završava (snađi se). Sve je soft, sve je isto, no nije isto kako je PC podešen, nije isto imaš li čisti (od malwarea..) install itd. Ako imaš 'želju', skini s MSove str željeni OS, sve je klik-next, probaj.. možda se iznenadiš. (uz podešavanje BIOSa sukladno requirementsima OSeva koje planiraš korsititi).

- OS je sporedan, koristiš aplikacije. To ti treba biti primarni kriterij. Osim alternative kao linux realan izbor je w7-w10 + bitovi po potrebi u ovom slučaju x64.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina

10-tka. Super je, radi ko metak, ne vidim zašto ne bi prešao na nju.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ne radi svaki os savrseno, neznam otkud ti to, pogotovo ta smotana desetka gdje ona sama radi update kad njoj odgovara pa ti lagano u pola posla komp restarta, normalno na nekim verzijama win10 mozes to odgoditi ili iskljuciti na odredeno vrijeme da te ne hebe u pol posla, ali opet ona kasnije napravi update, pa automatski napravi ibupdate drivera pa i to moras iskljucivat, win7, win8.1 su tu puno bolji i kao korisniku ti daju vise kontrole dok te win10 tretira kao ovcu i radi svoj update kako to njemu odgovara
14 godina
TonyKTM kaže...

Upravo sam nabavio i složio i7 6700k i 32Gb DDR4 memorije naravno s pripadajućom matičnom.

Međutim windows 7 se nekako čudno ponaša. Stalno mi izbacuje "program stopped working" od nekih instaliranih programa ili drivera od grafičke kartice. 

Neće mi učitati aero temu iako imam ultimate edition? 

Da li je potrebno da se maknem sa 7-ice i kupim Win10 ili? 

Interesantno je da ne mogu niti jednu igru pokrenuti. .... has stopped working

Hvala unaprijed

Slab procesor i premalo RAM-a!

17 godina
neaktivan

Ne fali njemu ništa, samo se hvali hardverom ;) A ta 32 GB RAM-a i 64 jezgre će iskoristiti tek kad se napišu takve aplikacije :) Znači za 'trista' godina

Netko je usporedio 7-icu za mobilnim OS-ovima, ali jednu stvar zaboravlja. Sedmica je podržana do mislim 2020-e, KitKat nije već nekoliko godina ;)

But how do it know

3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice