Slanje SMS-a iz Windows 10

poruka: 2
|
čitano: 1.204
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

imam ultrabook s ugrađenim modemom i utorom za SIM. Nisam ga jako dugo koristio, stavio sam sad novi prepaid SIM i sve normalno radi ali sam primijetio da više ne mogu slati SMS iz Win10 standardnog utilitya "Poruke". Čini mi se da je to nekad normalno radilo i izgleda da je s nekim updateom ta funkcija onemogućena valjda kako bi ljudi kupovali skype kredite. No meni je ovako SIM polovično upotrebljiv. Ispada da bih trebao vaditi SIM i stavljati ga u neki telefon svaki put kad želim aktivirati opciju, provjeriti status ili nadoplatiti kredite. 

aplikacija "poruke" mi pokazuje messagebox: "Ta aplikacija prikazuje samo SMS-ove vašeg mobilnog operatera u vezi s podatkovnom tarifom i to samo na uređajima koji podržavaju mobilne podatke pri velikim brzinama (LTE). Može prikazati i poruke koje ste poslali ili primili iz aplikacije kao što je skype putem razmjene SMS-ova. Ne može slati SMS."

Ja vidim poruku dobrodošlice od operatera, ali nemam uopće mogućnosti za slanje SMS-a.

Postoji li neka aplikacija ili trik za slanje SMS-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

hah, našao rješenje, nije baš super elegantno jer sad primam dvostruke notifikacije o primljenim porukama, ali radi.
Ako još nekome zatreba radi se o ovom programčiću: Mobile Broadband SMS Toolkit

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice