Znam da je za mnoge vas ovo smiješna tema i ne možete vjerovati da netko u ovo vrijeme instalira Windows XP, ali me nedavno jedan prijatelj zamolio da mu to napravim i prvi put u životu sam bespomoćan.
Komp je u velikom rasulu, ima instaliran nekakav Windows XP Professional koji uopće nema normalan početni ulazak kao standardan Windows XP. Problem je kad se učita, ne može se apsolutno ništa na njemu. Mislio sam da je do USB utora za miš i tipkovnicu, ali kad sam uključio to u BIOSu, stvari se nisu promijenile. Ne trza nikako, jedino što preostaje je praktički reinstalirati Windowse. Dosta je star, koristi Gigabyte GA K8N matičnu s 1 GB DDR memorije prve generacije i nekakvim AMD procesorom što je u ovom slučaju nebitno jer jedino što mogu na njega staviti je XP, dalje od toga i ne ide. Komponente prave nisam ni uspio izvući jer ga koristit nisam uspio.
Stvarni problem je ponovna instalacija, jer već cijeli dan muku mučim s tim da mi Windows XP instalacija prepozna IDE hard disk koji on ima. Nakon silnih pokušaja, mislio sam da sam došao na korak do instalacije kad sam uspio nekako složiti Windows XP SP3 CD koji ima SATA drivere na sebi. I tako, nakon učitavanja svih tih drivera na početku instalacije, pojavio mi se sljedeći problem: http://i.imgur.com/vEs5d2B.jpg
Ostao sam paf. Dakle, nakon toliko utrošenog vremena na prepoznavanje hard diska, kopanja po BIOS-u, potrošenih nenormalan broj CDova (jer nemam disketu za SATA drivere) i ne znam što već, dogodilo se ovo.
I sad je najveći problem što ne znam do čega je? Na googleu nisam našao ništa konkretno, osim što daje na nekakvu sugestiju da je problem s tim IDE hard diskom. Ili je problem u instalacijskom CDu, što u ovom slučaju baš i ne vjerujem.
Postoji li nekakvo rješenje za ovaj problem? Da se razumijemo, s normalnim postavkama u BIOSu i CLEAN Windows XP CDu, ne prepoznaje mi se hard disk pri instalaciji, ali se u BIOSu prepoznaje.
Molim vas za pomoć i unaprijed hvala!