Nedostaje C particija

poruka: 12
|
čitano: 3.924
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nedostaje C particija
pitanje

Molim Vas za pomoć. Naime postao sam i službeno veoma očajan.

Sve je počelo kada sam nevino startao XP SP2 Pro. Prije podizanja sustava uključio se famozni Check Disk. Odvrtio je svoje, restorirao nekoliko desetaka datoteka. PC se ponovo restartirao i tu su počeli problemi zbog kojeg vam sada pišem s laptopa.

Naime, nakon uvodnog WinXP 'spash' screena ne pojavljuje se desktop već samo crni ekran. Preko Googla sam uspio pronaći da nisam jedini koji se susreo sa takvim problemom. Zatim sam ubacio XP CD i ušao u repair konzolu. Od tamo sam pokušao ponovo provrtiti Chkdsk (prema uputama). Naravno, javio je da C disk ne postoji.

Drugi pokušaj je bio reinstalacija XP-a na C particiju. No da stvar bude ironičnija, XP setup javlja da trenutno nije pronašao niti jedan disk instaliran na mom računalu IAKO uspješno boota splash screen.

OK, danas sam uzeo novi SATA disk i pozdravio se s C particijom starog diska. Na njega sam postavio XP bez problema i sve pet. Međutim, kada sam pokušao ugurati stari disk na kojemu je bila i podatkovna D particja s koje želim spasiti mnoštvo dokumenata – disk naprosto nije bio vidljiv.

Čak niti kroz Device manager ga nisam uspio pronaći. Napominjem stari disk je IDE. Što mi je činiti, odnosno kako do D particije starog diska?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Nedostaje C particija

mozda je doslo do kolizije dva diska....  jesi  li  prckao  u  biosu?  pogledaj da  se negdje u biosu  nije  iskljucio  IDE  kanal 

17 godina
neaktivan
autorov komentar
igy kaže...

mozda je doslo do kolizije dva diska....  jesi  li  prckao  u  biosu?  pogledaj da  se negdje u biosu  nije  iskljucio  IDE  kanal 

bios ga prepozanje. medjutim sada kada sam instalirao xp na novi disk, htio bih jedino spasiti podatke sa starog diska odnosno D. particije, a ne mogu joj pristupiti.
17 godina
neaktivan
Nedostaje C particija

Podesi jumpera na drugom disku,a ako to ne radi onda ti je valjda riknuo disk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nedostaje C particija
autorov komentar

ali ni to nije sve. sada sam prištekao disk kojeg sam imao paralelno sa starim. bio je iskljucivo file disk. sve sto je na njemu bilo od dokumenata nedostaje. postoji samo Windows folder. Nisam ga bio formatirao. Cudi me da nova instaladcija windowsa ne vidi sto je na njemu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vjerovatno ti je problem nastao jer si zaboravio kod instalacije da imas i drugu particiju si je slucajno prebrisao kada te pita instalacijski cd di ceš instalirat

17 godina

Da li ti radi CD/DVD? Ako radi, probaj spojiti disk umjesto njega da utvrdis da li je u pitanju disk ili kontroler na ploci.

Failure is allways an option.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
petrol kaže...

Vjerovatno ti je problem nastao jer si zaboravio kod instalacije da imas i drugu particiju si je slucajno prebrisao kada te pita instalacijski cd di ceš instalirat

što je najbolje, bio mi je ponudio samo jednu particiju.

kada bih je odabrao, javljao je da disk ne postoji. ckhsdk je očito napravio ogromnu grešku.

Na ovom drugom disku sma probao uraditi file restore i uopće ne pronalazi ikakve datoteke.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Scorpyo kaže...

Da li ti radi CD/DVD? Ako radi, probaj spojiti disk umjesto njega da utvrdis da li je u pitanju disk ili kontroler na ploci.

Radi. Disk je problem.
17 godina
neaktivan
Nedostaje C particija

ChkDisk je najvjerovatno napravio negdje gomilu *.chk filova. Tamo ti je cijeli sistem. Mozes i provjeriti preko Control Panel - Administrative Tools - Computer managment - Disk Managment, dali vidis diskove i koje.

i mozes probat neki program kao APR http://www.partition-recovery.com/

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2008 23:15 (bytecollektr).

0 0 hvala 0
17 godina
Karabaja kaže...
Scorpyo kaže...

Radi. Disk je problem.
 Ne kuzim tvoj odgovor. Jesi li probao odspojiti  kabel sa VD/DVDa i spojiti ga u disk, pa onda probat ucitat podatke?

Failure is allways an option.
17 godina
neaktivan

podesi jumpere ak opet isto onda je vjerojatno disk riknuo

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice