Net mi je preko LANa spojen i surfao sam i odjednom mi je nestalo neta. Vidio sam dolje da je ikonica u toolbaru posivila i crveni križić se preko nje stvorio. Kada odem na troubleshoot kaže mi da su driveri za realtek LAN karticu neispravni. Kada ih pokušam reinstalirati kaže da kartica nije pronađena. To je integrirana kartica u matičnu. Da li je to do windowsa 7 ili mi je 4mj stara matična počela crkavati. Nisam valjda toliki pehist.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dajte hitno mi je
Da li je možda bilo nevrijeme dok si surfao (gromovi)? Znam bar dvoje ljudi kojima je riknula mrežna kartica radi povećanja napona uzrokovano gromovima.
- Pogledaj sa nekim alatom za informaciju o sustavu da li uopće se vidi mrežna kartica (ne moraju biti instalirani driveri za nju, prikazati će karticu kao PCI uređaj).
- Ako imaš nekakvu Live distribuciju Linux-a pokušaj s time vidjeti da li će ti prepoznati mrežnu karticu.
Da li je možda bilo nevrijeme dok si surfao (gromovi)? Znam bar dvoje ljudi kojima je riknula mrežna kartica radi povećanja napona uzrokovano gromovima.
- Pogledaj sa nekim alatom za informaciju o sustavu da li uopće se vidi mrežna kartica (ne moraju biti instalirani driveri za nju, prikazati će karticu kao PCI uređaj).
- Ako imaš nekakvu Live distribuciju Linux-a pokušaj s time vidjeti da li će ti prepoznati mrežnu karticu.
Dan nikad nije bio ljepši u zadnjih mjesec dana ni kiše ni grmljavine tako da sam to isključio odmah, a ovo ću sada vidjeti everestom..
EDIT: evo sad sam pogledao i prepoznaje LAN kao Realtek PCIe GBE Family Controller, i sad kad sam upalio komp net mi je kratko radio i opet stao
EDIT 2: to mi se bilo dogodilo poslije clockanja i sad smanjim FSB a ono LAN normalan. Kakva je povezanost između ovoga dvoje???
Kad dižeš FSB takt obično se chipset više zagrijava. U redu je dok je na normalnim temperaturama, ali kad se zagrije onda krenu problemi. Imao sam crknut ventilator na chipset-u matične ploče, na kojem je bio integriran LAN i zvuk, i imao sam problema sa obje komponente. Ili zbavi bolji hlađenje za chipset, ili smanji FSB takt.