System idle process

poruka: 7
|
čitano: 5.365
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
System idle process
pitanje

Problem je sljedeći. Imam MaxADSL koji je spojem preko ADSL modema (ne rutera) i kad se želim spojit na internet idem na start/connect to/MaxADSL.

Svaki put kad kliknem na connect komp mi se totalno uspori i blokira na 5-6 minuta i nakon toga sve radi ok. Otvorio sam task manager i vidim da mi je system idle process na 99 u tih 5-6 minuta. Ako se ne spajam na internet sve radi ok. Imam NOD 32 Smart Security i Malwarebytes, proskenirao sam sve i nema nikakve gamadi na kompu.

Ima neko nekakvu ideju prije nego pribjegnem formatiranju diska?

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: System idle process

Ako je sve u redu s računalom, najvjerojatnije su u pitanju update-ovi Windowsa i ostalog softwera koji se automatski pokrenu kod otvaranja veze na internet.

Ukoliko je moguće, probaj prebaciti modem u router mod pa budeš vidjel da li se isto ponaša poslije uspostave konekcije.

Lenovo T400 - C2D P8600 2,4 GHz 2x2 GB DDR3 1066MHz ATI Radeon HD 3470 OCZ Vertex 120GB + Hitachi 250GB Vista Ultimate64 SP1
17 godina
System idle process
autorov komentar

Pokušat ću pronać ima li koji program namješten automatski update, windows update je isključen

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako koristis Vistu mozda je negi sidebar gadget Vreme na primjer

Drugo je da uneses rucno DNS i IP adrese. Javi se u T-Com pa pitaj kako i sta da uneses

http://www.youtube.com/watch?v=gBWPf1BWtkw
17 godina
neaktivan
System idle process

System idle process ti označava slobodno procesorsko vrijeme (daklem, kada ti proc minimalno radi System idle ti je na 99%), to je u potpunosti normalno.

Problem kojeg imaš s modemom bi se mogao riješiti novijim driverima za taj uređaj.

I find your lack of faith disturbing!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
System idle process
autorov komentar

U tome i jest problem, procesor bi trebao biti opterećen minimalno ali se sve uspori kao da je zazuzet do kraja.

Dosad nije bilo problema, ne znam u čemu je stvar.

Windowsi su XP SP3

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Adoon kaže...

U tome i jest problem, procesor bi trebao biti opterećen minimalno ali se sve uspori kao da je zazuzet do kraja.

Dosad nije bilo problema, ne znam u čemu je stvar.

Windowsi su XP SP3

Ipak unesi vrijednosti za DNS i IP u LAN properties. Javi se kod ISP-a da t kazu koje i kako
http://www.youtube.com/watch?v=gBWPf1BWtkw
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice