Problem s instalacijom win7 x64

poruka: 34
|
čitano: 5.299
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
pitanje

Ovako evo sve što sam napravio:

-Skinuo RC verziju sa MS stranica

-Sprižio iso file na DVD

-restartao komp i bootao sa dvd-a

dode crni ekran i na dnu piše loadanje win files.Čekam da to završi i nakon toga pojavi se win logo.Nakon toga dode neka plava slika i strelica se pojavi.Još malo učitava i onda stane i tako stoji do vijeke vijekova.Ne kužim di je problem jer moj procesor je 64 bitan i trebao bi instalirati win7.Ista stvar mi se dogodi sa vistom ultimate 64 bit isto sve napravi i stane kad se pojavi strelica,dok sam ju frendu na laptopu instalirao bez problema...da li netko zna di je problem?Stvarno bi htio probat win7 64bitnu verziju da vidim kako vrti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije dovoljno samo ubaciti disk u pogon i idemo. Trebaš ući u BIOS i namjestiti da ti pokrene instalaciju sa cd/dvd roma (pržilice).

0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar

Pa jesam to napravio,počeo je učitavati dvd (bio je progress bar na dnu sa textom : "loading windows files" kad je to završilo došla je slika od sedmice i strelica mi se pojavila i tu je stao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 9:53 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s instalacijom win7 x64
Jel to instaliraš na mašinu koja ti je pod Moj PC? Pod pretpostavkom da je DVD dobro spržen, postavlja se pitanje kompatibilnosti hardwarea. Možda je u pitanju SATA kontroler? Probaj u BIOS-u namjestit SATA kontroler u IDE način rada, pa ponovo pokreni instalaciju.
16 godina
neaktivan
Bugy kaže...

Nije dovoljno samo ubaciti disk u pogon i idemo. Trebaš ući u BIOS i namjestiti da ti pokrene instalaciju sa cd/dvd roma (pržilice).

Napisao je Bootao sam sa DVD, znači da je već namjestio u BIOS-u da mu se boota s DVD-a.
Misli da ti se DVD "krivo" snimio, snima ga ponovo na što nižoj brzini.
Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo prozore.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 9:56 (Koja_pila).
16 godina
autorov komentar

da komp je iz "moj pc"dvd je dobro spržen.Windows vista 64 je frendu na laptopu instaliro bez problema dok je meni stao na istom mjestu kao win7.A kad sam win 7 ili vistu stavio u stariji laptop što imam,je javio error(error da ne podržava 64bit os al je ostalo sve prošo kako treba)

Whalter vT kaže...
Jel to instaliraš na mašinu koja ti je pod Moj PC? Pod pretpostavkom da je DVD dobro spržen, postavlja se pitanje kompatibilnosti hardwarea. Možda je u pitanju SATA kontroler? Probaj u BIOS-u namjestit SATA kontroler u IDE način rada, pa ponovo pokreni instalaciju.

ja sam u biosu našao opciju SATA port0-3

Disabled:Allows the sata controlers to operate in legacy IDE mode. -to je več bilo namješteno

Enabled:Allows SATA controlores to operate in native ide mode-to sam stavio i opet nije prošla instalacija

Dali je to ta opcija ili ima neš drugo što mjenja sata controler?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 10:16 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-na Visti/Sedmici netreba isključivati SATA. -windowsi imaju driver.

1. -Proc ti je OCan, vrati na normalu. Pogotovo RAM.

2. -DVD snimaj na nižim brzinama (do-x4), instalacije su jako osjetilive na to ovisno o mediju/DVDu

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
2. -DVD snimaj na nižim brzinama (do-x4), instalacije su jako osjetilive na to ovisno o mediju/DVDu

I ja sam imao tih problema s Vistom. Najmanju brzinu stavi i bit će OK. I stavi u Nerotu da ti sprži iso disk.
16 godina
autorov komentar

Jesam,ispržio sam najsporije i ne radi,također sam skinuo clock i neće.DVD nije oštečen jer mi je kod frenda prošlo al kod mene neće...da li je moguče da moram flashat bios na noviju verziju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi li probao ponovo stavit XP na tu svoju mašinu? Mislim da je očito je da nešto sa tvojim hardware-om "nije po volji" OS-u kojeg pokušavaš instalirati. Opciju flashanja BIOSA ne treba odbaciti. Probaj to napraviti. Jel imaš nekog ekzotičnog hardware-a na kompu? Otkopčaj printere, skenere, povadi suvišne uređaje iz PCI slotova.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

-već odgovoreno, samo proširi provjeru -možda HDD/CD kabel ima smetnje, pokušaj inst. samo s osnovnim hardwareom.

16 godina

U biosu pronađi opciju gdje biras između 32 bit i 64 bit os,stavi na x64.

Napravi novu particiju na hardu,i na nju instaliraj win7 x64

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

to je i meni bilo sa 32 bitnom a xp normalno radio,...greska je bila u jednoj plocici rama probaj jednu izvadit ako ih imas vise i probaj ak ce radit..meni je pomoglo

amd-ati http://demigodmp.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moj rođak ima isti problem, imamo gotovo iste konfiguracije i svaki put kad skinem noviju verziju windowsa viste ili 7 meni uvjek normalno ide instalacija, a njemu uvjek stane na toj slici gdje se vidi samo miš, pa uvjek mora pokrenuti instalaciju iz već postojećeg windowsa...

0 0 hvala 0
16 godina

Iskljuci sa graficke kartice drugi mpnitor ili tv,tj neka samo 1 monitor bude spojen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pokreni setup iz postojećih windowsa. Dakle podigni OS koji trenutno imaš na tom računalu, te nek se preko njega iskopiraju setup fileovi. Kad setup restarta računalo nemoj pritiskati da se boota s DVD-a, setup će sam dalje nastaviti!!

Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar

Evo,slika na dnu pokazuje što dođe kad pokrenem setup iz windowsa....ja imam xp instaliran i već imam od prije praznu particiju od 100GB koja čeka na na windowse.Prije sam na instalaciju viste probao iskopčat jedan hard i nije radilo,nisam probao skidat RAM(imam 2 po 2GB)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 20:10 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Stani pa kakav je ovo setup? Setup ti se nalazi na hard disku u nekoj mapi Programi? Ja to vidim iz onog msg boxa.

Uglavnom čudna putanja do setupa.

GRC1CULFRER_EN_DVD ti treba biti naziv dvd-a

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 20:34 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Stoja kaže...

Evo,slika na dnu pokazuje što dođe kad pokrenem setup iz windowsa....ja imam xp instaliran i već imam od prije praznu particiju od 100GB koja čeka na na windowse.Prije sam na instalaciju viste probao iskopčat jedan hard i nije radilo,nisam probao skidat RAM(imam 2 po 2GB)

probaj i nemoj pokretat preko xp-a neg bootaj meni bio isti problem na visti i ubuntu-u i sad win 7 
16 godina
autorov komentar
Bellatrix kaže...

Stani pa kakav je ovo setup? Setup ti se nalazi na hard disku u nekoj mapi Programi? Ja to vidim iz onog msg boxa.

Uglavnom čudna putanja do setupa.

GRC1CULFRER_EN_DVD ti treba biti naziv dvd-a

Pa kako onda pokrenut instalaciju preko windowsa???Tamo je bila arhiva i kad sam ju extractao bila je ikona setup...koji je način pokretanja jer sam ja neš očito fuloSramim se
16 godina

kad kažeš arhiva, vjerojatno ISO file? -njega treba snimiti na DVD (nero ili sl.) ne raspakiravati jer onda nije bootabilan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 20:39 (ihush).
16 godina
autorov komentar

Pa sprižio sam ga kako treba,nisam ga raspakirao a instalaciju iz windowsa sam pokrenuo sa harda...što trebam stavit dvd i instalirat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma kako ćeš tako pokretati setup.

Nadam se da si radio po ovom postupku.

1. .iso file koji si sikinuo s MS stranice si zapržio na DVD pomoću nekog programa za prženje koji ima opciju burn image to disc.

2. Ubacio si DVD u DVD-ROM i čekao autorun dijalog gdje si trebao kliknuti na Install Now.

3. Nakon toga počinje kopiranje fileova.

4. PC se restarta

5. Nudi opciju press any key to boot ali ništa ne diraš

6. setup nastavlja dalje s instalacijom

7. ....

8. računalo se ponovno restarta i prilagođava za prvu upotrebu..

9. .....

Ovakav postupak sam htio da pokušaš, ne da ubaciš DVD pa odmah restartaš računalo ručno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

pa on je to napravio ali mu xp kaze da je ta instalacija 64 bitna i da je nemoze pokrenut citaj kaj ti covjek govori

i samo moze preko boota gdej mu se zamrzava zbog rama

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje
Stoja kaže...

Ovako evo sve što sam napravio:

-Skinuo RC verziju sa MS stranica

-Sprižio iso file na DVD

-restartao komp i bootao sa dvd-a

dode crni ekran i na dnu piše loadanje win files.Čekam da to završi i nakon toga pojavi se win logo.Nakon toga dode neka plava slika i strelica se pojavi.Još malo učitava i onda stane i tako stoji do vijeke vijekova.Ne kužim di je problem jer moj procesor je 64 bitan i trebao bi instalirati win7.Ista stvar mi se dogodi sa vistom ultimate 64 bit isto sve napravi i stane kad se pojavi strelica,dok sam ju frendu na laptopu instalirao bez problema...da li netko zna di je problem?Stvarno bi htio probat win7 64bitnu verziju da vidim kako vrti...

Koliko dugo si čekao kada se pojavi plava slika i strelica i imaš osjećaj da zapne?
Ponekad može tako stajati i preko 10 ili 15 minuta, ovisno o konfiguraciji računala i vrste DVD-a. 
Stoja kaže...

Evo,slika na dnu pokazuje što dođe kad pokrenem setup iz windowsa....

Instalaciju 64-bitnih Windowsa ne možeš pokrenuti iz 32-bitnih Windowsa XP iz jednostavnog razloga što 64-bitni programi ne rade na 32-bitnom OS-u. Dakle, jedini ti je izbor da nakon restartanja računala odabereš butanje s DVD-a ukoliko želiš instalirati 64-bitni operativnu sustav na postojeći 32-bitni..
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 21:01 (klimama).
16 godina
autorov komentar

Evo što se dogodi kad u upaljenom xp-u stavim dvd pravilno ipržen i čekad da se sam pokrene.Znači očito moram preko boota.Ja sam prije sa vistom čekao nekih 5-10 min a sa win7 možda minutu-dve jer sam vidio da je ista stvar i prekinuo.Znači trebao bi duže čekat ili ću morat skinut RAM?(ak treba skidat onda ću to tek sutra radit jer mi se neda sad rastavljat komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

a probaj jos pricekat taj screen odi jesti il tako nesto pa vidi jer ti treba 10-15 min da se to makne

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar

Eh,taman sam pojeo XD al ću probat pa šta bude,bude vidimo se za nekih 20-ak ak ne uspijeBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar

Evo,pišem sad sa laptopa,čekao sam na onoj slici jedno 5 minuta i pojavia se instalacija!!!SmijehPoslije je opet na par minuta zašteko kod starting setupa a evo sad kopira na fajlove na disk,valjda će sve bit kako treba Hvala svima na pomoćiNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ta 2 zastoja od 5 min su normalna i kod mene na visti i 7

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice