Instalirao win8 sa hdd, problem bootanje

poruka: 6
|
čitano: 1.889
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Znaci imam dva hdd, i na oba imam po jednu bootabilnu particiju, na jednu od tih particija sam raspakovao instalacijski iso fajl od win8  i instalirao win8 64-bit na drugi hdd na bootabilnu particiju gdje je prije bio win7 32-bit (particija je uredno formatirana prije instalacije).

E sad imam problem, taj windows radi ko sat ali se moze pokrenuti samo sa hdd sa kog sam ga instalirao.

Znaci u biosu postavim da je primarna particija za bootanje hdd sa instaliranim win8 i kad podjem pokrenuti nemoze, particija je inace bootabilna.

U c particiji na kojoj mi je win8 instaliran nema foldera boot uopste, ali ima bootmrg fajl. Pokusao sam i sa kopiranjem tog foldera sa instalacijkog hdd ali opet nece da se pokrene. Pretpostavljam da u onom fajlu boot/BOOTSTAT.DAT se nalaze kljucni podaci ali ne znam kako to editovat, tj sa cime.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bootloader ti je na drugoj particiji/disku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jel imas ti rjesenje za taj problem?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Instalirao win8 sa hdd, problem bootanje

-odspoji disk koji 'smeta', ubaci install DVD, repair boota.. (ili easybcd)

-aternativno, u cmd bcdeditom iskopiraš boot na željeni disk, (pogooglaš za preciznu sintaksu)

.. i moguć problem. HDD mora imati primarnu-aktivnu particiju za boot. Ako nema, ne može biti boot disk. -> Ponovi instalaciju samo s tim diskom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 16:35 (ihush).
14 godina
neaktivan
cober kaže...

Jel imas ti rjesenje za taj problem?

poguli sve diskove i napravi fixboot -mbr iz recovery conzole 

17 godina
ihush kaže...

-odspoji disk koji 'smeta', ubaci install DVD, repair boota.. (ili easybcd)

-aternativno, u cmd bcdeditom iskopiraš boot na željeni disk, (pogooglaš za preciznu sintaksu)

.. i moguć problem. HDD mora imati primarnu-aktivnu particiju za boot. Ako nema, ne može biti boot disk. -> Ponovi instalaciju samo s tim diskom.

Hvala ti na smjernicama!

Problem rjesen, prvo sam prekopirao boot folder u c particiju, upozorenja da se ne moze prekopirat "bcd" sam ignorisao i nakon toga u cmd prozoru sa administratorskim ovlastima upisao:

"bcdedit /export C:\boot\bcd"

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice