Pozdrav,Znaci imam pitanje vezano uz instaliranje Windows 8.1 OEM...(Kupljeno u Linksa,jucer)
Posto nikad prije nisam instalirao OEM tip windowsa pa imam pitanja,kako to treba odradit...Znam da je ovo namjenjeno samo za 1 PC/Laptop...i ja to namjeravam stavit na Laptop,da ga prebacim sa Windows 7 Home Premium(x64) na Windows 8.1(x64)...
Nadam se da netko zna kako treba ovo obavit :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-8-81/95931.aspx

ovisi što misliš pod OEM...
-notebook i brand računala, dolaze s predinstaliranim softwareom (kompletno, OS+utils .. i Office starter), posljednjih godina ne dobijaš medij nego ga sam kreiraš (uobičajeno do 4xDVDa), uz recovery particiju s koje možeš ... dok nešt ne crkne, zato moraš imati medije.
-kupljen s police (zapravo to je pravno diskutabilno, moraš bit sys.bulder, ali prolazi) je normalan install, ali pripazi, može biti sa i bez medija (samo key, razlika 100kn). Njega normalno instaliraš. Razlika što kod retail verzije dobiješ oba install 32-64bit, kod ove samo onaj koji kupiš + jezik eng-hr.... druga bitna razlika, oem-key se ne može prenositi na drugo računalo (kao ovo crkne), retail može, nije vezan hw. Sama licenca je za jedno računalo, aktiviraš i to je to.
-razlike s novim UEFI i starim BIOSom, postavke kontrolera, hrpa sitnica koje mogu biti problem, ne dok je sve ispravno, nego kasnije kad dođe do problema. Ako nisi siguran, radije to prepusti nekom tko (stvarno) zna, tj povoljnije ti je kupiti notebook s predinstaliranim OSom-OEM, razlika je cca 200-300kn dok je s police 900-1.000kn.
-kao i problem drivera, proizvođačkih interesa... ne savjetujem to početnicima (iskusni ne postavljaju ovo pitanje, to nema veze s tim dali znaš instalirati OS, to može i 'ćorava baba', ''next...'').