Ovakva je situacija....imam instaliran win xp i ubuntu 9.....eh sada odustah ja od ubunta al mi grub i dalje tu....nisam pobrisao jos particiju na kojoj je ubuntu a zelio bi je obrisati sam ne mogu zbog grub-a.....cuo sam da moram ubaciti cd od xp-a i onda pritisnuti neznam tocno dal je slovo "r" cini mi se to sam isprobavao prije 2 tj......
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-r, u recovery console, fixmbr, fixboot, bootcfg...
btw. brisanje gruba i particija nije povezano ni redosljed brisanja.
-r, u recovery console, fixmbr, fixboot, bootcfg...
btw. brisanje gruba i particija nije povezano ni redosljed brisanja.
Znacin.....evo ja unutar windowssa pobrisao linux prosirio particije....eh sada sljedece.....sada bi trebao resetirati komp....eh sada kada resetiram ispisati ce mi gresku....eh sada da tam ja pritisnem r pa onda te naredbe ili????
ajde ljudi treba mi heeeeelp
Da ne otvaram novu temu. Meni treba baš suprotno. Reinstalirao sam Windowse i sada mi se GRUB i linux ne pojavljuju.
Kako vratiti GRUB?
http://www.howtogeek.com/howto/ubuntu/reinstall-ubuntu-grub-bootloader-after-windows-wipes-it-out/
eto ti link tu ti sve pise mislim da bi to trebalo raditi
Ako vec nisi skonto, vrlo lako. Resetujes racunar, i ubacis CD od Windowsa, pustis da se botuje i odes u onu Recovery Console i tu odaberes particiju Windowsa i puknes fixmbr i to je to.
Ako vec nisi skonto, vrlo lako. Resetujes racunar, i ubacis CD od Windowsa, pustis da se botuje i odes u onu Recovery Console i tu odaberes particiju Windowsa i puknes fixmbr i to je to.
da tak sam i razumio samo meni nepise nigdje da otvorim taj recovery mode....al rijesio sam ja to vec
Pa kad ti se loada cd od win, s onim plavim ekranom, trebalo bi ti pisat R za recovery console, ponuđene su tri opcije ak se nevaram, Install, recovery i izlaz...al dobro, kažeš da si rješio, super onda.