Problem s instalacijom Motorolinog modema

poruka: 8
|
čitano: 2.228
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Imam Windows Vistu i problem koji nikako nemogu rjesiti, ADSL mi nije dotupan pa korisim interni modem Motorola SM56 Data Fax Voice...

Problem je u tome sto na Visti nikako nemogu instalirati drivere za njega iako sam skinuo zadnju verziju sa službenih stranica i pokušao sve i svašta što sam uspio naci na netu al nejde nikako. Znam da je mozda najednostavnije kupiti novi modem pošto nisu skupi al to mi nije zadovoljevajuće rješenje jer bi htio ovoganatjerati da proradi.

Pa ako bilo tko nesto zna o tome bit cu mu zahvalan na pomoći.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s instalacijom Motorolinog modema

Probao si s ovim driveromili s nekim drugim....

Kakav se problem javlja kod instalacije drivera?? Možda koji detalj više pruži više mogućnosti za odgovor

OS Modem Type Release Size Download Windows Vista/XP/2K/Me/98 DFV/Universal 6.12.07 4.94MB Windows_SM56_6.12.07_DFV.zip
Gru
17 godina

LOL, taj modem ima problema s driverima još od Windowsa 98 :)) Kad se samo sjetim koliko mi je živaca pojeo...

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com | Blog - ivanwp.wordpress.com

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Da taj je zadnji službeni s njihovih stranica.

Prilikom prve instalacije driver se instalira i uredno traži restart a nakon toga u device manager-u mi kaže da modem ne radi jer ne koristi  nikakve resurse, pa mi čak javi da nije uključen, iako se je uredno spojen u PCI slot i pod XP-ima radi bez problema.

17 godina
neaktivan

Jesi li probao s  novijim  6.12.12.02  http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/win/149928

ili starijim npr. ovim http://totallydrivers.com/dl_redirect.php?id=10366

nadalje ako gornje ne radi ...Jesi li mu odmah ponudio prave drivere ili si prvo pokušao kemijat s starim driver-ima?

Ako si prvo pokušao sa starim možda nebi bilo zgoreg počistiti driver iz systema pa probat ponovo s zadnje važećim.

Našao sam ovo na jednim stranicama - no pitanje je bili to radilo na Visti......

PCI Uninstall [157 KB] pci-sm56clean.exe - originally sourced from the Motorola site, it completely cleans the system of [virtually] all traces of the PCI version of the Motorola SM56 modem & is vital for uninstallation and very useful in reinstallation of the modem. ISA Documentation [for both processes - same for PCI].

Gru
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2008 11:23 (gru).
17 godina
neaktivan

Vidi ako mozes naci prema nazivu chipa sto stoji na modem, pa mozda neki proizvoditelj vec ima za vistu drivere

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Nisam probao, al hoću, taj 6.12.12.02 al sam juce nasao neki 6.12.14 i isto ne radi.

Što se tiče instalacije napravio sam sve na čisto čisto, nova Vista  i zadnji sluzbeni driveri 6.12.07.DFV koji svejedno ne rade.

Znači prilikom prvog pokretanja automatske instalacije ne žele se instalirati, a kad ih ručno potegnem i preskocim sva on upozorenja od microsofta da driveri nisi kompatibilni, ali su uredno potpisani, instaliraju se samo što modem ne želi proraditi. kod greške je 10.

Čak sam i iz xp-a pobrisao sve te drivere i pokušao s drugima ali nije ništa pomoglo.

Pokušati ću sada s cleanerom sve počistiti pa onda ponovo s novim verzijama i se nadam da će to uspjeti.

Ako ne onda ću pogledati to s čipom.

17 godina
autorov komentar

Evo Ovako. Napokon sam uspio instalirati drivere koji ne javljaju gresku prilikom instalacije niti nakon nje i to ver. 6.09.07 ali sada je problem to sto mi prilikom pokušaja diagnosticiranja rada modema javlja grašku i to kao da modem nema podešen com port ili da je neki konflikt u sistemu. Konflikta nema jer sve ostalo sto radi radi normalno, a niti mjenjanje com portova nije urodilo plodom tako da vise nema nikakih ideja sto napravit.

Nadam se da ce biti koji Bug-ovac koji ce pronai rjesenje.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice