Microsoft Office 2007-problem

poruka: 34
|
čitano: 5.109
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam Microsoft Office 2007 i kad mi se počne instalirati , on ga automatski počne instalirati na C disk . Znate li možda kako napraviti da mi ga instalira na D disk ? Hvala unaprijed !

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Microsoft Office 2007-problem

imas prilikom instalacije da izaberes opciju customize. Tu biras gdje ces ga instalirati.

16 godina
malina22 kaže...

imas prilikom instalacije da izaberes opciju customize. Tu biras gdje ces ga instalirati.

Pokrenem instalaciju , ali ne piše customize . Odmah ga počne instalirat na C disk : Ne znam ?
16 godina
neaktivan

Ja sam prilikom instalacije imao tu opciju. 

16 godina
malina22 kaže...

Ja sam prilikom instalacije imao tu opciju. 

A , evo  sad se pojavila nakon što samtri puta pokrenuo! Dobro !
16 godina

Evo , sad novi problem . Ja na customize narihtam da ga instalira na disk D , i nakon nekog vremena veli on da na C disku nema dosta prostora ...

17 godina
emerik kaže...

Evo , sad novi problem . Ja na customize narihtam da ga instalira na disk D , i nakon nekog vremena veli on da na C disku nema dosta prostora ...

Tijekom instalacije vjerojatno snima privremene fajlove na sistemski disk u neki temp folder, pa bez obzira što ga instaliraš na D disku, moraš imati dovoljno slobodnog mjesta i na C disku.
Osim toga kod instalacije Offica 2007, instalacijske datoteke budu snimljene u folder C:/MSOCache koji se može vidjeti ukoliko uključiš prikaz sakrivenih foldera i datoteka. Kod mene je velik 800MB, a služi tome da ti ti kod updatea ne treba CD od Offica. Ne znam da li taj folder premješta na D disk ukoliko na njemu odlučiš instalirati Office ili ga i dalje ostavlja na sistemskoj particiji.
Sve u svemu, ovisno o verziji Offica, za njegovu instalaciju ti treba 1,5 do 2 GB slobodnog prostora. Nakon završene instalacije dio tog prostora se oslobodi. 
16 godina
neaktivan

da MSO Casche file se smejsta na C particiju. Oslobodi prostora na c particiji do 900mb za taj fajl. Nakon instalacije ga mozes obrisati ako imas cd sa officom.

16 godina
klimama kaže...
emerik kaže...

Tijekom instalacije vjerojatno snima privremene fajlove na sistemski disk u neki temp folder, pa bez obzira što ga instaliraš na D disku, moraš imati dovoljno slobodnog mjesta i na C disku.
Osim toga kod instalacije Offica 2007, instalacijske datoteke budu snimljene u folder C:/MSOCache koji se može vidjeti ukoliko uključiš prikaz sakrivenih foldera i datoteka. Kod mene je velik 800MB, a služi tome da ti ti kod updatea ne treba CD od Offica. Ne znam da li taj folder premješta na D disk ukoliko na njemu odlučiš instalirati Office ili ga i dalje ostavlja na sistemskoj particiji.
Sve u svemu, ovisno o verziji Offica, za njegovu instalaciju ti treba 1,5 do 2 GB slobodnog prostora. Nakon završene instalacije dio tog prostora se oslobodi. 
 Sad je drugo pitanje . Na disku C imam 10 Gb i 150 Mb slobono , imam program Paragon Partition Manager 0.9 , ali DEMO , pa me zanima ako radim particije da li to smeta mom kompu . Usput , nabavil sam ga s Bugovog DVD-a-
16 godina
neaktivan

pitanje je da li ces moci uraditi particije...ako nemas dovoljno slobodnog prostora neces moci ni kreirati particiju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
malina22 kaže...

pitanje je da li ces moci uraditi particije...ako nemas dovoljno slobodnog prostora neces moci ni kreirati particiju.

Imam 25 Gb slobono na drugoj particiji .
16 godina
neaktivan

koliko sam skontao ti vec imas dve particije i od te jedne postojece hoces da napravis jos jednu? Ja to kod sebe nisam mogao sistem mi nije dao, ako uspijes javi.

16 godina
malina22 kaže...

koliko sam skontao ti vec imas dve particije i od te jedne postojece hoces da napravis jos jednu? Ja to kod sebe nisam mogao sistem mi nije dao, ako uspijes javi.

Ne , nego manju želim povećat na račun veće . Smijem koristiti DEMO program ?
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 19:40 (emerik).
16 godina
neaktivan

torrenti pa potrazi sta ti treba za punu verziju. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
malina22 kaže...

torrenti pa potrazi sta ti treba za punu verziju. 

Neću preko torrenta , a da probam s DEMO , ipak je s Bugovog DVD-a .?
16 godina
neaktivan

probaj ali kakve veze sto je s bugovog dvd-a.

16 godina
malina22 kaže...

probaj ali kakve veze sto je s bugovog dvd-a.

Testiran je protiv virusa .
16 godina

Probao sam , restartao se , i onda pogledam  i particije se nisu promijenile . Možete li kako pomoći ?

16 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
emerik kaže...

Probao sam , restartao se , i onda pogledam  i particije se nisu promijenile . Možete li kako pomoći ?

Nešto si krivo očito radio, samo bi te upozorio da ako nešto krene krivo dok radiš particije (npr. nestanak struje kao što se meni desilo) možeš s**bat ili izgubit neke podatke. Ja sam koristio Partition Magic 8.0 i nije bilo problema, možda je problem u tome što ti koristiš demo verziju?
16 godina
username kaže...
emerik kaže...

Nešto si krivo očito radio, samo bi te upozorio da ako nešto krene krivo dok radiš particije (npr. nestanak struje kao što se meni desilo) možeš s**bat ili izgubit neke podatke. Ja sam koristio Partition Magic 8.0 i nije bilo problema, možda je problem u tome što ti koristiš demo verziju?
 Ne znam , najvjerojatnije da je .
16 godina
neaktivan

napravi sa EASEUS Partition Manager. free program

0 0 hvala 0
16 godina
jurluk kaže...

napravi sa EASEUS Partition Manager. free program

E , stari , još sam ga jučer skinul , napravil particije kako hoću , komp se sam dva puta restartao , ali ništa . Particije su iste .
16 godina

D particiju smanjim za 6 GB i onda mi ne ponudi da C particiju povećam za 6 GB .

17 godina
neaktivan
emerik kaže...

D particiju smanjim za 6 GB i onda mi ne ponudi da C particiju povećam za 6 GB .

Acronis Disc Director 10. Najbolji je,mani se Partition Magica osim ako ne zelis shebat sve.
Topla preporuka da ne koristis Partition Magic.
Najbolje je ako mozes backupirati sve i reparticionirati disk sa instalacionim CD-om od XP. 
(: @ http://www.youtube.com/watch?v=RCKLYCi2UJk
16 godina
Lazarus Long kaže...
emerik kaže...

Acronis Disc Director 10. Najbolji je,mani se Partition Magica osim ako ne zelis shebat sve.
Najbolje je ako mozes backupirati sve i reparticionirati disk sa instalacionim CD-om od XP. 
 Hvala stari , a možeš mi dati link od tog programa ?
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
17 godina

idemo po redu...

svaki software prilikom instalacije stavlja temp podatke na C: !

neki kasnije obrišu automatski, neki ne, ali pitaju da li želiš obrisati (MS Office 2007 na kraju pita želiš li te datoteke obrisati) i na taj način uštedjeti na prostoru

slijedeće...

ti na C: imas samo 150MB ??? pa Win treba najmanje 200 MB za "normalan" rad (govorim o XP) .... inace stalno iskace onaj baloncic da nema dosta mjesta...

slijedece....

kada radis resize particije to mozes ili sa partition magicom ili acronis alatima, ALI (kao sto je netko napisao) ukoliko nestane struje ili sl. imas OGROMNIH problema jer vise neces moci do svojih podataka jer je MBR obrisan, particije su poremecene i uglavnom koma!

OK, moze se sve to spasiti ali imas gomilu nepotrebnih problema, zgaravicu, neprospavane noci i sl......

NITI jedan od gore navedenih alata NE MOZE to raditi u demo verziji!

znaci rade samo kao full programi....

openito mozes to sa partition magicom (ja radio 10tak puta) i UVIJEK radi samo sto to moze JAKO potrajati i komp se restarta i onda imas osjecaj da s ene boot-a a on u pozadini nesto radi i nemoj niti lsucajno ga restartatai sam ili istekati iz struje! samo neka radi!

tvoja greska je mozda u tome sto ti i jesi pomocu wizarda smanjio d particiju i dodjelio to c particiji ALI nisi stisnuo gore jedan gumb commit ili apply koji ti je negdje u alatima ili u izborniku action (ovisi o spftwareu)-dok to ne stisnes on ti nista nece raditi iako si ti odabrao (to ti vrijedi za full, a ne demo programe)....

i jos da napomenem da ti je bolje uzeti veci disk nego se gnajviti sa ovime..... opet ce ti za 2 mjeseca zafaliti diska...

lp,

sasa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lazarus Long kaže...
emerik kaže...

zasto da se mane partition magica? ok, acronis je i meni sada ok, ali do prije godinu ili dve samo sam koristio partition...
to je subjektivno i ako je covjek kupio licencu za partition magic nece ga baciti!
samo je stvar da demo verzije i jednog i drugog ne rade, tj. nece se sa njima pomoci!
16 godina
sasa kaže...
Lazarus Long kaže...
emerik kaže...

zasto da se mane partition magica? ok, acronis je i meni sada ok, ali do prije godinu ili dve samo sam koristio partition...
to je subjektivno i ako je covjek kupio licencu za partition magic nece ga baciti!
samo je stvar da demo verzije i jednog i drugog ne rade, tj. nece se sa njima pomoci!
 LJUDI , INSTALIRAO SAM I RADI !!! Sada me zanima koji su to programi MS Groove , InfoPath , Publisher , OneNote i s kojim se rade web stranice ! Hvala svima na prijedlozima !
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Sta si instalirao? Acronis ili Partition?

Bez mnogo kompliciranja i suvisnih rijeci vidi opis programa na www.microsoft.com/office

(: @ http://www.youtube.com/watch?v=RCKLYCi2UJk
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice