Dual boot problem

poruka: 3
|
čitano: 2.154
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Dual boot problem

Imam dva hard diska i oba su podjeljena na 2 particije (svaki ima jednu sistemsku i jednu za podatke). Na jednoj sistemskoj je instaliran XP a na drugoj sistemskoj je svjeze instaliran win 7.

Kada pokrenem racunalo s win 7 dvd-om ubacenim u DVD jedinicu normalno nudi podizanje s DVD-a  ali ako nestisnem nista prelazi na izbor u koji windows da udem (prvo 7ica pa xp)

U ovom djelu mogu normalno uci u oba windowsa i sve radi normalno.

Problem nastaje kada izvadim CD iz przilice i restartam racunalo.  Tada se izbor windowsa vise uopce nepojavi nego automatski digne XP.  !?!

Siguran sam da je 7ica instalirana ali zasto se izbor nepojavi kada je  DVD s kojeg sam instaliro uklonjen is przilice. ???

Kontam da nesto nije uredu s boot fajlom i kako to rjesiti

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dual boot problem

-boot sedmice si instalirao na pogrešan disk (možda pomogne podešavanje redosljeda HDDa u BIOSu ili zamijeni SATA-kabele diskovima). Normalan način, popravi s boot DVDa ili iskopiraj kad podigneš win7 (bdcedit). Zapravo, ako podigneš sedmicu najlakši način je EasyBDCom, klikaš i to je to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Re: Dual boot problem

Easy BCD nije pomogo, nekontam kak sam to uspio boot instalirati na krivi disk a sve ostalo na pravi hmm. wotever sad imam sljedeci problem:

Stari xp sam otpiso i preformatiro u logical particiju. a novi windows 7 je na disku od 1 TB i stalno nesto kopa po disku, iskljucio sam update iako je sve vec updatiro ali malo malo nesto trazi po disku i cudno radi... ono surfam i nista vise a on stalno nesto trazi po disku (onaj zvuk od harda) za pop. i 2 puta se srusio dosad s onom porukom ako je to prvi puta bla bla... jel moze to bit da sporije radi sto je na velikom disku 1 TB..     Xp je bio na manjem disku 160gb i nije tako grebo po disku i zapinjo pri surfanju i radu opcenito.

inace masina je 3000+ 64 AMD  2,5GB rama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice