Problem

poruka: 15
|
čitano: 2.818
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem

pokvario mi se komp steko je i ostale stvari pa mi je prijatelj obrisao windows, a na kompu je bila sifra al se pokidala i ja sam instalirao windows sa drugom sifrom. pojavio mi se ask for genuine il tako nesto ja sam ga makno sa nekim programom sa interneta.pa me zanima dal mogu imat kakvih problema ?  (ako je tema ilegalna oprostite i obrisite ju).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem

Možda. Za početak, jesu li ti Windowsi legalno kupljeni?

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
16 godina
dodo9 kaže...

pokvario mi se komp steko je i ostale stvari pa mi je prijatelj obrisao windows, a na kompu je bila sifra al se pokidala i ja sam instalirao windows sa drugom sifrom. pojavio mi se ask for genuine il tako nesto ja sam ga makno sa nekim programom sa interneta.pa me zanima dal mogu imat kakvih problema ?  (ako je tema ilegalna oprostite i obrisite ju).

Samo ugasi Automatic Updates i sve će bit ok...

andy0101 kaže...

Možda. Za početak, jesu li ti Windowsi legalno kupljeni?

Očito nisu..=)

16 godina
neaktivan
Problem

pa naravno da jesu imam papire i upute za instalaciju

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najbolje bi bilo da nađeš originalni key koji je došao sa CD-om i opet reinstaliraš Windowse. Sad kad si stavio drugi key, Windowsi misle da su piratski, a ustvari nisu. Windows Genuine Advantage Tool (WGA) se naselio na komp preko Automatic Updatesa i sada će te stalno gnjaviti. Program koji miče WGA bio vrlo lako mogao sadržavati virus.

Ako ne uspiješ naći ključ, proskeniraj komp da budeš siguran.

17 godina
neaktivan
Problem

Nisi napisao je li taj drugi key koji si upisao prilikom instalacije originala ili ne? Ako je originala, naravno, problema nikakvih ne bi trebao imati. Jos nesto, ako je key originalan onda slobodno pustis WGA da ti provjeri Windowse, jer kad su original WGA ti nece stvarati probleme, provjerit ce, vidjet ce da je original i to je to.

E sad, ako je piratska verzija onda WGA stvara probleme. Sad ne znam kako je kod tebe bilo - je li ti WGA radio probleme pa si ga maknuo ili cim si ga vidio odmah si ga maknuo?

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem

ok al kako mogu naci kljuc kad mi je naljepnica na kompu unistena ima li neki drugi nacin??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem

sta da obrisem??

0 0 hvala 0
16 godina
dodo9 kaže...

sta da obrisem??

Ma ne tebi, ja se zae*o pa molim moderatore da obrišu post...Namigiva

16 godina
neaktivan
Problem

e a znate mozda di da kupim nowi windows xp professional i kolko bi kosto al da je original

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dodo9 kaže...

ok al kako mogu naci kljuc kad mi je naljepnica na kompu unistena ima li neki drugi nacin??

Postoje razni programi s kojima mozes vidjeti svoj key, no mozes ga vidjeti bez da instaliras ijedan.

Odes na START -> RUN, upišeš REGEDIT, pritisneš ENTER.

Onda ideš ovako:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion

Kad dođeš do toga imat ćeš na desnoj strani ProductID i pored njega će ti pisati key.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
16 godina
dodo9 kaže...

e a znate mozda di da kupim nowi windows xp professional i kolko bi kosto al da je original

Primjerice ADM.

1219,88 kn

Prison Breaker kaže...
dodo9 kaže...

Postoje razni programi s kojima mozes vidjeti svoj key, no mozes ga vidjeti bez da instaliras ijedan.

Odes na START -> RUN, upišeš REGEDIT, pritisneš ENTER.

Onda ideš ovako:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion

Kad dođeš do toga imat ćeš na desnoj strani ProductID i pored njega će ti pisati key.

Pretpostavljam da će tako vidjet trenutni key..a trenutni key mu nije original...tako da mu to neće pomoć...

16 godina
neaktivan
dodo9 kaže...

Ako već kupuješ Windowse, bolje kupi 7. (ne 7 komada nego Windows 7 Belji se)

Možeš ga kupiti u nekoj IT trgovini ili naručiti od MS-a.

16 godina
andy0101 kaže...
dodo9 kaže...

Ako već kupuješ Windowse, bolje kupi 7. (ne 7 komada nego Windows 7 Belji se)

Možeš ga kupiti u nekoj IT trgovini ili naručiti od MS-a.

Ajmo reć....Belji se

16 godina
neaktivan
Problem

e ljudi hvala vam jako puno nasao sam cd za instalaciju i sutra cu nac sifru sjecam se da sam ju prepisao na jedan papir a sutra cu ga potrazit i instalirat na novo windows jos jednom hvala puno. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice