Problem s XP-om

poruka: 22
|
čitano: 5.110
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s XP-om
pitanje

Imam jedan problem s Windows XP-om. Užasno su spori, treba im nekih 20 minuta da se podignu, uglavnom, spremni za formatiranje. Uz XP, na drugoj particiji imam Vistu i preko nje sam mislio formatirati particiju s XP-om. Sad, sve bi to bilo lijepo da me ne zaje.... formatiranje. Naime kad stisnem formatiranje particije D: na kojem su XP javlja mi informaciju: "Windows was unable to complete the format". Zna li ko kako da formatiram XP?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s XP-om

Iskoristi npr. Ultimate Boot Cd - i iz njega formatiraj. Ili prilikom reinstalacije XP, odaberi na koju particiju ces ih stavit i onda unatoc upozorenjima trazis format te particije.

17 godina
neaktivan
Problem s XP-om

hay to sto ti covek kaze uzmes cd od windowsa stavis unutra i restartas

pojavit ce ti se opcija boot from cd klikni bilo sta i onda ce ti krenuti pa postavljas windows

ps nemoj se zeznut pa odabrat neku drugu particiju umjesto D-a

prvo ce ti rec dali zelis formatirat to napravi i 2 stavis windowse kraj

--usput jesi li probo skenirat vec postojece windowse sa svim živim anti spywerima, virusnim i rgristry skenerima mozda pomogne + mozes i bez da ih rusis jednostavno repeirat

mozda pomogne a programi ce ti ostat netaknuti nadam se da sam ti malo bolje pomogo pozdrafBogataš

zelim raditi na kompjuterima a neznam dali bi znao dovoljno hahaahha

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Formatiranje xp particije znači da nečeš moč boot-at vistu jer ceš izbrisat boot loader koji je sigurno na particiji xp-a. Zato vista i ne dozvoljava format te particije. Ako si to več napravija rješenje je u boot repairu sa vistinog dvd-a.

17 godina
neaktivan
Problem s XP-om
autorov komentar

To mi se počelo događati nakon šta sam silovao komp s "nasilnim gašenjem". Probati ću to s formatiranjem prilikom instalacije, al ima jedna zanimljiva stvarčica u vezi particija... Naime u Visti su mi XP windowsi na D particiji, a u XP-u na C... te particije su jednakih veličina. Koju da onda particiju odaberem tijekom reinstalacije XP-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s XP-om

Iman i ja problem sa xpom. Iman ilegalni program i kad mi se kompjuter upali trazi da uzmem orginalni i pali mi se ona plava zvjezdica. Na drugim forumima nisan pronasao nesto detaljno o tome samo da triban upisat neki kod a ja neznan koji je to kod i di ga mogu nac. Pa ako znate kako to rjesit pomozite.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2008 20:09 (G-UNIT).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Problem s XP-om
Snimi ponovno Windows na tu particiju i pri snimanju će ti ponuditi da obrišeš staru! A u novom BUGu vidi program nLitle i s njim sreži XP da ti bude brži! A kad ugodiš sustav do kraja, onda napravi sliku sustava za buduće instalacije s programom Acronis True Image!

0 0 hvala 0
17 godina
G-UNIT kaže...

Iman i ja problem sa xpom. Iman ilegalni program i kad mi se kompjuter upali trazi da uzmem orginalni i pali mi se ona plava zvjezdica. Na drugim forumima nisan pronasao nesto detaljno o tome samo da triban upisat neki kod a ja neznan koji je to kod i di ga mogu nac. Pa ako znate kako to rjesit pomozite.

Možda si za ovo trebao otvorit novu temu, ali evo ti linka: http://removewga.download11.com/. Skini i pokreni program i problem će nestati. To si sa updateom pokupio Windows Genueine Advantage Notifications tool. Probaj drugi put kad ti digne updateove ne dopustit njihovu automatsku instalaciju nego ti izaberi koje ćeš instalirati (jer će ti opet uvalit WGA). Maknut ćeš kvačicu sa Windows Genueine Advantage Notifications nakon čega će te pitati želiš li da te više obaviještava o ovom updateu, a ti ćeš odabrat - ne - i stvar trajno rješena.

Kad vidiš nekoga da se odmara, pomozi mu!
17 godina
neaktivan
Insomnija kaže...
Snimi ponovno Windows na tu particiju i pri snimanju će ti ponuditi da obrišeš staru! A u novom BUGu vidi program nLitle i s njim sreži XP da ti bude brži! A kad ugodiš sustav do kraja, onda napravi sliku sustava za buduće instalacije s programom Acronis True Image!
  Slazem se najjednostavnije  & najsigurnije...
Cool 
17 godina
neaktivan
Neverminder kaže...
G-UNIT kaže...

Možda si za ovo trebao otvorit novu temu, ali evo ti linka: http://removewga.download11.com/. Skini i pokreni program i problem će nestati. To si sa updateom pokupio Windows Genueine Advantage Notifications tool. Probaj drugi put kad ti digne updateove ne dopustit njihovu automatsku instalaciju nego ti izaberi koje ćeš instalirati (jer će ti opet uvalit WGA). Maknut ćeš kvačicu sa Windows Genueine Advantage Notifications nakon čega će te pitati želiš li da te više obaviještava o ovom updateu, a ti ćeš odabrat - ne - i stvar trajno rješena.

Uspio sam. Hvala!!!
17 godina

Vrlo je lako moguće da se windowsi xp sporo dužu iz r razloga što imap instalirane i vindowse vistu jer ipak vizta zahtjeva jače komponente. pokušaj obrisati vistu pa vidi kako če se xp ponašati

takošer  jedan  razlog  zboj  kojega  se  sustav  sporo  diše  je  taj  da  ima  jako  puno  programa  koji  se  pokreču  za  windowsima  iskljući  sve

programe  koji  ti  nisu  potrebni  ostavi  samo  anti  virus  i  anti  spam  programe  da  se  start-upaju    druge  iskljući  i  pokreći  ih  samo  kad  su  ti

potrebni

17 godina
neaktivan
Problem s XP-om
autorov komentar

Nije problem u Visti jer sam nju instalirao zbog toga što je XP ubojito spor... I to nije da se dižu nekih 2 minute, nego oko 15 min. Prve ikone se pojave za nekih 3-4 minute i mogu micati mišom, ali je sve zblokano.

Prije što je XP postao drastično spor, često sam ga gasio preko tipke za paljenje. I to ne da ju stisnem pa da se on sam zgasi, nego sam ju baš držao dugo vremena, tak da sam ga JA ugasio. Mislim da je zbog toga.

volim jesti metkeeee!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako nemas nes vazno na kompu srusi sustav i ako nemas neki jak komp digni xp sp2 zato sto ti je on najbolji. ako imas nes vazno sprzi ili stavi na stick. ako neznas sam bolje zovi nekog da ti pomogne oko rusenja sustava

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 18:41 (madmaxcro).
16 godina
Problem s XP-om

Neznam jesam li posavio pitanje u dobroj temi al dobro

Zanima me postupak instaliranja XP-a trebam za to neko znanje ili treba samo ubacit cd upisat key i sam se installa ?

OCZ power supply 500W Intel Core 2 Quad Q6700 MB Gigabyte EP45 HDD Seagate 320 GB GF GTX 260 Kingmax MARS 1066MHz 2048Mb /x2 DVD+RW/-RW Pioneer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tony THE Noob kaže...

Neznam jesam li posavio pitanje u dobroj temi al dobro

Zanima me postupak instaliranja XP-a trebam za to neko znanje ili treba samo ubacit cd upisat key i sam se installa ?

evo ti link pa malo pročitaj, bude ti jasnije...

ASUS G71G-A1 Intel Core 2 Duo T9400 (2.53GHz) Processor, 17" WUXGA (1920x1200) Display, 6GB DDR2 Memory, 500GB (2 x 250GB 7200RPM) Hard Drive, DVD Super Multi, NVIDIA GeForce 9800M GS 512MB DDR3
16 godina
neaktivan
Problem s XP-om

Posjedujem p4, 2.4GHz, 1Gb rama.

kompjuter mi u zadnje vrijeme skroz sporo radi. uglavnom, kad gledam filmić na youtube oni štekaju, tj prekidaju, svaka operacija, tj svaki put kad klikne na npr da mi otvori word, firefox itd, uvijek prođu 3-5 sek dok ne počne pokretat npr word, a onda i prilikom pokretanja stane-krene-stane-krene ( pod tim mislim kako čujem hardić da radi, tj. ne radi )

evo i sad dok pišem, ja tipkam, al sve šta sam natipkao kasni jedno par sekundi, ili tipkam, pa se sve odjednom pojavi.

užasno me to nervira, pa ako netko ima kakav dobar savjet šta da probam rado ću pokušat.

pozz

0 0 hvala 0
16 godina

Probaj defragmentirat disk mozda ti to malo pomogne.

Q6600 OC @ 3.0Ghz, 4GB 1066Mhz Corsair, HD4870 512MB OC 780 1000, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind U90x : Atom 1.6, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
16 godina
neaktivan

a jesam, i to i skenirao dal ima errora.

16 godina
neaktivan
tomo007 kaže...

Posjedujem p4, 2.4GHz, 1Gb rama.

kompjuter mi u zadnje vrijeme skroz sporo radi. uglavnom, kad gledam filmić na youtube oni štekaju, tj prekidaju, svaka operacija, tj svaki put kad klikne na npr da mi otvori word, firefox itd, uvijek prođu 3-5 sek dok ne počne pokretat npr word, a onda i prilikom pokretanja stane-krene-stane-krene ( pod tim mislim kako čujem hardić da radi, tj. ne radi )

evo i sad dok pišem, ja tipkam, al sve šta sam natipkao kasni jedno par sekundi, ili tipkam, pa se sve odjednom pojavi.

užasno me to nervira, pa ako netko ima kakav dobar savjet šta da probam rado ću pokušat.

pozz

Trebao si otvoriti novi temu, ali ok. Probaj Skenirati od virusa kao prvo.
Onda instaliraj TuneUp Utilities i s njim "počisti" comp. On će počistiti registry defragmentirati Disk... dakle trebao bi ga malo pobrzati..
No ako su windowsi puni "smeća" dakle ako su davno instalirani i puno programa je bilo instalirano na njih, onda ti je najbolje napraviti čistu Reinstalaciju. 
Nijedno pravilo bez iznimke!!
16 godina
neaktivan
Problem s XP-om

mozd malo pretjerujem ali kad je komp pun svakakvih gluposti,virusa,crva itdd... najbolje je reinstalirat windowse.....nikakvi ti programi nece bit od neke pomoci

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s XP-om

Ovaj problem koji ima i_rambo_plache se moze rijesit bez problema ako se hoce i ako se zna kako to napravit bilo da su virusi ili nered meni se cini da je kod njega bio u pitanju nered i to veliki, reinstalacija je brzopotezno rjesenje to moze svako napravit lak za to no ovakvo sporo dizanje windowsa kakav primjer je bio tu se moze sredit  i dovest windowse ponovo u zivot i onda za reinstalaciju nema potrebe tak stvari stoje!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s XP-om

bok ljudi imam jedan problem po neznam koji put sam instaliro windows xp na comp i napravio sam korisnike i   to je sve uredu, ali je problem što sam samo ja administrator a ostali korisnici nisu. pitanje glasi ja sam imo lozinku i kada sam jedno jutro došao na comp i da bi upisao lozninku kaže da nije ispravna a ja sam 100000000000000% siguran da je ispravna i nemogu do korisničkog računa a imam dosta podataka možemi li tko pomoć molim vas

Alan
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 16:22 (Alan).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice