Pokidani windows

poruka: 23
|
čitano: 6.051
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pokidani windows
pitanje

prije nekoliko tjedana pao mi je windows i nemogu ga instalirat..kad god pokušam izbaci mi blue screen of death...mislila sam da je cd izgreban pa sam posudila od prijatelja al isto izbaci.....nakon što odaberem pržilicu u kojoj je windows, izbaci setup i loadira ga i onda se izbaci blue screen

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 0:42 (Lily).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pokidani windows
Lily kaže...

prije nekoliko tjedana pao mi je windows i nemogu ga instalirat..kad god pokušam izbaci mi blue screen of death...mislila sam da je cd izgreban pa sam posudila od prijatelja al isto izbaci.....nakon što odaberem pržilicu u kojoj je windows, izbaci setup i loadira ga i onda se izbaci blue screen....jel netko zna šta je to...kako da to popravim......??? svaki savjet je dobrodošao

Jel ti "windows" pao softverski ili ti je fizicki ispao CD?
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

windows se  srušio..u smislu imam virus nemogu ga upalit..a neće se instalirat ponovno

17 godina
protjeran
Pokidani windows

Što piše na Plavom ekranu?

Ako piše nešto vezano za file ntfs.sys, onda pogledaj ovaj topic, ako ne probaj ga fotkati da vidimo o čemu se radi.

Ako je u vezi ntfs.sys drivera, slično se i meni dogodilo, riješio sam low-level formatom prije nego sam vidio zadnji post na temi od ferovca1, tako da prije low-level formata pogledaj taj link u zadnjem postu (evo ga).

EDIT: Zapravo, u oba slučaja najbolje stavi sliku Ekrana i svakako, ako nisi u mogućnosti staviti sliku, napiši STOP code.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 15:38 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pokidani windows
autorov komentar

ma hoće ono meni bootat npr linux...sad sam na linuxu..al pokrene ono setup od windowsa i loadira se  setup i taman da izbaci ono kad upisuješ šifru i ta sranja ono prikaže blue screen...a i neznam kako da napravim screensho...s čim??

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Lily kaže...

a i neznam kako da napravim screensho...s čim??

Imaš fotoaparat? :)
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
Pokidani windows
autorov komentar

e ono je što je na onom forumu...isto tak da provjerim taj disc....fotku nemogu napravit fotić mi je na servisu...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Lily kaže...

e ono je što je na onom forumu...isto tak da provjerim taj disc....fotku nemogu napravit fotić mi je na servisu...

Molim? Ne kužim uopće ovaj podebljani dio...
Probaj, ako ne možeš uzeti sliku, napisati STOP code i poruku (npr. IRQL_not_less_or_equal)
17 godina

Da nisi kojim slucajem ubacila neki novi dio hardwarea u skorije vrijeme?

Ja sam davno imao jedan ISDN externi uredjaj i kad bi ga prikljuci poslije odredjenog vremena mi se palio plavi ekran, pa sam onda pokusao reinstalirati sistem isto mi se dogadjalo. Mislio sam onda da mi je do memorije, da mi nesto nije uredu sa racunarom te sam na kraju skontao da driveri od tog uredjaja prave problem. Naravno, linux je radio, kao i druge verzije windowsa osim XP-a.

17 godina
neaktivan
Pokidani windows
autorov komentar

budem ja to prepisala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pokidani windows

Smrdi mi na hard disk.

A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 15:57 (kompotko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
kompotko kaže...

Smrdi mi na hard disk.

Vidjet ćemo prema poruci i STOP-u što je točno problem, ali i meni isto HDD malo zaudara.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 15:59 (HappyD).
17 godina
neaktivan
Pokidani windows
autorov komentar

hard disk nije ni jedan skorije ubačen....šljako je windows dugo s hddovim....

kao " disable or uninstall any anty-virus, disck defragmentation or backup utilities. check for any updated drives. run chkdsk/f to check for hard drive corruption, and than restart computer..

a stop poruka je malo čudna:

***STOP: 0x00000024 (0x001902f3, 0xf8324448, 0xf832414, 0x8081acf7)

samo to piše...nema ništa iza pa mi je to bilo malo čudno.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 16:18 (Lily).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Lily kaže...

hard disk nije ni jedan skorije ubačen....šljako je windows dugo s hddovim....

kao " disable or uninstall any anty-virus, disck defragmentation or backup utilities. check for any updated drives. run chkdsk/f to check for hard drive corruption, and than restart computer..

a stop poruka je malo čudna:

***STOP: 0x00000024 (0x001902f3, 0xf8324448, 0xf832414, 0x8081acf7)

samo to piše...nema ništa iza pa mi je to bilo malo čudno.....

Yup, to je taj error koji sam ja imao, vezan za HDD. Probaj sa nekim backup utilityima napraviti presliku HDD-a tako da ne izgubiš podatke, ili, ako imaš Linux instaliran (pošto si spomenula da ti Linux normalno radi), probaj preko njega pristupiti podacima i iskopiraj ih na stick ili sprži na CD/DVD. Zatim napravi low-level format (ne pravi (pravi uključuje magnetsko podešavanje ploča), nego će se prepisati cijeli hard nulama). On će prebrisati APSOLUTNO SVE na HDD-u, uključujući boot-sector, MBR i HDD će ti biti isti kao kad si ga kupila. Reci koji je, pa ću probati naći low-level format utility za tvoj HDD, ima popis i na ovoj mojoj staroj temi (LUXX-ov post).
17 godina
neaktivan
Pokidani windows
autorov komentar

ma linux bootam s cd-a, nemogu do podataka....neznam pravit presliku hdd-a...al ne držim podatke na tom hardu..imam 2, jedan baš za windows a jedan za dokumente...hoće se ovaj drugi izbrisat il ne?

inače ovaj hdd s windowsom je samsung sp0411n

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Lily kaže...

ma linux bootam s cd-a, nemogu do podataka....neznam pravit presliku hdd-a...al ne držim podatke na tom hardu..imam 2, jedan baš za windows a jedan za dokumente...hoće se ovaj drugi izbrisat il ne?

inače ovaj hdd s windowsom je samsung sp0411n

Jesi sigurna da su podatci na drugom hardu ili su samo na drugoj particiji, ali na istom hardu?
Ako su podatci na drugom hardu, onda se neće izgubiti, ako su na drugoj particiji, ali istom hardu, onda idu pa-pa.

BTW: Evo, ovdje možeš skinuti LL format utility, ovo bi trebalo biti za tvoj HDD, pošto sam ga našao u tablici ispod, serija SpinPoint PL40 > SP0411N.
17 godina
neaktivan
Pokidani windows

Možda bi išlo sa HirensBoot v9.5 CD-om. Na njemu postoji program pod nazivom HDD Regenerator koji popravlja loše sektore na hardu.

Znači ubaciš CD sa Hirens Boot-om, restartaš računalo,uđeš u bios i zadaš da ti se sistem podiže sa CD-a. Pred tobom će se naći 'meni' od HirensBoota u kojem odabereš Start Boot CD.Zatim odabereš Hard Disc Tools i na kraju HDD Regenerator.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pokidani windows
autorov komentar

kako da ja to instaliram kad mi neće na linuxu....format nije podržan....

podatci jesu na drugom hdd-u nije na drugoj particiji...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pokidani windows

procitaj ovo ce ti pomoc imam to na engl a sam preveo s googleom mislim da ces skuzit:(vozači su ti driveri na hrv vozači ;)

Stop 0x00000024 ili NTFS_FILE_SYSTEM

Stop 0x24 poruke označava da je problem dogodili unutar Ntfs.sys, vozača datoteku koja omogućuje sustav za čitanje i pisanje na NTFS datotečni sustav pogona. A slična zastojem poruku, 0x23, postoji datoteka za dodjelu stol (FAT16 ili FAT32) datotečne sustave.

Mogući Rezolucije:

• SCSI neispravan i napredne tehnologije Prilog (ATA) hardver ili vozači također može negativno utjecati na sposobnost sustava za čitanje i pisanje na disk, uzrokujući pogreške. Ako koristite SCSI hard diskove, provjerite kabele i prestanak problema između SCSI kontrolera i diskova. Povremeno provjeriti Preglednik događaja za poruke o pogreškama vezanim uz SCSI ili FASTFAT u sustav ili se prijavite Autochk u programskom zapisniku.

• Provjerite da li koristite alate za stalno nadzirati vaš sustav, kao što je virus skeneri, rezervni programe, ili na disku defragmenters su kompatibilne sa sustavom Windows XP. Neki diskova i adapteri dolaze pakirani s dijagnostički softver koji možete koristiti za izvođenje testova hardvera.
Za testiranje hard diska ili volumen integritet

Metoda 1:

1. U dijaloškom okviru Pokreni, u okvir Otvori upišite:
cmd

2. Pokretanje alata Chkdsk, koji detektira i pokušaja da se riješi datotečni sustav strukturalne korupcije. U naredbeni redak upišite:
chkdsk pogon: / f

Metoda 2:

1. Dvokliknite My Computer, a zatim odaberite tvrdi disk koji želite provjeriti.
2. Na izborniku Datoteka kliknite Svojstva.
3. Kliknite Alati na kartici.
4. U Error-checking okvir, kliknite Check Now.
5. U Check disk opcija, odaberite Scan for a pokušaj oporavka oštećene sektore potvrdni okvir. Također možete odabrati Automatski datotečni sustav popraviti pogreške potvrdni okvir.

Ako je volumen ste provjeravanje se koristi, poruke pita da li želite provjeru pogrešaka na disku zakašnjenje do sljedeći put kada ponovo pokrenete računalo. Nakon ponovnog pokretanja, provjeru pogrešaka na disku i radi glasnoće izabrao nije dostupna za prikazivanje druge poslove za vrijeme tog procesa. Ako ne možete ponovo pokrenuti računalo radi o pogrešci, koristite sigurnom načinu rada ili konzole za oporavak.

Ako se ne koristi datotečni sustav NTFS, a sustav particija je formatirana datoteka s dodjele stol (FAT16 ili FAT32) datotečni sustav, dugo ime datoteke (LFN) informacije mogu nestati ako se tvrdi disk alata su počeli s MS-DOS naredbenom retku. U naredbenom retku pojavljuje kada koristite disketu za pokretanje ili kada se koristi u naredbenom retku na mogućnost pokretanja višestrukih dizanje sustava koji koriste FAT16 ili FAT32 particija sa Microsoft ® Windows ® 95 OEM Service Release 2 (OSR2), Microsoft ® Windows ® 98 ili Microsoft ® ® Windows Millennium Edition (Me) instaliran. Ne koristite alate značio za drugim operativnim sustavima na Windows XP particija!

• Nonpaged bazen memorija može biti potrošen, što može uzrokovati prekid. Možete riješiti ovu situaciju dodavanjem više RAM-a, koji povećava količinu nonpaged bazen memorije dostupne na kernel.

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 17:59 (UBIZEC cORPORATION).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pokidani windows
autorov komentar

da...sve je to super kad bi mi htjelo upalit windows...ja sam sad na linuxu...bootam ga s cd-a, tak da nemogu njišta ni pokrenit zato što su programi svi za windows...samo mi kaže da format nije podržan....

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Onda probaj skinuti low-level format utility ovdje i gotovo.

17 godina
neaktivan
Pokidani windows

Znaš li kako se ulazi u BIOS?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pokidani windows

slican problem imao sam kad sam sastavljao komp jedan od starijih komponenti, isto STOP: 0x24 kod instalacije promjenio disk al opet nista nakraju se uspostavilo da mi je bilo do RAM-a jedna od plocica mi je krepala odnosno radila neispravno... taj "BsD" je dosta zeznuta stvar nije uvijek ono sto pise... eto ak mos nekako provjeri si i to... pozz

Life suck's and then you die.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice