Snimanje XP na HP na kojem je snimljena Win 7

poruka: 9
|
čitano: 4.061
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav.

Imam jedan problem.

Imam HP laptop na kojem je snimljen Widnows 7. Trebam sada da snimim i XP jer mi treba radi nekih programa, znaci trebaju mi oba sistema kako se ono kaze Dual Boot.

Medjutim kada pokrenem da bootuje sa cd-a od XP prije nego se pokaze ono license information i sl. izbaci mi gresku:

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:

Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers. Check your hard drive to make sure it
is properly configured and terminated.
Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer

Technical Information:

*** STOP: 0X0000007B (0XF78D2524, 0XC0000034, 0X00000000, 0X00000000)

Hard disk mi je Samsung HM320JI ATA. Na biosu je snimljen Factory installed OS Vista.

Mozete li mi pomoci oko ovoga? Sta treba da radim?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Snimanje XP na HP na kojem je snimljena Win 7

-driveri za chipset su potrebni da bi XP mogao instalirati na SATA HDD.

-podstoji dobra šansa da ćeš zbrljaviti sve. Većinu potrebnih stvari možeš riješiti virtualnom mašinom.

Za Win-Seven/Vista skini s MSovih stranica XP-mod. Ili koristi software kao Vbox...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Pa zato sam i dosao ovdje da ne zabrljam. Mozes li mi malo bolje objasniti sta da radim, nisam niakada koristio virtualnu masinu.

16 godina

Ne vjerujem da ćeš uspjeti postići dual boot ako ti je na C particiji Vista ili Sedmica. Trebao bi formatirati,na prvu particiju instalirati Xp a na drugu Vistu ili Sedmicu.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa uradio bih ja to, ali nece da mi pokrene cd sa xp sistemom. Kao sto sam reko prije nego li krene instalacija izbaci mi gresku.

16 godina

- XP mod je za korištenje jednak kao običan program.. instaliraš i to je to. Prednost je što možeš u njega instalirati program i koristiti ga 'iz sedmice' (zapravo to samo tako izgleda) jer je integrirano u OS.

-VMovi nisu za igre (zbog VGA, može za starije, slično emulatoru) i može biti problema s vanjskim uređajima. Ovisi što trebaš tj koji program misliš korstit na XPu. Neke stvari moraš napraviti u VMu jer XPmod nema nikakvih naprednih opcija. Tad ovisno o konkretnim potrebama koristiš Vbox, VMware, VPC ... svaki ima mane i prednosti. Svi su dovoljno jednostavni za korištenje (kao i svaki drugi program). Jedini kriterij de dovoljno resursa (modreni CPU i par GB RAMa).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 0:47 (ihush).
16 godina

Kao što je kolega rekao,trebaju ti Sata driveri da ti xp prepozna HDD. Dakle,pri učitavanju drivera u jednom momentu ti se nudi da pritisneš F6 kako bi učitao Sata drivere. To se obično učitavalo sa floppy diska,ali kako se tu radi o prijenosniku trebao bi ih učitati s flash memorije. Ako netko zna neka napiše kako jer ja sam do sada to radio samo na desktop konfiguracijama. To ti je tako kad petljaš s predpotopnim windowsima...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Lijepo si otvoris bios i malo proprckas po njemu i prebacis disk mode sa sata na ahci. Ubaci xp i digni ga kako je kolega rekao. problem sa driverima neces osjetiti  a ako ti se greska ponovi onda je problem u cdu. kada zavrsis instalaciju opet loadaj bios i vrati mod na sata

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2011 10:10 (BohemianArtist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Momci hvala vam. Instalirao sam XP mode i program mi radi odlicno. Ono sa biosom nisam uspio, nema nigdje opcije da promijenim sata na ahci.

Cujemo se opet.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice