Na kompu imam dva diska, koji su podijeljeni na više particija svaki. Na jednom hardu je XP PRO, a na drugom Vista. Kada palim komp biram koji ću operativni sistem, i to je ok. Sada, ja želim maknuti vistu i ostaviti XP. Da li će to biti moguće napraviti a želio bi dok se podiže komp ne pali mogućnost za dual boot, tj. automatski podiže XP PRO. KAko da to sve izvedem i najbezbolnije, a da ne formatiram ostale particije diska na kojem se nalazi vista, nego samo particiju gdje OS.
Dual boot
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.981
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle koliko sam shvatio imaš dva fizički odvojena HDD-a na jednom xp a na drugom vista...
Pa možeš slobodno podigni XP i formatiraj HDD-gdje je vista
idi na start>>>control panel>>sistem>> tab dodatno>>pokretanje i oporavak>>>uređivanje
ostavi samo ovaj boot loader od Xp-a i spremi
(možda će kod tebe bit malo drugačije napisan red default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS)
[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /
Ovo vrijedi ako je riječ o Xp Professional win
Našao sam se i najljepše hvala. Samo da provjerim da li je to to.
;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT/
Da li da maknem sve ovo žuto a ostalo ostavim. Provjera prije posla. Hvala
Našao sam se i najljepše hvala. Samo da provjerim da li je to to.
;
;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
;
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT/
Da li da maknem sve ovo žuto a ostalo ostavim. Provjera prije posla. Hvala
imaš program za sve to, ja sam prejucer isto radio.. nemogu se sjetit kak se zove jer sam na poslu.. probaj preko googla naci..
uglavno maknes sa tim programom boot loader screen... ostavis samo windowe koje zelis da ti se pokrecu prilikom pokretanja racunala...
udes u safe mode i izbrises windowse koje neces koristit..
a evo ga našo sam ga http://www.ajuaonline.com/2008/05/29/edit-windows-vista-bootloader-with-easybcd/
program se zove easybcd..
Sretno