pokvario mi se komp steko je i ostale stvari pa mi je prijatelj obrisao windows, a na kompu je bila sifra al se pokidala i ja sam instalirao windows sa drugom sifrom. pojavio mi se ask for genuine il tako nesto ja sam ga makno sa nekim programom sa interneta.pa me zanima dal mogu imat kakvih problema ? (ako je tema ilegalna oprostite i obrisite ju).
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda. Za početak, jesu li ti Windowsi legalno kupljeni?
pokvario mi se komp steko je i ostale stvari pa mi je prijatelj obrisao windows, a na kompu je bila sifra al se pokidala i ja sam instalirao windows sa drugom sifrom. pojavio mi se ask for genuine il tako nesto ja sam ga makno sa nekim programom sa interneta.pa me zanima dal mogu imat kakvih problema ? (ako je tema ilegalna oprostite i obrisite ju).
Samo ugasi Automatic Updates i sve će bit ok...
Možda. Za početak, jesu li ti Windowsi legalno kupljeni?
Očito nisu..=)
pa naravno da jesu imam papire i upute za instalaciju
Najbolje bi bilo da nađeš originalni key koji je došao sa CD-om i opet reinstaliraš Windowse. Sad kad si stavio drugi key, Windowsi misle da su piratski, a ustvari nisu. Windows Genuine Advantage Tool (WGA) se naselio na komp preko Automatic Updatesa i sada će te stalno gnjaviti. Program koji miče WGA bio vrlo lako mogao sadržavati virus.
Ako ne uspiješ naći ključ, proskeniraj komp da budeš siguran.
Nisi napisao je li taj drugi key koji si upisao prilikom instalacije originala ili ne? Ako je originala, naravno, problema nikakvih ne bi trebao imati. Jos nesto, ako je key originalan onda slobodno pustis WGA da ti provjeri Windowse, jer kad su original WGA ti nece stvarati probleme, provjerit ce, vidjet ce da je original i to je to.
E sad, ako je piratska verzija onda WGA stvara probleme. Sad ne znam kako je kod tebe bilo - je li ti WGA radio probleme pa si ga maknuo ili cim si ga vidio odmah si ga maknuo?
ok al kako mogu naci kljuc kad mi je naljepnica na kompu unistena ima li neki drugi nacin??
sta da obrisem??
sta da obrisem??
Ma ne tebi, ja se zae*o pa molim moderatore da obrišu post...
e a znate mozda di da kupim nowi windows xp professional i kolko bi kosto al da je original
ok al kako mogu naci kljuc kad mi je naljepnica na kompu unistena ima li neki drugi nacin??
Postoje razni programi s kojima mozes vidjeti svoj key, no mozes ga vidjeti bez da instaliras ijedan.
Odes na START -> RUN, upišeš REGEDIT, pritisneš ENTER.
Onda ideš ovako:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion
Kad dođeš do toga imat ćeš na desnoj strani ProductID i pored njega će ti pisati key.
e a znate mozda di da kupim nowi windows xp professional i kolko bi kosto al da je original
Primjerice ADM.
1219,88 kn
Postoje razni programi s kojima mozes vidjeti svoj key, no mozes ga vidjeti bez da instaliras ijedan.
Odes na START -> RUN, upišeš REGEDIT, pritisneš ENTER.
Onda ideš ovako:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion
Kad dođeš do toga imat ćeš na desnoj strani ProductID i pored njega će ti pisati key.
Pretpostavljam da će tako vidjet trenutni key..a trenutni key mu nije original...tako da mu to neće pomoć...
Ako već kupuješ Windowse, bolje kupi 7. (ne 7 komada nego Windows 7 )
Možeš ga kupiti u nekoj IT trgovini ili naručiti od MS-a.
Ako već kupuješ Windowse, bolje kupi 7. (ne 7 komada nego Windows 7 )
Možeš ga kupiti u nekoj IT trgovini ili naručiti od MS-a.
Ajmo reć....
e ljudi hvala vam jako puno nasao sam cd za instalaciju i sutra cu nac sifru sjecam se da sam ju prepisao na jedan papir a sutra cu ga potrazit i instalirat na novo windows jos jednom hvala puno.